Browser versie | Afmelden
header daily bulletin
Tsitsipas is los!

Geen garantie, wel vaak de praktijk: de mooiste partijen in een toernooi zijn vaak de kwartfinales. Toernooidirecteur Richard Krajicek van het ABN AMRO World Tennis Tournament kijkt onder meer reikhalzend uit naar het titanenduel tussen Stefanos Tsitsipas en Karen Khachanov. Krajicek: "Na zijn spectaculaire duel met Hurkacz denk ik dat Tsitsipas iets heeft doorbroken. Ik verwacht een partij met drie lange sets, waarin Tsitsipas uiteindelijk de sterkste zal zijn.”

Bekijk de voorbeschouwing
Kaartverkoop 2022 van start!
Na de spannende wedstrijden de afgelopen dagen, is vandaag de kaartverkoop voor de 49e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament 2022 van start gegaan! Helaas mogen we je dit jaar niet ontvangen op de tribunes, maar de échte tennisfan kijkt vooruit. In 2022 kun je van 5 t/m 13 februari weer toptennis beleven in Rotterdam Ahoy. Ben jij er als een van de eersten bij?
Koop je tickets voor 2022
Verrassende kwartfinalisten in Rotterdam Ahoy
De kwartfinales kijk je live op Ziggo Sport Tennis

De bovenste helft van het speelschema van het ABN AMRO World Tennis Tournament telt naast Kei Nishikori drie verrassende kwartfinalisten: Borna Coric (in 2013 nummer één bij de junioren), Tommy Paul (23-jarige debutant op het toernooi) en Marton Fucsovics (toernooizege in 2018 in Genève). Lees meer over deze 3 spelers en hun carrière.

Het is tijd voor het vervolg: de spannende kwartfinales. En die kun je gewoon kijken vanuit huis, ook als niet-abonnee! Via het nieuwe Ziggo Sport Tennis kanaal kun je de middag- of avondsessie uitkiezen door 'Bestel' te kiezen. Je hoeft je dan alleen nog aan te melden, en dan kun je de rest van de toernooidagen kosteloos meegenieten van alle single wedstrijden van het ABN AMRO WTT.

De kwartfinalisten
Kijk live toptennis
Jeremy Chardy stopt zegereeks David Goffin
David Goffin had het al na zijn zege in de openingsronde aangekondigd: "Jeremy Chardy is een mentaal sterke speler, want hij heeft dit jaar al veel tiebreaks gewonnen.” Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar de als zesde geplaatste Belg kon een nederlaag in de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De 34-jarige Chardy versloeg Goffin in twee sets en de setstanden waren niet eens verrassend: 7-6 (3), 7-6 (5).
Lees verder
Tsitsipas verwacht een gevecht

Stefanos Tsitsipas speelt zijn eerste kwartfinale tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. De als tweede geplaatste Griek betreedt om 13.00 uur het centre court van Rotterdam Ahoy voor het duel tegen de Rus Karen Khachanov.

Stefanos Tsitsipas is een bekend gezicht op de Nederlandse tennisbanen. Dat komt ook, omdat Richard Krajicek oog voor talent heeft. De toernooidirecteur gaf hem in 2017 een wildcard voor het hoofdtoernooi. Tsitsipas verloor in de eerste ronde van de latere toernooiwinnaar Jo-Wilfried Tsonga. "Eigenlijk is het redelijk bijzonder dat ik wildcards voor Rotterdam, ’s-Hertogenbosch en de challenger in Scheveningen heb gekregen. Als je het zo bekijkt heb ik veel kansen gekregen op de Nederlandse toernooien die altijd goed voor de spelers zijn georganiseerd.

Lees verder
Second Screen naast de wedstrijden
Beleef het toernooi vanuit huis

Wil jij naast het volgen van de wedstrijden de laatste nieuwtjes, social media posts, fun facts, video's of de acties die er zijn zien? Neem dan ook eens een kijkje op de Second Screen. Ook de on-court interviews van stadion speaker Jamie Trenité vind je hier bijvoorbeeld terug. Scrollen maar!

Wist je dat er naast de veelgespeelde Tennis Quiz nog veel meer acties zijn? Zo kun je ook op de foto in de Online Photobooth, waardoor je er toch een beetje bij bent... Of je stuurt aanmoedigingen voor jouw favoriete speler in, die tijdens de change over op de LED komen. Je vindt alle acties om het toernooi vanuit huis te beleven in de Checklist.

Hou de Second Screen erbij
Bekijk alle acties
Bericht uit de bubbel: cameraman Jan-Willem

Geen publiek, wél een toptoernooi: dankzij veel extra veiligheidseisen kan het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament toch doorgaan. Maar wie maken het mogelijk? Wie hoort bij het selecte gezelschap dat de hele week aan het werk is in Ahoy? En hoe is het leven in de tennisbubbel? Vandaag del 5: Video-producer Jan-Willem de Lange: "We zitten in een bioscoopfilm"

Hij ziet van heel dichtbij hoe ontspannen ('kaartend tot vlak voor het begin van zijn partij’) Stan Wawrinka naar zijn wedstrijden toeleeft, welke smaak thee Andrey Rublev drinkt en hoe de Russische spelers elkaar - bij winst én verlies - steunen: video producer/cameraman Jan-Willem de Lange is bij het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament de enige journalist die voortdurend in de strikt afgescheiden 'spelersbubbel’ mag verblijven. Of beter gezegd: moet verblijven.

Lees verder
Rolstoeltennissers: focus op het dubbelspel

De Nederlandse rolstoeltennissers beleefden een moeizame eerste dag van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament. Ruben Spaargaren, Maikel Scheffers en Tom Egberink werden alle drie in de eerste ronde van het enkelspel uitgeschakeld. Vandaag hopen Scheffers en Egberink, die later dit jaar als dubbe willen schitteren op de Paralympische Spelen in Tokio, op meer succes in het dubbelspel.

Lees meer
Klik en win
Kei Nishikori is back

Voor Kei Nishikori, voormalig nummer 4 van de wereld, voelt Rotterdam Ahoy het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament wellicht als een bedevaartsoord. Na lang blessureleed laat de Japanner (31) tijdens het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament weer zien waartoe hij allemaal in staat is. Vandaag probeert hij in de kwartfinale af te rekenen met de Kroaat Borna Coric.

Lees verder
RENEWABALL
Het programmaboek lees je nu online
Win bij het AD gesigneerd shirt Tsitsipas

Hoe verder de week, hoe verder de finale nadert. De vraag wie het toernooi gaat winnen wordt steeds prangender. Vraag jij je ok af wat het prijzengeld dit jaar is? Of hoe het gaat met de puntenverdeling? Naast een welkom door de toernooidirecteuren, Rotterdam Ahoy en ABN AMRO lees je van alles over het toernooi in het online programmaboek. 

Via AD kun je nu een gesigneerd T-shirt door topspeler Stefanos Tsitsipas winnen! Vul je gegevens in vóór 7 maart en maak kans op dit unieke item. 

AD Sportheadline:

Bekijk het programmaboek
Gesigneerd T-shirt Tsitsipas winnen?
ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament
ABN AMRO World Tennis Tournament
Copyright © Rotterdam Ahoy.
Newsletter2021-03-05 09:12:01