Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
Van 31 oktober t/m 2 november is Bibliotheek Neude drie dagen lang een plek om troost te vinden. Met een troostrijk programma vol workshops, gesprekken, film, muziek en een troostmaaltijd. Ook is er op maandag 30 oktober in Bibliotheek Neude een Vrijheidscollege special, over Israël en Palestina. We gaan in gesprek met vier sprekers die ieder een eigen persoonlijke kant van een ingewikkelde geschiedenis vertellen.
S
 
Film ‘Overgave’
 
Regisseur Marijn Frank verloor haar hartsvriendin Annemarie en heeft het moeilijk om daarna de draad van het leven weer op te pakken. Ze erfde de hardloopkleren van Annemarie en bereidt zich met hulp van trainer en coach Hesdy voor op de marathon van Berlijn. Reserveer. 
 
In gesprek met Marion Bloem
 
Schrijver, psycholoog en beeldend kunstenaar Marion Bloem verloor vorig jaar haar man Ivan Wolffers. Harry Slegh interviewt haar over verlies en schrijverschap. Na de lezing is er ruimte om verhalen uit te wisselen. Reserveer.   
 
Troostmaaltijd
 
Schuif aan voor een troostrijke maaltijd aan lange tafels middenin de Grote hal. Tijdens het eten geniet je van muziek van Bart van de Lisdonk en begeleide gesprekken over troost. Lees meer. 
 
Workshops
 
Krijg meer inzicht in rouwen, ga zelf aan de slag in de workshop ‘tekenen over je leven’ of ‘zachte troostrituelen’. Liever actief? Ook samen bewegen geeft troost. Reserveer de gratis workshop die bij je past.  
 

Troost in de Bieb is een samenwerking met stichting Tröst, Humanitas Utrecht, Hoogt in Bieb Neude en vele Utrechters die zich inzetten om aan andere Utrechters troost te bieden. 

Volledig programma Troost in de Bieb   S
S
 

In vrijheid samenleven van twee volken op één stukje land dat al eeuwenlang beladen is lijkt op dit moment verder weg dan ooit voor de Israëliërs en de Palestijnen. Tijdens dit Vrijheidscollege gaan we in gesprek met vier sprekers die ieder een eigen persoonlijke kant van een ingewikkelde geschiedenis vertellen.  

Natascha van Weezel is auteur en documentairemaker van Joodse komaf, onderzoeker Lydia de Leeuw woonde tot voor kort zelf in Gaza, Radi Suudi is Palestijns Nederlandse journalist en politicoloog en tot slot zal arabist en antropoloog Leo Kwarten de geschiedenis van het conflict duiden. 

Dit programma is een samenwerking tussen Vrijheidscolleges, Bevrijdingsfestival Utrecht, Bibliotheek Utrecht, FOTODOK en de stichting Neve Shalom/Wahat al Salam. 

maandag 30 oktober | Bibliotheek Neude | gratis

 
Reserveer   S
S
 

Boekenprogramma Bazarow.live ontvangt deze maand schrijver Sholeh Rezazadeh over haar nieuwe boek ‘Ik ken een berg die op me wacht’ en Lotje Steins Bisschop en Roselien Herderschee over hun boek ‘Dodelijke gekte: over moordenaars met een stoornis.’ 

Met haar debuut De hemel is altijd paars denderde de toen nog maar kort in Nederland wonende Sholeh Rezazadeh de Nederlandse letteren binnen. In die compacte roman komen letterlijk en figuurlijk verschillende werelden samen. Ook Ik ken een berg die op me wacht, haar tweede roman, speelt in twee werelden. Sholeh Rezazadeh (1989) woont sinds 2015 in Nederland. In Iran studeerde ze geneeskunde. 

Roeland Dobbelaer en Liliane Waanders ontvangen de schrijvers. 

woensdag 8 november | Bibliotheek Neude | gratis (ook als livestream beschikbaar)

 

 
Reserveer   S
S
 
Reserveer   S
 
Reserveer   S
Reserveer   S
 
Reserveer   S
S
 
 
  • woensdag 1 november, Danspaleis!
    Dans mee op gouwe ouwe hits in de Grote hal, lees meer.

  • maandag 6 november, Tegenlicht Meet Up,
    over de zoektocht naar betekenis in het leven, 
    lees meer. 

  • zaterdag 10 november, Utrechts Requiem speelt Kanaries (première), reserveer. 

  • dinsdag 21 november, Het Wilde Stadscafé,
    over zaailingen in de stad, 
    lees meer. 
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open