Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 10 juni 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AFM: controle cijfers van frauderend Accon avm was onvoldoende

De accountant die de jaarrekening 2020 van Accon avm controleerde had onvoldoende informatie om een goedkeurende verklaring af te geven, stelt de AFM in een tuchtklacht.

Lees verder »
NBA: let op deadline bezwaar spaarders tegen box 3-aanslag 2023

Box 3-spaarders moeten in het licht van de nieuwe uitspraken van de Hoge Raad mogelijk snel bezwaar maken tegen de IB-aanslag 2023, zegt de NBA. De eerste deadlines verstrijken al op 14 juni.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Accountant? Win je kantoor!
Ben jij een boekhouder of accountant? Wij beweren dat we met AFAS SB de beste boekhoudsoftware maken, waarmee jij de perfecte boekhoudfabriek realiseert. We zoeken samen met jou de grenzen van ons softwarepakket op en willen een case om de hoek. Durf jij dit aan? Dan maak je kans op een gratis kantoorplek op een fantastische A-locatie voor minimaal 1 jaar!
Meer informatie & inschrijven! »
Vrijgesteld EIB-pensioen heeft geen invloed op ouderenkorting, wel op giftenaftrek

Een belastingplichtige die een vrijgesteld pensioen geniet van de Europese Investeringsbank (EIB) hoeft daarmee geen rekening te houden voor de ouderenkorting.

Lees verder »
Fusies en overnames | Win-winsituatie

Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers er geen idee van hebben wat hun bedrijf waard is. Laat staan dat ze weten hoe ze die waarde kunnen be­ invloeden. Terwijl dat juist essentiële informatie is voor de groei van het bedrijf, het aantrekken van financiering of als vertrekpunt bij onderhandelin­ gen over een fusie, overname of bedrijfsverkoop.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Lijfrenten in grensoverschrijdende situaties zijn behoorlijk complex, is jouw kennis up-to-date?
In deze online cursus wordt de nationale fiscale wetgeving afgezet tegen de bilaterale belastingverdragen die Nederland heeft gesloten met diverse landen. Erik van Toledo praat je op 19 juni in 2 uur online bij over de fiscale perikelen. Na afloop ben je de meest voorkomende praktijkdossiers op dit terrein moeiteloos en snel de baas.
Lees verder »
Opvragen uittreksel UBO-register uitgesteld

Uittreksels uit het UBO-register kunnen met ingang van 1 augustus worden opgevraagd, zo meldt het Bureau Financieel Toezicht (BFT).

Lees verder »
Populariteit accountantsberoep groeit bij starters op arbeidsmarkt

Accountantskantoren lijken minder last van te hebben dan de arbeidsmarktkrapte dan gemiddeld. Volgens LinkedIn gaan mensen met een bachelor- of masterdiploma steeds vaker in de branche aan de slag.

Lees verder »
Kennispartner
Hoe past een bedrijfswaardering in een zakelijk mediationtraject?

Binnen de zakelijke mediationpraktijk van Servaas Vrijburg spelen waarde, waardering en prijs met regelmaat een belangrijke rol. Maar hoe en waar past zo’n bedrijfswaardering in een zakelijk mediationtraject?

Lees verder »
Contentpartner
Wat is ESG en hoe krijg ik daar in mijn werk als accountant mee te maken?

Grote én kleine accountantskantoren krijgen straks in hun werk te maken met ESG-rapportage: een rapport over de prestaties van hun klanten op het vlak van milieu (E, environmental), sociaal en maatschappij (S) en bestuur (G, governance). Wat betekent dit voor jou als financieel professional? Je leest er alles over in deze blog. 

Lees verder »
Consultants azen op personeel big four

De grote consultancybureaus in de VS zijn startklaar om op grote schaal personeel weg te kapen bij de big four accountants, zo meldt de Financial Times.

Lees verder »
Fiscus waarschuwt: arrest vrijstelling gezonde lunch geldt maar beperkt

Dat de Hoge Raad oordeelde dat een kweker tot 2022 onbelast gratis gezonde lunches mocht verstrekken, wil nog niet zeggen dat deze vrijstelling vanzelf met terugwerkende kracht kan worden toegepast, zo waarschuwt de Belastingdienst.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Levenstestament en executele
In het erfrechtelijke denken kun je niet meer om de (macht van de) executeur heen. Wat moet je beslist weten van deze functionaris en zijn rol bij erfeniskwesties? Het levenstestament en de levensexecuteur zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij, ken jij de do’s en don’ts? Bernard Schols en Chanien Engelbertink praten je op 25 juni bij.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Scholen: btw-verhoging ook voor leermiddelen, kostenpost 60 miljoen
De Jong & Laan groeit met 52%, maar dat is vooralsnog fictief
Accountants en belastingadviseurs zien bui hangen na Hoge Raad-arrest
Hoge Raad zet streep door herstelwet box 3
OPLEIDINGEN
Fiscalistenoverleg
Extendum
21 juni 2024
Summercourse Erfrecht
Accountancy Vanmorgen
27 augustus 2024
Summercourse Wwft; eisen, stand van zaken, aanbevelingen
Accountancy Vanmorgen
28 augustus 2024
VACATURES
Adviseur mkb (AA)
KRC Van Elderen
Manager Audit
Coney Minds
Rotterdam, HAarlem
Beginnend Assistent Audit Alphen
Lansigt
Alphen a/d Rijn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN