Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 21 december 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Twee jaar doorhaling voor AA die hertoetsing bleef uitstellen
Een AA die met de NBA jarenlang niet tot een afspraak kwam voor de hertoetsing van zijn kantoor, is door de Accountantskamer voor twee jaar doorgehaald. Er was sprake van onwil en de coronamaatregelen zijn onvoldoende excuus voor het herhaalde uitstel.
Lees verder »
Hogere bijtelling voedt twijfel bij leaserijder over elektrische auto
Leaserijders vinden dat zij nog onvoldoende worden gestimuleerd om over te stappen op een elektrische auto, concludeert leasemaatschappij ALD Automotive. ‘Ook brengt de wijziging in bijtelling op EV leaserijders aan het twijfelen om de overstap te maken van een brandstof naar een elektrische auto.’
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gemeenten moeten in januari 2022 btw declareren bij het btw-compensatiefonds. De do’s en don’ts

Joep Swinkels behandelt op 18 januari de aandachtspunten over het recht op compensatie van btw bij het btw-compensatiefonds. Ook bespreken we de ORINCO-methode waarmee zonder dure hulpmiddelen op eenvoudige wijze het gemeentelijk mengpercentage kan worden bepaald. Win gratis een berekening over een jaar naar keuze.

Lees verder »
Financiering voor het mkb: hoe kan het beter?
Het mkb kan voor het grootste deel van de financieringen nog altijd aankloppen bij banken, aldus bankenverenging NVB. Maar de kredietverstrekking kan en moet veel beter, vinden ondernemers en accountants. Onder meer Accon avm en BDO deden in het kader van een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer enkele aanbevelingen.
Lees verder »
Kwartiermakers starten enquête naar effecten audit-onlymodel
De Kwartiermakers Toekomst Accountancysector vragen openbaar accountants om deel te nemen aan een enquête-onderzoek naar de effecten van een audit-onlymodel voor accountantsorganisaties. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Tijd om over te stappen van HR- en salarispakket?

Je bent de spin in het web van je klanten, je ontzorgt ze zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Dat doe je door het leveren van een foutloze salarisadministratie, maar ook steeds vaker door het leveren van adviezen. Ondersteunt jouw pakket je volledig in deze rol of is het tijd om over te stappen?

Ontdek 6 signalen »
TIP
Tipweek | Tip 2 – Voorkom bijbetaling vennootschapsbelasting met belastingrente
Maak een reële inschatting van de verschuldigde Vpb in 2022 voor je klanten en voorkom dat aan hun bv’s een te lage voorlopige Vpb-aanslag wordt…
Lees verder »
Regeerakkoord: bpm-vrijstelling bestelauto’s verdwijnt
De coalitiepartijen hebben in het nieuwe regeerakkoord afgesproken dat de vrijstelling van bpm voor bestelauto’s in stappen gaat verdwijnen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
3 ingrediënten voor een succesvol advieskantoor

Een goed eindproduct begint met een perfecte basis. Een smaakvol gerecht met een basisrecept en zo ook een waardevol advies met een efficiënte backoffice. Lees verder en ontdek welke ingrediënten nog meer de basis vormen voor het datagedreven advieskantoor.

Lees verder »
Zakelijk reisbureau schikt strafzaak voor 3,5 miljoen
Zakelijk reisbureau ATP verwerkte ongezien extra marges in ticketprijzen en streek daarmee miljoenen op. Het leverde voor de rechtbank eind november een veroordeling op wegens valsheid in geschrifte. Met het OM is nu een ontnemingsschikking getroffen voor € 3,5 miljoen.
Lees verder »
Middelingsregeling IB verdwijnt
De nieuwe regering gaat de middelingsregeling voor de inkomstenbelasting per 2023 afschaffen: dat gaat de schatkist jaarlijks € 178 miljoen opleveren.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat zijn de activa van een accountant en wat is jouw waarde?

Voor iedereen in onze branche zijn de laatste weken van het jaar altijd razend druk. Allerlei zaken vragen om afronding voor het einde van het jaar en daarnaast willen we ook aandacht geven aan het kerstgevoel bij onze medewerkers en klanten. Alles bij elkaar een hele uitdaging! Wijzigende klantbehoefte We merken dat moderne ondernemers steeds […]

Lees verder »
‘Winstbelasting multinationals levert Nederland 800 miljoen extra op’
Grote multinationals gaan volgens de Oeso-afspraken onder voorwaarden minimaal 15 procent winstbelasting betalen in elk land waar ze actief zijn. De invoering gaat Nederland € 800 miljoen per jaar aan belastinginkomsten opleveren, heeft het FD becijferd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
HET JAAR VAN (2) Cor Pijnenburg: ‘Ik wens de accountancysector een periode zonder extra toevoegingen aan de werkdruk toe’
Deadline vaststelling TVL Q2 2021 naar 8 maart
Uitbreiding bij Visser & Visser-tak Arpentus
Werkgroep definieert bouwstenen van kwaliteitsgerichte cultuur
OPLEIDINGEN
Post HBO AA Accountancy – MKB Geïntegreerd
Markus Verbeek Praehep
1 maart 2022
Gratis legal lunchsessie: Uitsluiten of beperken van bedrijfsmatige aansprakelijkheid
The Legal Company
26 januari 2022
Online cursus loonheffingen en thuiswerken 2.0
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
8 februari 2022
VACATURES
Adviseur MKB Accountancy
NBA
Amsterdam
Assistent accountant
Rikst
Financial Controller
ENTRPNR
Harderwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN