Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 12 april 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Tunnelvisie leidt tot berisping
Een registeraccountant is erg hardnekkig in zijn conclusie dat een andere RA niet heeft gehandeld zoals van een redelijk handelend accountant had mogen worden verwacht. Is hier sprake van tunnelvisie?
Lees meer
 
 
Koolstra weg uit raad van toezicht AFM om onderzoek naar PwC
Bart Koolstra RA treedt definitief af als lid van de raad van toezicht van de AFM nu de toezichthouder heeft besloten een onderzoek in te stellen naar zijn voormalige werkgever PwC.
Lees meer
 
Hoe vindt uw accountantskantoor gekwalificeerd personeel? Advertorial

Zoekt uw kantoor nieuwe collega’s? Tip dan uw HR-manager ‘Vriend’ te worden van Accountancy Vanmorgen (AV) en Fiscaal Vanmorgen (FV). Uw kantoor krijgt een eigen kantorenpagina, het logo wordt geplaatst op de homepage en uw vacatures komen zes weken op AV en FV te staan. Bovendien worden vacatures doorgeplaatst in de LinkedIngroep van AV én regelmatig gepubliceerd in onze nieuwsbrief.

Meer weten? Ga naar Vriend van AV =>

 
Tour de France, deel 1
Over drie maanden barst het spektakel dat Tour de France heet weer los. Drie weken lang werken een groep gekwalificeerde fietsers zich in het zweet om eindstreep te halen. Het halen van de eindstreep is voor de meeste deelnemers ook de belangrijkste motivatie om deel te nemen aan de Tour . Die grote groep deelnemers […]
Lees meer
 
 
CAP publiceert nieuwe V&A inzake uitfasering PEB
Het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen (CAP) heeft Vraag en Antwoorden over het uitfaseren van het pensioen in eigen beheer gepubliceerd. Meest recent is de vraag toegevoegd welke informatie moet worden verstrekt en aan welke voorwaarden moet worden voldaan om zonder heffing van loonheffingen en revisierente gebruik te kunnen maken van de mogelijkheid van prijsgeven van in […]
Lees meer
 
Werken met BTW in de praktijk op 9 en 16 mei Advertorial

Wilt u antwoord kunnen geven op de volgende vragen? Hoe gaat u om met BTW-formaliteiten? Is uw boekhouding in overeenstemming met de wetgeving? Weet u hoe u moet handelen bij steekproefcontroles? Tijdens deze interactieve cursus leert u de basis van BTW, met de aangifte als leidraad. U krijgt uitgebreide uitleg van de plaats van dienstregels en tips voor fiscale BTW-planning.

 
Innovatie #hoedanprecies
Iedere sector moet innoveren. Dus ook accountants. Maar doen accountants dat voldoende? Nee, dat doen accountants niet voldoende! Eigenlijk kun je helemaal niets met zo’n antwoord. Vaak kruipen innovaties sluipend het kantoor binnen, zo sluipend dat mensen het misschien niet eens altijd herkennen. Hoe gaat dat binnen uw kantoor?
Lees meer
 
 
Lichte toename investeringen in startups; aanzienlijke afname transacties
De wereldwijde investeringen in startups zijn in de eerste drie maanden van 2017 licht toegenomen. Het aantal transacties nam echter aanzienlijk af. Dit blijkt uit onderzoek dat KPMG iedere drie maanden uitvoert naar de wereldwijde durfinvesteringen in startups.
Lees meer
 
 
6% BTW over toegangsprijs oorspronkelijke ornamenten monumentale kerk
Wie een toegangsprijs vraagt voor het bekijken van de oorspronkelijke ornamenten van een monumentale kerk via steigers of dakgoten moet 6% BTW berekenen over de toegangsprijs.
Lees meer
 
Adviseren met een andere invalshoek Contentpartner
Al jaren is er geen stijging in de adviesomzet van kantoren. Sterker nog; in de laatste benchmark van SRA is het zelfs gedaald. Kantoren met een homogene klantengroep hebben het vaak makkelijker. Zij hebben gemiddeld genomen ook een veel hogere adviesomzet praktijk.
 
Voorkom behandelingskosten bij je bank tijdens het indienen van je kredietrapportage Contentpartner
Vanaf 1 januari 2017 is er een nieuwe standaard aangenomen voor het indienen van de SBR-kredietrapportage. Maar wat betekent dit nu voor jou? En wat houdt deze nieuwe standaard eigenlijk in? De kredietrapportage indienen via de post of e-mail is niet meer de standaard, maar elektronisch indienen via SBR inclusief een ondertekening met een PKIoverheid-certificaat […]
 
Cybercrime en de accountant Opleiding
Inhoud Het aantal cyberaanvallen groeit gestaag. Ook voor uw klanten vormt dit een steeds groter risico! Wat is uw rol als controlerend accountant én hoe vult u deze in? Zijn uw klanten zich bewust van de toegenomen risico’s en is de beveiliging hierop afgestemd? Als extern accountant heeft u een wettelijke plicht om dit te […]
 
Recruitment Talent Vacature
BEN JIJ CREACTIEF, INITIATIEFRIJK EN RESULTAATGERICHT? HEB JIJ COMMERCIEEL INZICHT, BEN JE ZELFSTANDIG, DENK JE OUT-OF-THE-BOX? DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU! Wie is Q-Concepts? Q-Concepts is een onderscheidend concept op financieel en organisatorisch vlak. Een dynamische, snelgroeiende organisatie met vestigingen in ’s-Hertogenbosch (hoofdkantoor), Rotterdam en Maastricht. De Q staat voor “Quality”; het hoofdingrediënt […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn