Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 21 april 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Tuchtklacht tegen PwC: fraude niet gemeld
Voorzitter Pieter Lakeman van Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) heeft een tuchtklacht ingediend tegen een aantal topbestuurders van PwC. De klacht betreft de controle van een dochterbedrijf van het SHV-concern, Econosto Mideast in de boekjaren 2009 tot 2014. Dat meldt FD.
Lees meer
 
 
‘Belastingdeals moeten afgeschaft worden’
Nederland moet belastingafspraken met multinationals afschaffen. Die oproep doen maatschappelijke organisaties verenigd in Tax Justice NL, vooruitlopend op een debat in de Tweede Kamer over de kwestie.
Lees meer
 
Leren strategisch te adviseren Advertorial

Dat accountants meer strategisch moeten adviseren weten we inmiddels. Maar hoe maak je dan deze omslag? Deze whitepaper geeft hiervoor handvatten en voorbeelden. Je leest over:

• Van traditie naar strategie
• Voordelen van online werken
• Marktpositie van je klant bepalen
• Toekomstgericht advies geven
• Hoe jij hiervoor betaald wordt

Download whitepaper gratis >

 
Veel economisch-administratieve banen verdwijnen: toch meer vraag naar accountants
In de economisch-administratieve beroepsgroep zijn de afgelopen jaren veel banen verdwenen, maar dat geldt vooral voor functies op laag of middelbaar niveau. Op hoger niveau neemt de vraag juist toe, vooral wat betreft (register) accountants en controllers. Dat staat in het factsheet administratieve beroepen van UWV.
Lees meer
 
 
Herziene NBA-handreiking 1118 ter consultatie
De herziene NBA-handreiking 1118 ‘Het optreden van de externe accountant in de algemene vergadering bij beursgenoteerde vennootschappen’ is tot 7 juni beschikbaar voor consultatie. In de handreiking speelt NBA in op de vraag om transparantie over de werkzaamheden en bevindingen van de accountant.
Lees meer
 
Minox verwelkomt haar 500ste kantoor! Advertorial

Met de komst van administratie belastingadvieskantoor Heij en Van Manen bedient Minox inmiddels 500 accountants- en administratiekantoren in Nederland.

Minox sprak met Peter Heij en Jarco Van Manen over de automatisering van administraties en de veranderende samenwerking tussen boekhouder en zijn klanten.

Lees het interview =>

 
Werknemers gaan derde jaar WW-uitkering betalen via CAO-fonds
Langdurig werklozen kunnen binnenkort weer aanspraak maken op een derde jaar werkeloosheidsuitkering, al gaan ze er zelf premie voor betalen.
Lees meer
 
 
Rechtspraak 2016: meer belastingzaken
Het aantal ingediende rechtszaken is in 2016 afgenomen. Met bijna 1,6 miljoen was dit het laagste niveau sinds jaren en bovendien 95.000 minder dan in 2015. Wel groeide de instroom van belastingzaken behoorlijk. Dat staat in het Jaarverslag rechtspraak 2016.
Lees meer
 
 
CFO’s optimistisch over groei fusie- en overnamemarkt
Nederlandse CFO’s verwachten dat de fusie- en overnamemarkt de komende 12 maanden verder zal groeien. Dit gaf 95% van de ondervraagde financieel directeuren aan in de CFO Survey van Deloitte. Het merendeel van de ondervraagde CFO’s is ook optimistisch over de financiële vooruitzichten van hun bedrijf.
Lees meer
 
 
Tweede Kamer in debat over vrijgegeven Belastingrulings
De Kamer probeert al tijden meer zicht te krijgen op afspraken die de Belastingdienst maakt met multinationals, maar dat is grotendeels tevergeefs. Met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) wist Jan Vleggeert, universitair hoofddocent belastingrecht aan de Universiteit Leiden, te bewerkstelligen dat een reeks ambtelijke documenten over de zogeheten belastingrulings zijn vrijgegeven. […]
Lees meer
 
 
CFO’s voorstander van EU-model met verschillende maten van integratie
Volgens Nederlandse CFO’s is de kans klein dat andere lidstaten de EU in de komende vijf jaar zullen verlaten. Het merendeel van hen is voorstander van een model waarin lidstaten individueel kunnen kiezen voor verschillende maten van Europese integratie. Dat blijkt uit de CFO Survey van Deloitte. Daarnaast blijkt uit de survey dat financieel directeuren […]
Lees meer
 
 
Meningen verdeeld over rol NBA toekomstig accountantsberoep
Voor de accountant van de toekomst is IT-deskundigheid een basisvaardigheid. Digitalisering, ‘reporting on demand’ en data-analyse staan daarbij centraal. Tijdens het online visiedebat van de NBA was men het daar wel over eens. Verschil van inzicht was er vooral over de rol van de beroepsorganisatie zelf.
Lees meer
 
 
NBA zoekt drie accountants voor LIO
Het Ledengroepbestuur Intern en Overheidsaccountants (LIO) van NBA is op zoek naar drie nieuwe bestuursleden (AA of RA) die een actieve bijdrage willen leveren aan de versterking van het beroep, de ledengroep en het bestuur.
Lees meer
 
Ik heb een klantenportaal. En nu? (deel 2) Contentpartner
Vorige week schreven we de eerste vier stappen naar succesvolle implementatie van een portaal voor je uit. Deze week vervolgen we dit stappenplan en belichten we de meer praktische kant. Wat doe je als je portaal eenmaal staat?
 
Regiosessie Door de bril van de toetser Opleiding
wat kan er beter? *nieuw* Tijdens deze regiosessie staan we stil bij de meest recente bevindingen vanuit de toetsingen. Op welke thema’s verdienen de (samenstel)dossiers extra aandacht? Waar besteden toetsers extra aandacht aan? Hoe kunt u de kwaliteit van uw werk vergroten cq beter inzichtelijk maken voor toetsers? We bespreken de laatste ontwikkelingen rondom kwaliteitsbeheersing […]
 
Actualiteiten Wet waardering onroerende zaken (WOZ) Opleiding
De WOZ-waardering van onroerende zaken is fiscaal van groot belang. Er zijn veel ontwikkelingen en er is nog meer jurisprudentie op dit gebied. Onmogelijk om deze allemaal bij te houden als u niet dagelijks met deze problematiek te maken hebt. Maar voor een goede advisering is kennis natuurlijk zeer noodzakelijk. Sjoerd Bosma brengt u in […]
 
Kwaliteit is jouw prioriteit Vacature
Ben jij de pitbull die wij zoeken?   Functie-omschrijving Wij zoeken een ervaren Softwaretester! Wil jij als tester serieus genomen worden? Samenwerken in een Agile team? Collega’s die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan? Dan hebben wij een nieuwe uitdaging voor je. Visionplanner levert een serieuze cloudapplicatie met duizenden gebruikers die als Single Page […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn