ELF Voetbal nieuwsbrief van 27-07-2021
Tussenrapport: Eredivisieclubs op de transfermarkt (1/3)

Nog 2,5 week voordat Go Ahead Eagles en sc Heerenveen de Eredivisie 2021-22 op gang trappen in de Adelaarshorst. Geen gewaagde voorspelling: geen club zal met precies dezelfde selectie aantreden zoals die is op het moment van schrijven (dinsdagochtend 27 juli). Toch vinden we een tussenrapportje leuk, beginnend met de drie gepromoveerde clubs en de nummers 15, 14 en 13 van vorig seizoen.


lees verder
Samenvatting AZ - Panathinaikos (3-0)

AZ heef zaterdag het oefenduel met Panathinaikos gemakkelijk weten te winnen. Waar Feyenoord onderuit ging tegen een Griekse topclub, zegevierden de Alkmaarders met ruime cijfers. De ploeg van Pascal Jansen lijkt klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Bekijk de samenvatting van AZ - Panathinaikos hieronder.

lees verder
Interview Apollonius Konijnenburg: "Als Silvio Berlusconi me zag, moest hij lachen"

Michel van de Korput naar Torino was de eerste. Ruud Krol van Napoli, voor wie hij de sponsorcontracten ging regelen, de tweede. Gevolgd door een karrenvracht aan spelers die hij onderbracht in de Italiaanse Serie A. Met het trio Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard als paradepaardjes. Daarna richtte hij zich meer en meer op zijn kunst- en muziekliefde. Nu is de extraverte Hagenaar 82 jaar en geniet hij in Italië van de laatste fase van zijn leven. "Als Silvio Berlusconi me zag, moest hij lachen. 'Dat kost me weer een paar centen'."

lees verder
Deze voetbalwedstrijden helpen je door de werkweek heen

Het weekend zit er alweer op en dus zijn de meeste voetballiefhebbers weer hard aan het werk. Voor de iedere werknemer is de maandag een zware dag, daarom zorgt ELF Voetbal voor wat licht en zetten wij de mooiste voetbalwedstrijden van deze werkweek op een rij. 

lees verder
Interview Henk Vos: "Ons kampioensteam bij Feyenoord was zo hecht, zo eensgezind"

Liefst negentien transfers maakte hij: een record voor een Nederlandse profvoetballer. Dat hadden er zelfs nog meer kunnen zijn. Henk Vos keek rond in de Nederlandse, Belgische en Franse keuken. Zijn meest bizarre en lucratieve overstap was die naar Sochaux. Zijn beste periode beleefde de nu 53-jarige West-Brabander bij Feyenoord en Standard Luik. "Zo'n team bij Feyenoord, dat in 1999 landskampioen werd, krijg je nooit meer bij elkaar."

lees verder
Heerenveen mogelijk op Israëlische toer voor nieuwe rechtsback

Bij de zoektocht naar een nieuwe rechtsback is sc Heerenveen uitgekomen bij de 24-jarige Or Dadia. De Friezen bekijken of ze hem een jaar kunnen huren van Hapoel Be’er Sheva.

lees verder
Interview Jordy Zuidam: "Via een arts van het consultatiebureau ging het balletje rollen"

Enigszins gechargeerd was het beeld van het technisch directeurschap er een van oudere mannen in maatpakken. Tegenwoordig wordt het technisch beleid bij Eredivisie-clubs veelal bepaald door eind dertigers en begin veertigers. Zoals Jordy Zuidam bij FC Utrecht. "De arts van het consultatiebureau bleek de zus van Frans van Seumeren."

lees verder
Even voorstellen: Feyenoord-target Andraz Sporar

Na het vertrek van Nicolai Jörgensen lijkt Feyenoord op zoek naar een nieuwe versterking in de spits. Feyenoord zou interesse hebben in Sporting Portugal-aanvaller Andraz Sporar. De spits is overbodig en mag vertrekken bij Sporting Portugal. Feyenoord heeft daarentegen nog een aanvaller nodig.

lees verder
Interview transferkoning Fabrizio Romano: "Ik slaap in deze periode zo'n vijf uur per nacht"

Wat Mino Raiola is voor de onderhandelingstafel, is Fabrizio Romano voor de primeur: koning van de transfermarkt. De in transfernieuws gespecialiseerde voetbaljournalist geniet dermate veel autoriteit en status dat hij een gerucht tot feit kan promoveren met een simpele tweet. Ruim drie miljoen mensen volgens de berichten van de 27-jarige Italiaan. "Je kunt ieder moment oog in oog staan met een tijger."

lees verder