Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 13 mei 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Van der Vegte nuanceert ‘ergernis’ over AFM-rapport
NBA-voorzitter Marco van der Vegte nuanceert het beeld dat het FD donderdag schetste dat de accountancysector ongelukkig zou zijn met de timing van het deze week uitgebrachte AFM-rapport over controlekwaliteit.
Lees verder »
Positief AFM-rapport over accountants ‘beetje laat’
Zou de AFM bewust gewacht hebben met naar buiten brengen van het best wel redelijk positieve rapport over de auditkwaliteit van de Big Four? Is de AFM daarmee een meester in politieke timing? Immers eind vorig jaar kondigde minister Hoekstra een nieuw onderzoek aan naar  kwaliteit en hervormingen binnen de accountancysector. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen

Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende cliëntbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen vragen om een andere aanpak. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen? Lees het in de whitepaper.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Vakantiebijslag. Wat valt er wel en niet onder en hoe wordt het verwerkt?

Een vreemd woord: vakantiebijslag. Het is de wettelijke definitie van wat in de praktijk vakantiegeld of ook wel vakantietoeslag genoemd wordt. Er zullen weinig werknemers zijn die begrijpen wat vakantiebijslag betekent. In dit artikel hebben we het daarom formeel over vakantiebijslag maar bedoelen we het bedrag dat veel werknemers in mei of juni uitbetaald krijgen. […]

Lees verder »
Tuchtrechtelijk veroordeelde RA krijgt wel zijn geld terug van voormalig zakenpartner
Een RA die geld leende aan een klant en samen met hem in zaken ging kreeg een waarschuwing van de Accountantskamer, maar heeft bij de civiele rechter nu wel succes. De voormalige zakenpartner en zijn moeder moeten de RA meer dan 37.000 euro terugbetalen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Met alleen de jaarrekening duidelijkheid over de financiering voor jouw klant

Als accountant help je jouw klanten groeien. Wij helpen je daar graag bij. Ben je op zoek naar betrouwbaarheid, aantrekkelijke rentes en snelheid in één? Bij New10 verstrekken we bancaire financiering in een fintech jasje. En met slechts de jaarrekening heb je al duidelijkheid voor jouw klant. Check de mogelijkheden! =>

Lees verder »
BTW voor privégebruik auto aftrekbaar van belastbare winst voor inkomstenbelasting
Een ondernemer heeft bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant succes in een zaak over de aftrekbaarheid van de BTW-correctie vanwege het privégebruik van zijn auto van de zaak. Uit de uitspraak van het Gerechtshof Den Haag van 16 december 1973 (ECLI:NL:GHSGR:1974:AX4090, BNB 1975/207) volgt dat wegens de bijtelling voor privégebruik van de auto verschuldigde omzetbelasting ten laste […]
Lees verder »
Meeste kerken stellen ANBI-status voor giftenaftrek alsnog veilig
Verreweg de meeste gemeenten in de Protestantse Kerk in Nederland en rooms-katholieke parochies voldoen inmiddels alsnog aan de eisen voor een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), meldt het Nederlands Dagblad. In februari leek het er nog op dat veel kerken hun ANBI-status dreigden te verliezen vanwege het ontbreken van jaarcijfers.
Lees verder »
Bzm-tarieven (eurovignet) wijzigen vanaf 1 juli
Vanaf 1 juli 2019 wijzigen de meeste tarieven van de belasting zware motorrijtuigen (bzm), meldt de Belastingdienst.
Lees verder »
Hoge prijzen overnamemarkt verleiden veel ondernemers tot bedrijfsverkoop
Veel ondernemers zetten hun bedrijf te koop om te profiteren van de hoge prijzen die momenteel op de overnamemarkt worden betaald, zelfs als ondernemers dat in eerste instantie helemaal niet van plan waren. Kopers komen steeds vaker uit het buitenland.
Lees verder »
Funding en treasury specialist Ilfa Group neemt Symbid over
Funding en treasury specialist Ilfa Group heeft het aandelen-financieringsplatform Symbid overgenomen. Ilfa verbreedt hierdoor haar dienstenpalet en biedt naast obligaties nu ook eigenvermogen-financiering aan. Ilfa biedt Symbid technologische oplossingen voor een verdere professionaliseringslag in het portefeuillebeheer.
Lees verder »
Aantal volledig elektrische auto’s verdubbeld
Nederland telde op 1 januari 2019 bijna 45 duizend volledig elektrische personenauto’s, tweemaal zoveel als een jaar eerder. Het aantal plug-in hybrides nam het afgelopen jaar met ruim 3 procent af tot bijna 94 duizend. Het totale aantal stekkerauto’s – volledig elektrische personenauto’s én plug-in hybrides – nam in 2018 met 16 procent toe. Dat […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, vermijd deze drie marketingfouten

Veel accountants maken dezelfde fouten als het op marketing aankomt. Om deze fouten te vermijden, worden in deze blog een aantal veel gemaakte marketingfouten beschreven.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De salarisadministratie koppelen of integreren met de boekhouding?

Regelmatig spreek ik accountants die werken met de accountancysoftware van Exact en een verouderd salarispakket. Na met de financiële administratie over te zijn gegaan, komt de overweging de salarisadministratie te gaan voeren in Exact Online. Bijna altijd komt dan de discussie: koppelen of integreren met de boekhouding. Ik leg uit wat de verschillen zijn en […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Krijg GRIP op jouw processen op Het Event van NU
Muis Software
21 mei 2019
Associate degree Accountancy
HAN
2 september 2019
Maatschap, vof en cv: oud en vertrouwd maar zeker niet versleten
Fiscount
28 mei 2019
VACATURES
Multichannel Marketeer – Amsterdam
Visma
Consultant salarisadministratie in de accountancy
Quoratio
Belastingadviseur
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN