Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 2 februari 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Twaalf beursbedrijven zitten zonder accountant
Met het jaarverslagenseizoen op komst hebben twaalf bedrijven met een notering aan de Amsterdamse beurs nog geen accountant gevonden. Dat meldt beleggersvereniging VEB. Die wil opheldering, want: ‘Geen controle betekent geen jaarrekening en dat betekent extra risico voor beleggers’.
Lees verder »
DNB: trustkantoren beheersen integriteitsrisico’s nog onvoldoende
Toezichthouder DNB is kritisch op de manier waarop trustkantoren invulling geven aan hun integriteitsbeleid. Een vorig jaar uitgevoerd onderzoek laat zien dat de risico’s op onder meer betrokkenheid bij belastingontduiking nog te groot zijn. ‘Tijd voor actie’, aldus DNB.
Lees verder »
ADVERTORIAL
In 5 stappen een online samenwerking

Als financieel adviseur wilt u uw cliënten zo goed mogelijk helpen. U adviseert in moeilijke tijden, maar coacht ook ondernemers die juist een explosieve groei doormaken. Hiervoor is een optimale online samenwerking nodig. Dit stappenplan helpt uw kantoor om die zo eenvoudig mogelijk te bereiken. Bereik in 5 stappen een optimale online samenwerking.

Download gratis »
Salarissen in accountancy stagneren, maar strijd om talent blijft
De salarissen in de accountancy- en financiële sector zijn na jaren van groei gestagneerd, signaleert recruiter Robert Walters op grond van zijn salarisgids 2021. Bij starters is het salaris zelfs teruggevallen. 
Lees verder »
Pilot met realtime rapportage moet btw-gat van 2 miljard verkleinen
De Amsterdamse start-up Summitto wil met een pilot rondom zogeheten confidentiële factuurrapportage helpen het gat van € 2 miljard aan jaarlijks misgelopen btw-inkomsten te verkleinen. De Nederlandse overheid loopt dat bedrag mis door fraude en vergissingen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

En voldoe je wel aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 11 februari bij over onder andere de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Welke BTW-gevolgen heeft de Brexit voor levering goederen en diensten?

Sinds 1 januari 2021 is het Verenigd Koninkrijk na een zeer lang slepend traject niet langer lid van de Europese Unie. Vanaf die datum brengt de Brexit – naast langer durende douaneprocedures en logistieke vertraging voor vervoerders – ook BTW-gevolgen voor de levering van diensten en goederen door Britse en Nederlandse ondernemers met zich mee.

Lees verder »
Topman Duitse toezichthouder stapt op vanwege Wirecard-schandaal
De topman van de Duitse toezichthouder op de financiële sector Bafin is opgestapt. Het is een gevolg van het boekhoudschandaal rond betalingsdienstverlener Wirecard, dat leidde tot een grootscheepse reorganisatie bij de Bafin.
Lees verder »
Brexit raakt vooral Brits mkb
De brexit blijkt na een maand vooral pijn te veroorzaken bij de vertrokken partij: het Britse mkb heeft een zware maand achter de rug, meldt het FD. Veel bedrijven kiezen nu alsnog voor een distributielocatie in Nederland.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Jan Wietsma: ‘Belang klant zwaarder laten wegen bij nieuwe IT’

Welke belangrijke ontwikkelingen en trends op technologisch gebied hebben impact op kantoren en waar gaat het naartoe? In het nieuwe rapport van Silverfin ‘Focus on Connected Accounting’ delen Jan Wietsma (namens de NBA) en vijf andere experts uit de branche hun visie op de huidige stand van zaken van IT in accountancy.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De Coop & Haegen Accountants: ‘Van jaarrekening naar toekomstgericht advies’

De Coop & Haegen Accountants ontwikkelt zich steeds verder van een reactieve naar proactieve dienstverlener. Dit bereiken zij door steeds mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatisering. Hierdoor houdt De Coop & Haegen meer tijd over voor het echte advieswerk en stellen zij de klant in staat om gegevens makkelijker […]

Lees verder »
Afschaffing overdrachtsbelasting lijkt starters nog niet te helpen
Huizenkopers onder de 35 jaar betalen sinds 1 januari geen overdrachtsbelasting meer. Die maatregel moet het voor starters makkelijker maken om een huis te kopen, maar het aantal hypotheekaanvragen is in januari niet gestegen, blijkt uit cijfers van het Hypotheken Data Netwerk.
Lees verder »
Online gokken met onterechte coronasteun: FIOD houdt drie mensen aan
De FIOD heeft in Spijkenisse drie verdachten aangehouden die worden verdacht van fraude met steunmaatregelen. Ze zouden voor diverse bedrijven valse TOGS- en Tozo-aanvragen hebben gedaan.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Lockdown raakt ondernemersvertrouwen hard
NBA reageert op notitie rechtmatigheidsverantwoording decentrale overheden
Deltaplan belastingen moet circulaire economie een zet geven
OPLEIDINGEN
Lunch & Learnsessie Forensische Accountancy in de dagelijkse accountantspraktijk
Accountancy Vanmorgen
9 maart 2021
MBA Fit for Future
Markus Verbeek Praehep
15 februari 2021
Cursus Subsidies en BTW, maak de juiste fiscale keuze
Fiscaal Vanmorgen
4 maart 2021
VACATURES
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Customer Success Manager
Yuki
Relatiebeheerder BonsenReuling Doetinchem
BonsenReuling
Doetinchem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN