NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Truckersrestaurants uitgezonderd van qr-code en vroege sluiting
 
De vervroegde sluitingstijd voor de horeca geldt niet voor wegrestaurants. Ook hoeven truckers geen coronatoegangsbewijs te tonen.
 
 
 
#
 
Laat truckers geen speelbal meer zijn bij coronamaatregelen
 
​De aankondiging van de ‘milde’ lockdown vorige week vrijdag deed menig vrachtwagenchauffeur vrezen voor een nieuwe periode van ontberingen. Geen warme maaltijden meer, niet naar de wc en nauwelijks nog contact met collega’s. Zo ver is het gelukkig niet gekomen. ‘Gerechtigheid!’ schrijft een groep wegrestaurants op sociale media. En zo is het ook.
 
 
#
 
‘Terug naar normale tarieven lijnvaart kan tot in 2024 duren’
 
Het kan tussen de achttien en de dertig maanden gaan duren voor de tarieven in de containervaart zijn genormaliseerd.
 
 
 
#
 
Waarom verladers nu luchtvracht omarmen boven containervaart
 
Luchtvracht wordt steeds populairder onder verladers. Waar vroeger de dure transportmodaliteit slechts in noodgevallen werd gebruikt of voor tijdgevoelige en kostbare lading, boeken importeurs nu makkelijker lading bij airlines. Niet alleen omdat de logistieke nood hoog is, maar ook omdat de luchtvracht per kilo een stuk goedkoper is geworden door de enorme prijsstijgingen in de...
 
 
 
#
 
‘Overtredingen rij- en rusttijden naar record door supplychaincrisis’
 
Door de huidige grote vraag naar wegtransport is het aantal overtredingen van de rij- en rusttijden gestegen tot recordhoogte. Politieorganisatie Roadpol spreekt van een ‘groot risico voor de verkeersveiligheid.’
 
 
#
 
Topman Bangen: ‘We moeten met Duisport terug naar de roots’
 
De haven van Duisburg (Duisport) gaat onder zijn nieuwe chef Markus Bangen minder het buitenlands avontuur zoeken dan onder zijn illustere voorganger Erich Staake. De focus van de grootste binnenvaarthaven van Europa komt te liggen ‘op de kwaliteit van de infrastructuur voor de huisdeur’, zegt de nieuwkomer in een interview met de DVZ.
 
 
 
#
 
Duits HHLA en Eurogate praten (alweer) over samenwerking
 
De Duitse containerstuwadoors Eurogate uit Bremen en Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) praten weer over samenwerking.
 
 
 
#
 
IJs op Noordpoolroute breekt ambities Russen niet
 
Koning Winter heeft dit najaar opvallend snel zijn entree gemaakt op de Noordpool, met als gevolg dat zeker twintig schepen op de Noordelijke Zeeroute in de problemen zijn gekomen, waarvan sommige muurvast kwamen te zitten tussen het ijs en andere zich met grote moeite door de ijzige wateren worstelden.
 
 
#
 
Herstel Hamburg, maar minder dan Rotterdam en Antwerpen
 
De Hamburgse haven heeft in de eerste drie kwartalen 95,8 miljoen ton lading overgeslagen, bijna 3% meer dan vorig jaar. De containeroverslag groeide met 2,4% tot 6,5 miljoen teu.
 
 
 
#
 
‘Zonder extra geld voor spooronderhoud loopt bereikbaarheid haven gevaar’
 
Als er geen extra geld wordt vrijgemaakt voor het spooronderhoud dan heeft dit grote consequenties voor de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven. Dit leidt tot aanzienlijke hinder en economische schade voor spoorgoederenvervoerders. Dat schrijft staatssecretaris Steven van Weyenberg in antwoorden op vragen van D66-Kamerlid Faissal Boulakjar.
 
 
 
#
 
‘Alle levertijden op elkaar afgestemd vanwege het Flexport-platform’
 
Installateurs van badkamers hebben een ingewikkelde supply chain. Alle spullen moeten immers ongeveer tegelijk binnen zijn, anders maken ze hoge kosten voor opslag of kan een geplande klus niet op tijd uitgevoerd worden. Daarom maakt e-commerce badkamerspecialist Victoria Plum gebruik van het Flexport Platform.
 
 
 
#
 
Duitse transportkoepel vreest tekort en legt noodvoorraad AdBlue aan
 
De Duitse branchevereniging BGL heeft een noodvoorraad AdBlue gereserveerd. De koepelorganisatie vreest dat vrachtwagens stil komen te staan door een tekort van het middel.
 
 
#
 
‘Duurzaamheid Zweedse biomassa is een sprookje’
 
Terwijl de Nederlandse markt zit te springen om duurzaam hout voor de bouw van de broodnodige huizen, blijken de teeltmethodes van onze belangrijkste leverancier omstreden. In de haast om de klimaatdoelen voor 2030 te halen, lijken andere duurzaamheidsaspecten genegeerd. Dat is extra zuur nu ook de CO2-berekeningen van de bosindustrie niet blijken te kloppen. Bezorgde...
 
 
 
#
 
Scheepsbouw aan vooravond van nieuwe industriële revolutie
 
Het kan bijna niet anders of binnen afzienbare tijd moet een groot aantal zeeschepen worden vervangen. De noordelijke scheepsbouw ziet ernaar uit, want het biedt een uitgelezen kans voor de ontwikkeling van de volgende generatie groene schepen. ‘Voor ons zijn dit de meest opwindende jaren van de afgelopen decennia. Ik durf het te vergelijken met...
 
 
 
#
 
FourKites: ‘Supplychain-visibility gaat over veel meer dan alleen transport’
 
FourKites werkt hard aan uitbreiding van zijn supplychain-visibilityplatform in Europa. Met dat platform hebben verladers en vervoerders op elk moment inzicht in de voortgang van hun zendingen. Toch gaat supplychain-visibility niet alleen over transport, zegt Marc Boileau, senior vice president Sales and Carrier Operations EMEA bij FourKites. ‘Met onze slimme systemen helpen we klanten om...
 
 
 
#
 
Waterstofbeurs moet zorgen voor een gezonde handel van waterstof
 
De industrie maakt zich op voor grootschalig gebruik en productie van waterstof. Daarbij werken partijen ieder aan hun eigen stukje van de puzzel. De uitdaging is om die straks allemaal op elkaar te laten aansluiten, bijvoorbeeld via een waterstofbeurs.
 
 
 
#
 
6 op de 10 vrachtwagenchauffeurs ervaren werk als gevaarlijk
 
57% van de vrachtwagenchauffeurs doet naar eigen zeggen vaak of altijd gevaarlijk werk. Daarmee staan de truckers op plaats twee van de lijst met gevaarlijke beroepen.
 
 
#
 
Afhandelaars Schiphol luiden noodklok om ‘volle loodsen’
 
Vrachtafhandelaars luiden de noodklok omdat hun loodsen steeds voller raken. De bedrijven zien zich zelfs genoodzaakt om luchtvrachtcontainers op het platform aan de landingsbanen (airside) op te slaan, omdat expediteurs ze niet tijdig komen ophalen, meldt luchtvrachtkoepel ACN.
 
 
 
#
 
Hoe gezond en veilig is jouw transportbedrijf? Met een RI&E zijn arbeidsrisico’s geen risico van het vak
 
De risico inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is een verplichte gezondheids- en veiligheidscheck van je bedrijf. Wie zijn RI&E niet kan laten zien, loopt de kans op een boete van Inspectie SZW. Maar dat is niet de enige reden om hem te hebben. En eigenlijk ook niet de belangrijkste.
 
 
 
#
 
‘Een automatische promotiecultuur in bedrijven is helemaal niet nodig’
 
Nederlandse bedrijven hebben logistiek personeel te kort. Vaak wordt gedacht dat dit aan de ‘krappe arbeidsmarkt’ ligt. Toch is het verstandig om als werkgever ook de hand in eigen boezem te steken.
 
 
 
#
 
De vraag naar dc’s groeit explosief. Tijd om richting te bepalen? (NT webinar)
 
Het aantal nieuwe distributiecentra in Nederland neemt fors toe. Maar tegelijkertijd is de ruimte schaars. Is het tijd om richting te bepalen? Daarover organiseert Nieuwsblad Transport op donderdag 25 november om 11:00 uur in samenwerking met ABN AMRO een webinar.
 
 
 
(advertentie)
#  
Neem een gratis proefabonnement op Nieuwsblad Transport
 

De redactie van Nieuwsblad Transport houdt u via nieuwsbrieven op de hoogte van het laatste nieuws uit de transportsector. Wilt u graag volledige toegang tot alle artikelen? Probeer dan het gratis proefabonnement voor één maand.


Bekijk actie
 
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2021 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam