Zomersound van de gierzwaluw | Wonderlijke weetjes over de libel | Nieuw trail in nationaal park Hoge Kempen
NIEUWE PODCAST

NIEUWE PODCAST

Zo klinkt de mysterieuze zomersound van de gierzwaluw >
Roots
WANDELEN
NATIONAL PARK TRAIL IN HOGE KEMPEN

Nationaal park Hoge Kempen in België lanceert een langeafstandspad van 110 km. De zogeheten National Park Trail is sinds dinsdag te wandelen. Het pad, dat bestaat uit vijf etappes, voert je in een lus door het natuurgebied en gaat langs de mooiste plekken van de Hoge Kempen.
Foto: Koen de Langhe

Roots
WONDERLIJKE WEETJES
7 X OVER DE LIBEL

De libel was er al miljoenen jaren voor de dinosauriërs. Hij is een briljante jager, en zijn onnavolgbare vliegmanoeuvres fascineren en inspireren wetenschappers wereldwijd. En dan heeft hij ook nog eens ogen waarmee hij een panoramisch zicht heeft – in een ontzaglijke hoeveelheid kleuren. Roots duikt in de wonderlijke wereld van de libel.
Foto: Getty Images

Advertorial
Roots
Natuurparadijs Karinthië

Karinthië oefent een magische aantrekkingskracht uit op fietsers, wandelaars en mountainbikers. Het afwisselende landschap van groene valleien, kristalheldere meren en hoge bergtoppen trekt zowel buitensporters als gezinnen aan.
Foto: © Franz Gerdl

Roots
VOGELEN
SPOT DE KLEURRIJKE WIELEWAAL

Wie voor het eerst een wielewaal ziet, zal misschien eerst denken aan een ontsnapte kooivogel. De kleurrijke wielewaal doet on-Nederlands aan. Al zul je zijn overbekende heldere ‘dudeljo’ zang vaker horen, dan dat je de vogel ziet.
Foto: Otto Plantema

Roots
ROOTS NATUURFOTOWEDSTRIJD 2022
DE EERSTE RESULTATEN ZIJN BEKEND

De Roots Fotowedstrijd 2022 was weer een groot succes. Er kwamen maar liefst 6145 foto’s binnen. De jury is hiermee aan de slag gegaan en uiteindelijk zijn er 108 foto’s uitgekozen die in de Roots Natuuragenda 2023 komen. Op de site vind je 10 foto’s die helaas net niet bij die selectie zitten, maar zeker wel wat extra aandacht verdienen!
Foto: Danielle van Toorn

Roots
Geef KIJK cadeau

Nog op zoek naar een origineel Vaderdag cadeau? Verras een dierbare met een abonnement op KIJK: nu 3 maanden voor slechts € 18. Het abonnement stopt automatisch!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden