ZZP Nieuwsbrief

 3 december 2020

Beste ondernemer,


In deze nieuwsbrief:

TVL 4e kwartaal nu aan te vragen zonder SBI-code
 

De aanvraagperiode voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor ondernemers voor het vierde kwartaal van 2020 is geopend voor ondernemers, mits ze aan de voorwaarden voldoen. De TVL is aan te vragen voor de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2020 (TVL Q4 2020). De grootste verandering ten opzichte van de eerdere TVL-aanvraagmogelijkheden is dat bij deze ronde er geen restricties zijn op SBI-code. Wel zijn de overige eisen overeind gebleven, wat zal betekenen dat niet iedere ondernemer de TVL mag aanvragen. Voor de voorwaarden en hoe TVL is aan te vragen, klik op onderstaande knop.
Lees verder
Dag van de zzp'er

Terugblik op de Dag van de ZZP'er 2020

Op 12 november jl. was de Dag van de ZZP'er. De dag waarop ondernemerschap wordt gevierd. De online editie 2020 was een groot succes gezien de vele zzp'ers die hebben gekeken naar het tafelgesprek, een van de vijf workshops die werden gegeven, de expertsessies en natuurlijk de bekendmaking van de Freelancer of the Year. Via de link kan je het evenement terugkijken. Daar staan ook de uitkomsten van het onderzoek dat we hebben gehouden; ‘ondernemen in een moeilijke tijd’ en je krijgt praktische tips om jouw uitdagingen aan te pakken.

Lees verder
Wandelcoach Movir

Vouchers NL Leert Door vergeven, er zijn alternatieven

Twee weken geleden berichtten wij dat er gratis vouchers voor ontwikkeladvies te verkrijgen waren via NL Leert Door. Deze vouchers zijn inmiddels allemaal op, maar er zijn alternatieven. Zo is er bijvoorbeeld 'het blokje om' van o.a. Movir. 

Door wandelen in de buitenlucht te combineren met een coach waarmee je telefonisch kan klankborden, maak je supereffectief gebruik van je tijd. Even je hoofd leegmaken, en sparren over je zaak of werk-privé balans.

Je kunt gratis een eerste wandeling inplannen.
Lees verder

Kan jouw zorgverzekering ook goedkoper? Controleer het hier!

Besparen op jouw zorgverzekering zonder dat je in hoeft te leveren op goede zorg. Dat kan eenvoudig door gebruik te maken van het collectief van ZZP Nederland. 

ZZP Nederland heeft met de grootste verzekeraars een overeenkomst gesloten waardoor je tot 5% korting krijgt op de basisverzekering en tot 20% op de aanvullende verzekeringen. Hierdoor bespaar je al snel tot 60 euro per persoon op de basisverzekering, het voordeel op de aanvullende verzekeringen komt hier nog bij.

Lees meer

ZZP Nederland hoopvol over oplossing AOW-AOV-hiaat en onverzekerbare zelfstandigen

Er komt eindelijk zicht op een compensatieregeling voor zelfstandigen met een AOV-polis tot 65 jaar, die gedupeerd zijn door de verhoging van de AOW-leeftijd door de overheid. Deze ondernemers missen inkomen bij arbeidsongeschiktheid na hun 65e tot aan de nieuwe AOW-leeftijd. Stichting ZZP Nederland vecht al jaren voor compensatie “omdat de overheid tijdens het spel de regels heeft veranderd”, zegt voorzitter Maarten Post.

Lees meer

Tips voor webinars en kennissessies

Het aanbod van webinars groeit weer. Ook andere kennissessies en bijeenkomsten worden weer gehouden. Lees hieronder een selectie: 

  • Terugkijken: Flitswebinar: ZZP en pensioen? Dit kun je doen! Als zzp’er ben je verantwoordelijk voor je eigen pensioen. Maar hoe pak je dat precies aan? Hoeveel zet je opzij, waar zet je het neer en wat zijn de belastingregels? 
  • Terugkijken. KVK Live Adviesdagen. Bekijk streams, krijg praktische tips en hoor antwoorden van experts, waaronder ZZP Nederland.
  • 16 december. Een goede start met de Belastingdienst. Tijdens dit gratis online live event krijg je antwoord op jouw vragen over belastingen. Je leert wat je moet doen om goed te starten met de Belastingdienst.

ZZP Nederland is verhuisd:

Ons nieuwe adres is:
Rozenburglaan 3
9727 DL Groningen.

Wat vind je van deze e-mail?
@StZZPNederland @StZZPNederland
@stichtingzzpnederland @stichtingzzpnederland
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2020 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Add us to your address book


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven