Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 18 juli 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Tuchtrechter wijst SOBI-klacht tegen PwC-accountants af
Pieter Lakeman heeft met zijn Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) bot gevangen bij de Accountantskamer. Die heeft een klacht tegen zeven (voormalige) PwC-accountants ongegrond verklaard.
Lees meer
 
 
Oud-kasbeheerder Vestia moet drie jaar brommen
De voormalig financieel directeur van woningcorporatie Vestia moet drie jaar de cel in. De 51-jarige Marcel de V. is door de rechtbank in Rotterdam veroordeel voor fraude, witwassen en omkoping. De tweede hoofdverdachte in de zaak, financieel adviseur Arjan G., verdwijnt tweeënhalf jaar achter de tralies voor omkoping en fraude.
Lees meer
 
Visionplanner komt met complete rapportgenerator Advertorial

Het grootste cloudplatform in de accountancy levert niet alleen een super efficiënte SBR jaarrekening, maar komt eind van dit jaar ook met een complete rapportgenerator. Met alle onderdelen die je gewend bent in de jaarrekening en veel mogelijkheden voor eigen inrichting en opmaak. Alles wat je gewend bent van je huidige rapportgenerator, maar dan in 1 efficiënte samenstelstraat in de cloud. Efficiënt waar het kan, uitgebreid waar het moet.
Klik hier voor meer informatie

 
Snel wil geen aanpassing regeling oudedagsverplichting
Staatssecretaris Snel ziet geen reden om de huidige regeling voor oudedagsverplichtingen voor de DGA zodanig aan te passen dat de rechten bij overlijden automatisch overgaan naar de partner.
Lees meer
 
 
Toestemming voor verlenging navorderingstermijn: eens gegeven, blijft gegeven
Een belastingplichtige die op verzoek van de Belastingdienst akkoord gaat met het opleggen van een aanslag na de reguliere aanslagtermijn en afstand doet van zijn recht om bezwaar te maken tegen de overschrijding, kan die toestemming later niet meer intrekken. Dat heeft de rechtbank Noord-Nederland geoordeeld.
Lees meer
 
PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging met online toetsen Advertorial

– 4 x per jaar een editie met maximaal 6 geaccrediteerde nascholingspunten per editie
– Gratis online toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier
Abonneren ==>

 
Beloning zelfstandige maakt inhaalslag
De beloning van zelfstandigen stijgt sneller dan die van werknemers. Dat concludeert het ING Economisch Bureau uit eigen onderzoek. De beloning per uur is voor een zelfstandige de afgelopen vijf jaar met 15% toegenomen. Bij werknemers is die toename iets meer dan 5%.
Lees meer
 
 
Aantal startende bedrijven neemt weer toe
Het aantal startende bedrijven is in de eerste helft van 2018 voor het eerst in twee jaar gegroeid. Er werden 112.237 ondernemingen opgericht, 1% meer dan in de eerste zes maanden van vorig jaar.
Lees meer
 
Weet u welke fiscale aspecten spelen bij een bedrijfsoverdracht? Advertorial

Weet u bijvoorbeeld wat de mogelijkheden van de doorschuifregeling aanmerkelijk belang en de voorwaarden zijn? Kent u de gevolgen voor de bedrijfsopvolgingsfaciliteit? Of hoe het zit met de eis van 36 maanden dienstbetrekking/samenwerking? In deze praktische cursus op 13 september praat Dick Anholts u in één middag weer helemaal bij.

 
Belastingdienst kleunde mis met inschatting aantal telefoontjes
De Belastingdienst heeft het aantal telefoontjes over de aangifte dit voorjaar verkeerd ingeschat, schrijft staatssecretaris Snel van Financiën aan de Tweede Kamer. Daardoor zijn er te weinig mensen ingeschakeld bij de Belastingtelefoon, wat met name later in het voorjaar tot slechte bereikbaarheid heeft geleid. In mei en juni kregen ruim vier van de tien bellers […]
Lees meer
 
Groeimodel ambitieuze accountants: Systematisch, creatief, open en vooral goed samenwerken met je klant Contentpartner
Goede ondernemers willen groeien. Een businessmodel dat toekomstbestendig is en ervoor zorgt dat je bedrijf ook over 10 jaar nog relevant is. Tegelijkertijd moet de ondernemer doen waar hij echt goed in is. Bezig zijn met zaken die tot zijn kernkwaliteiten behoren. Wat is dan de rol voor een ambitieuze accountant? Begin met: cloud, slimme […]
 
Vaktechnische Actualiteiten (4) Opleiding
Wilt u snel inzicht in de belangrijkste fiscale actualiteiten voor uw praktijk? Laat u in 4 uur volledig bijpraten door de specialisten van Fiscount tijdens één van de 23 Vaktechnische Actualiteiten (2). Onze fiscalisten behandelen thema’s die in uw praktijk uw aandacht vragen. Zesmaal per jaar presenteren onze fiscalisten de voor uw praktijk relevante fiscale ontwikkelingen […]
 
Cursus Vennootschapsbelastingplicht voor verenigingen en stichtingen Opleiding
Weet u wanneer verenigingen en stichtingen vennootschapsbelastingplichtig zijn? En wanneer sprake is van het drijven van een onderneming? Of wat de tips en tricks zijn om weg te blijven uit de vennootschapsbelastingplicht? Ewoud de Ruiter brengt u in één middag op de hoogte en u krijgt praktische handvatten voor de praktijk. Op grond van artikel […]
 
Support Consultant (32-40 uur) Vacature
Goedemorgen, ik heb een vraag. De software geeft een melding…kun je mij verder helpen?” Met deze vraag kan jouw dag beginnen. Steeds meer accountants en ondernemers automatiseren hun administratie met behulp van MUIS Software. Omdat wij steeds meer klanten krijgen, ben jij harder nodig dan ooit! Ben jij communicatief sterk en vind je het leuk […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn