Filmfestival Vlieland | De 10 populairste weekfoto’s van 2022 | Jaar van de meervleermuis
BIJZONDER

BIJZONDER

Filmpje van een heidelibel
Roots
VOGELEN
NEDERLAND HOTSPOT VOOR EXOTISCHE VOGELS

Even wat kleur tijdens deze donkere dagen. Wist je dat Nederland, samen met Vlaanderen, dé hotspot in Europa is voor exotische vogels? Onze regio telt maar liefst 250 ontsnapte vogelsoorten in het wild.
Foto: Paul Böhre

Roots
TIJD VOOR ACTIE
JAAR VAN DE MEERVLEERMUIS

De meervleermuis is wereldwijd vrij zeldzaam, maar in Nederland voelt hij zich thuis. Of beter gezegd, voelde: hij daalt rap in aantal. Tijd voor een kennismaking én actie. 2023 is uitgeroepen tot het Jaar van de Meervleermuis.
Foto: Marjolein van Adrichem

Advertorial
Roots
GA MET FIETS-ACTIEF GRATIS NAAR DE FIETS EN WANDELBEURS!

De Fiets en Wandelbeurs komt er weer aan. Van 23 t/m 26 februari 2023 staat de leukste beurs voor fietsers en wandelaars op het programma in de Jaarbeurs Utrecht. Je ontvangt nu 2 toegangskaarten voor de Fiets en Wandelbeurs (t.w.v. €32) bij 1 jaar FietsActief, samen voor slechts €44,95! Je profiteert van maar liefst 50% korting.

Roots
ROOTS-WANDELING
WINTERSTILTE OP SCHIERMONNIKOOG

Het beste moment om Schiermonnikoog te bezoeken – met de wandelroute van Roots in je hand – is misschien wel februari. Dan heerst de winterstilte op de wandelpaden en het weidse strand. Luister naar de knerpende schelpen onder je schoenen en geniet van Ruysdaelluchten boven wad en Noordzee.
Foto: Ernst Kremers

Roots
TOP 10
2022: DE POPULAIRSTE WEEKFOTO’S

Ook in 2022 waren er weer 52 prachtige Foto’s van de Week. Bekijk hier de top 10: de foto's met de meeste online-clicks. Het is duidelijk, vogels en insecten waren zeer geliefd het afgelopen jaar.
Foto: Monique van Steenwijk

 

Roots
PRACHTIGE NATUUR ÉN NATUURFILMS
FILMFESTIVAL NAAR DE WILDERNIS OP VLIELAND

Is er een betere plek om prachtige natuurfilms te bekijken dan een intieme bioscoop op een klein Waddeneiland? Met het wad, de Noordzee en bos en duin voor de deur biedt Podium Vlieland een ideale combinatie van natuur en cultuur. Boek nu voor dit heerlijke filmweekend of -midweek van 3 t/m 5 maart of 8 t/m 10 maart.
Foto: Vincent Munier

Roots
TWEE BULTRUGGEN GEZIEN VOOR SCHEVENINGEN
BULTRUGGEN VERKENNEN DE NOORDZEE

Nadat op 3 januari al een bultrug werd gezien, zwommen er op 11 januari maar liefst twee bultruggen voor de kust van Scheveningen. Hoe gaat het (wereldwijd) met dit vriendelijke, grote zeezoogdier - en wat doet hij hier?
Foto: Getty Images

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 New Skool Media onderdeel van Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden