Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 11 september 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Tuchtrechter laat weinig heel van rapport na klacht curator failliete grondhandel

Curator Michel Moeijes stelde de bestuurder van het failliete Grondontwikkeling Nederland al aansprakelijk vanwege onbehoorlijk bestuur, en heeft nu ook succes met een tuchtklacht tegen een accountant die door de bestuurder werd ingeschakeld.

Lees verder »
Oprichter Pascale Petiet weg bij oamkb na ‘verschil van inzicht’ met PE-partij

Pascale Petiet richtte in 2010 Oamkb op, dat daarna snel doorgroeide. Maar nadat CNBB Equity Partners (CNBB) vorig jaar een meerderheidsbelang nam in de franchiseketen van administratie- en belastingadvieskantoren is de oprichter nu plotseling vertrokken als CEO, bevestigen de betrokken partijen aan Accountancy Vanmorgen.

Lees verder »
ADVERTORIAL
SRA: De Winst van Werkgeluk
De winst van werkgeluk ligt volgens SRA in een goede werk-privé balans. SRA is dé netwerkorganisatie voor zelfstandige accountants- en advieskantoren. Haal ook winst uit werkgeluk. Maak de overstap naar een SRA-kantoor in jouw regio.
Vind werkgeluk in accountancy »
Belastingdienst publiceert modellen rittenregistratie auto van de zaak

De Belastingdienst heeft modellen opgesteld waaraan een rittenstaat moet voldoen als iemand wil aantonen dat hij niet meer dan 500 kilometer privé rijdt met een auto van de zaak.

Lees verder »
Lakeman eist vervolging oud ING-topman Hamers vanwege falend witwasbeleid

Voorzitter Pieter Lakeman van Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie SOBI eist dat het Openbaar Ministerie voormalig ING-topman Ralph Hamers uiterlijk 1 november voor de strafrechter brengt. De eis is de inzet van een kort geding dat Lakeman tegen de Staat aanspant.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb jij een goed overzicht van de btw actualiteiten?
Voorkom fouten en laat je op 26 september in één middag bijpraten door Marja van den Oetelaar. Marja bespreekt de belangrijkste arresten, beleidsbesluiten en wetswijzigingen die het afgelopen jaar verschenen zijn. Daarnaast komen geplande wetswijzigingen met een grote impact aan de orde.
Lees verder »
PwC gaat kantoorbezoek Britse medewerkers monitoren

PwC heeft zijn 26.000 Britse medewerkers laten weten dat hun kantoorbezoek gaat worden gemonitord. De maatregel maakt deel uit van een aangescherpt beleid voor hybride werken, waarin werknemers verplicht zijn minimaal drie dagen per week aanwezig te zijn op kantoor of bij klanten.

Lees verder »
Restant persoonsgebonden aftrek in volgend jaar niet in IB-aangifte aangegeven

De Kennisgroep inkomstenbelasting niet-winst heeft twee vragen beantwoord over het restant persoonsgebonden aftrek dat in een volgend jaar niet in de aangifte inkomstenbelasting is aangegeven.

Lees verder »
Contentpartner
ESG: de focus op de G van Governance

In deze reeks over ESG kijken we dit keer naar de ‘G’ van Governance. Governance gaat over hoe een bedrijf wordt geleid en gecontroleerd. Dit is belangrijk omdat het bepaalt hoe een organisatie haar verantwoordelijkheden organiseert voor aandeelhouders, werknemers, klanten en de samenleving. Governance zorgt ervoor dat bedrijven niet alleen aan hun wettelijke verplichtingen voldoen, maar ook ethisch en transparant handelen.

Lees verder »
EU-hof: onrechtmatige belastingsteun Ierland aan Apple

Het Europese Hof van Justitie heeft definitief uitspraak gedaan in de zaak rondom de belastingvoordelen die Ierland aan Apple verleende. De onrechtmatige belastingvoordelen van 13 miljard euro moeten nu alsnog worden teruggevorderd van Apple.

Lees verder »
Studie-en fitnesskosten dienen geen zakelijk doel

Een ondernemer kan de door haar opgevoerde kosten voor studie en fitness van haar kinderen die in loondienst bij haar onderneming zijn niet als zakelijke kosten ten laste van de winst brengen, oordeelt de rechtbank Noord-Holland. Een treinabonnement van een dochter wel.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe werkt de Inkomstenbelasting op hoofdlijnen?
Wetgeving zoals de Wkr, het uitruilen van bruto loon middels IKB of Cafetariamodel werkt vaak ook door in de inkomstenbelasting van een medewerker. Casper Mons vertelt op 1 oktober op hoofdlijnen de werking van de IB (met name Box 1), zodat je de gevolgen van wijzigingen in wet- en regelgeving voldoende kunt inschatten.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Twijfel over houdbaarheid belasting op leningen van eigen bv
Bescheiden groei Deloitte, onderzoek examenfraude heeft grote impact
Kabinet komt met nieuwe maatregelen om belastingconstructies aan te pakken
Coalitiepartijen willen contante betalingen niet verder inperken
OPLEIDINGEN
Ontbijtsessie actualiteiten AVG & privacyrecht
The Legal Company
10 oktober 2024
Cursus Fiscaal bewijsrecht
Accountancy Vanmorgen
16 oktober 2024
Kennismarathon Vaardigheden
Fiscount
4 november 2024
VACATURES
Manager samenstelpraktijk
Scab
(Junior) Fiscalist (24-40 uur)
van Helder
Gevorderd Assistent Accountant
WEA Deltaland
Brielle, Druten, Dordrecht, Groot-Ammers, Kesteren, Middelharnis, Oud-Beijerland
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN