Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 18 oktober 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Tuchtrechter: AA belemmerde waarheidsvinding als partijadviseur bij afwikkeling echtscheiding
Ook wanneer de accountant in een procedure optreedt als partijadviseur moeten diens bevindingen en conclusies een deugdelijke grondslag hebben. Ook moet die accountant duidelijk rapporteren en voorkomen dat op basis van zijn rapport verkeerde conclusies kunnen worden getrokken.
Lees verder »
Online oprichten bv’s mogelijk vanaf 1 januari 2024
Het Wetsvoorstel online oprichting besloten vennootschappen treedt definitief per 1 januari 2024 in werking. Dat heeft minister voor rechtsbescherming Franc Weerwind bevestigd tijdens een congres van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), meldt vaksite advocatie.nl.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 8 november in 2 uur tijdens een online cursus de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Belastingdienst heldert fiscale Wtp-kwesties op
De Wet toekomst pensioenen (Wtp) brengt fiscale gevolgen voor pensioenregelingen met zich mee. De Belastingdienst/Centraal Aanspreekpunt Pensioenen (CAP) heeft afgelopen zomer meteen een aantal standpunten gepubliceerd bij een aantal kwesties. Theo Willemssen neemt ze door.
Lees verder »
SnelStart opent nieuw regiokantoor in Assen
SnelStart opent op donderdag 2 november zijn allereerste regiokantoor, gevestigd aan de Transportweg 14 in Assen. De opening van het regiokantoor markeert een belangrijke mijlpaal in de groei en ontwikkeling van het softwarebedrijf.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Word een expert in Excel: data analyseren en draaitabellen

Een klant heeft steeds meer data waar jij als accountant veel mee kunt doen. Hoe haal je informatie uit onoverzichtelijke exportbestanden en hoe maak je deze data geschikt voor verwerking in Excel? Saskia Jacobsen laat op 9 november zien hoe je met hulpmiddelen zoals filteren/sorteren en draaitabellen allerlei berekeningen en overzichten kunt maken.

Lees verder »
Inzage via AVG-verzoek: belangrijke uitspraak Europees hof
Het Europese Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJ EU) heeft recent een belangrijk arrest gewezen inzake het inzagerecht onder de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG). Gegevensverwerkers zijn op verzoek soms verplicht een kopie van de documenten te verstrekken waarin persoonsgegevens van verzoeker verwerkt worden.
Lees verder »
ANBI-status islamitische stichting ten onrechte ingetrokken
Na een boekenonderzoek concludeert de inspecteur dat een stichting geen goed beleidsplan heeft en niet voldoet aan de publicatieplicht van de jaarcijfers en wil hij de ANBI-status intrekken. De stichting beweert dat het boekenonderzoek is ingesteld vanwege haar islamitische achtergrond en dat de inspecteur misbruik maakt van zijn controlebevoegdheden.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Metadata of Mappen in SharePoint? Zo sla je efficiënt documenten op
Ben jij ook die eindeloze strijd met het opslaan, delen en terugvinden van documenten in Microsoft 365 en SharePoint zat? Je bent zeker niet de enige. Terwijl Microsoft ons een standaard Document Management Systeem (DMS) biedt, is het duidelijk dat er ruimte is voor verbetering. Het is geen zeldzaamheid dat kostbare tijd verloren gaat bij […]
Lees verder »
Rechtbank: inlogtijd is voor thuiswerker geen arbeidstijd
Een vordering van een thuiswerker tot betaling van achterstallig loon over tijd voorafgaand aan de dienst wordt afgewezen door de rechtbank Den Haag. De inlogtijd is in dit geval niet aan te merken als arbeidstijd en de vordering wordt daarom bij gebrek aan voldoende onderbouwing afgewezen.
Lees verder »
Wegenbelasting Noord-Holland blijft laagste ondanks verhoging
Bezitters van een benzine- of dieselauto en motoreigenaren in Noord-Holland moeten vanaf 1 januari 9,5 procentpunt meer opcenten betalen, het provinciale deel van de motorrijtuigenbelasting. Ondanks de stijging van gemiddeld 22 euro per jaar blijft het tarief in Noord-Holland het laagst van alle provincies.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Bestuurslid Rob Bergmans stapt op bij Deloitte vanwege onderzoek examenfraude
AFM: ‘Fraude speelt ook bij Deloitte op hoogste niveau’
Minder accountantskantoren komen door hertoetsing
BFT wil via Hoge Raad dossiers in fraudezaak Pels Rijcken uit handen OM houden
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (5)
Fiscount
1 november 2023
Masterclass Ziekmelding van werknemer bij verstoorde arbeidsrelatie
The Legal Company
2 november 2023
Cursus Personenvennootschappen
Accountancy Vanmorgen
22 november 2023
VACATURES
Relatiebeheerder – Accountant
Moore MKW
Amsterdam
Assistent-Accountant Samenstelpraktijk (24-40 uur) – Alkmaar
De Hooge Waerder
Alkmaar
Accountant/Bookkeeper (Part-Time)
Jobs in Finance
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN