Spil på alle dine strenge

Turen går til Bloksbjerg, Spanien og hjertet af Rusland

Glæd dig til ugens koncerter, som indeholder en række af varmblodige og eksotiske favoritter, der både tager os til Spanien, Bloksbjerg og Rusland.

Myter, minder og mystik • 3.-4. maj • kl. 19.30

Fra Musorgskijs sjældent hørte forspil til operaen Khovansjtjina, der med sine sarte melodier og gennemsigtige teksturer delikat lægger op til glemte dramaer i russisk historie, ledes over til Lalos sværmeriske Symphonie espagnole, som rammende udmaler spansk varmblodethed og eksotisk mystik. Endelig byder ugens program på Prokofjevs første symfoni med tilnavnet “den klassiske”. Prokofjev er inspireret af klassikkens måske største mester, Joseph Haydn. En moderne, køligt strømlinet hyldest til et fortidens mesterværker.

Ugens solist er den russiske violinist Alexander Sitkovetsky, som er det seneste skud på stammen af Sitkovetsky-familiemedlemmer, der opnår universel musikalsk hæder. Sitkovetsky er naturligt nok en blændende dygtig tekniker, men det er hans passionerede tone og antændte spil, der adskiller ham fra mængden.

Program:
E. Lalo: Symphonie espagnole
(PAUSE)
M. Musorgskij: En nat på Bloksbjerg
M. Musorgskij: Khovansjtjina, forspil
S. Prokofjev: Symfoni nr. 1, “den klassiske”

>> Klik her for at downloade koncertprogrammet allerede nu (pdf)

NB! Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk

Læs mere / Køb billet

Neoklassicisme

Årtierne omkring år 1900 var en brydningstid på mange områder, ikke mindst inden for musikken. En række komponister reagerer herpå ved at søge tilbage til barokkens og wienerklassikkens idealer og iklæde dem en nutidig dragt.

Læs om baggrunden for Prokofjevs Symfoni nr. 1 og andre neoklassiske værker i den seneste udgave af "Baggrunds­historier" på vores hjemme­side.

Den neoklassiske strømning

Lørdagskoncerten • 5. maj • kl. 13.00

Orkestrets franske chefdirigent har udvalgt en række af sine personlige favoritter til den perfekte musikalske tre-retters menu.

Lørdagskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor man kan opleve et symfonisk mesterværk, uden at det vælter weekenden. Chefdirigent Marc Soustrot er på podiet, og hver koncert indledes med en kort introduktion fra scenen.

Køb billet til Lørdagskoncerten

Hent årsprogrammet for sæson 18/19

Duften af tryksværte breder sig ud for Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus. Sæsonprogrammet for 2018/19 har fundet vej til de mange katalogholdere, og venter nu blot på ivrige hænder og glade læsere!

Har du ikke fået programmet med posten (abonnenter og partoutkunder) eller været forbi os idag, så kan du på vores hjemmeside downloade sæsonbrochuren til din computer, tablet eller mobil.
 

Praktisk information & vigtige datoer

Oplysninger omkring sæsonstart og åbning af abonnementssalget vil snart være tilgængelige på vores hjemmeside. Indtil da kan al praktisk information findes på side 46 i programmet.

  • Torsdag 3. maj 2018 kl. 12. Salg og gentegning af abonnement og partoutkort åbnes. Der uddeles kø-numre i Musikhusets foyer fra kl. 11. Ventetid må påregnes. Evt. bestillingskuponer bedes udfyldt på forhånd.
  • Lørdag 12. maj 2018 inden kl. 17. Sidste mulighed for gentegning af partoutkort fra året før.
  • Mandag 14. maj 2018 kl. 12. Løssalget åbnes.
Download sæsonprogrammet
Facebook
Instagram
YouTube
Hjemmeside
Copyright © 2018 Aarhus Symfoniorkester, All rights reserved.
Du modtager denne email fordi du tidligere har tilmeldt dig nyhedsbrevet via vores hjemmeside, i forbindelse med en koncert eller en konkurrence.

Vores adresse er:
Aarhus Symfoniorkester
Skovgaardsgade 2C
Aarhus C 8000
Denmark

Add us to your address book


Vil du ændre hvordan du modtager disse mails?
Du kan opdatere dine personlige profil eller afmelde dig nyhedsbrevet.