NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Truckers lopen nog niet warm voor het nieuwe Mobiliteitspakket
 
Na twee jaar van moeizame onderhandelingen gaf het Europees Parlement vorige maand groen licht voor het zogenoemde Mobiliteitspakket. Toch lopen de chauffeurs, de groep voor wie het pakket de werkomstandigheden belooft te verbeteren, nog niet echt warm voor de nieuwe regels. Dat blijkt uit een rondgang door de Rotterdamse Waalhaven.
 
 
 
#
 
‘Veel transportbedrijven moeten NOW-steun terugbetalen’
 
Veel transportbedrijven hebben het omzetverlies over de afgelopen maanden overschat. Anderen hebben vooral uit voorzorg NOW-geld aangevraagd. Volgens ABN Amro blijkt nu dat de omzetdaling bij veel transportbedrijven meevalt. Zij zullen de steun moeten terugbetalen.
 
 
 
#
 
Bakker Groep vertoeft al 5 jaar in het rood
 
De Bakker Groep, eigenaar van de divisies Bakker Logistiek en Bakker Bedrijfswagens, kampt al sinds 2015 met negatieve resultaten. Dat blijkt uit de dit voorjaar met een aanzienlijke vertraging (14 maanden) gedeponeerde jaarrekening over 2018 van de houdstermaatschappij.
 
 
#
 
NT TV afl. 2 over HMM Rotterdam en problemen bij zzp truckers
 
Deze vrijdag om 11 uur staat NT TV in het teken van de HMM Rotterdam, het grootste containerschip ter wereld dat onlangs Rotterdam aandeed, en de problemen bij zzp-truckers door de coronacrisis.
 
 
 
#
 
Bemanning gebroken bulkcarrier ‘Wakashio’ was aan het feesten
 
Voordat de bulkcarrier ‘Wakashio’ op de avond van 25 juli op een rif voor Mauritius liep, vierde de bemanning de verjaardag van een van haar leden. Drie bemanningsleden hebben dat bevestigd tegenover justitiële onderzoekers van Mauritius.
 
 
 
#
 
H.Essers neemt vloeibare bulk-specialist Tank Management over
 
Logistiek dienstverlener. H.Essers zet steeds meer in op het multimodale transport van temperatuur gecontroleerde vloeibare bulk. Een nieuwe stap is de overname van het Noors-Franse Tank Management.
 
 
 
#
 
DP-dochter Unifeeder neemt weer Aziatische feeder-groep over
 
Negen maanden na de acquisitie van Feedertech in Singapore neemt de Unifeeder-groep, onderdeel van DP World, opnieuw Aziatische feeder-activiteiten over. Deze keer gaat het om onderdelen van de Indiase Transworld-groep.
 
 
#
 
Maersk verdrievoudigt winst in ‘coronakwartaal’
 
Dankzij hogere lucht- en zeevrachttarieven en een stevige boekwinst heeft marktleider Maersk de nettowinst in het afgelopen ‘coronakwartaal’ vrijwel weten te verdrievoudigen.
 
 
 
#
 
‘In de horecalogistiek is nog veel milieuwinst te halen’
 
Horecalogistiek kenmerkt zich door een groot aantal ritten, kleine leveringen en daardoor een relatief hoge CO2-uitstoot. Dat kan efficiënter en duurzamer. Door logistieke bundeling kan het aantal ritten halveren. Dat blijkt uit een analyse door adviesbureau CE Delft in opdracht van de Topsector Logistiek.
 
 
 
#
 
HMM: ‘Impact nieuwe 24.000 teu schepen is enorm’
 
Afgelopen weekend liep de 24.000 teu grote ‘HMM Rotterdam’ voor het eerst de haven aan waar het recordschip zijn naam aan ontleent. Het is het zesde uit een serie van twaalf, die allemaal in een wekelijkse dienst tussen Oost-Azië en Noordwest-Europa zullen varen. General manager Rob van den Eijden van HMM Netherlands in Rotterdam over...
 
 
 
#
 
Duitse containerterminals: onze omloopsnelheid is veel te laag
 
De belangrijkste overslagbedrijven in de haven van Hamburg, HHLA en Eurogate, hebben bezuinigingen aangekondigd vanwege een dramatisch slecht eerste halfjaar. Bij Eurogate in Hamburg, Bremerhaven en Wilhelmshaven moeten de jaarlijkse kosten in 2024 maar liefst 84 miljoen omlaag zijn bijgesteld. Bovendien moet de productiviteit fors omhoog, om de kosten per behandelde container te laten dalen.
 
 
#
 
Is met de ‘HMM Rotterdam’ van 24.000 teu de grens bereikt?
 
Met de aanloop van de ‘HMM Rotterdam’ van 23.964 teu van de Rotterdam World Gateway-terminal op de Maasvlakte liep het afgelopen weekend wederom ‘een grootste containerschip ter wereld’ de Rotterdamse haven binnen.
 
 
 
#
 
Transporteur Logicx dupe van populariteit vakantie in eigen land
 
Vakantie in eigen land is populairder dan ooit vanwege de coronacris. Bij Logicx weten te daar alles van. Niets is meer hetzelfde bij de transporteur, die in de vakantieperiode normaliter met zo’n 90 trucks kapotte voertuigen uit heel Europa terughaalt.
 
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam