Tips om nog meer van kunst te genieten
Boekjesserie 'Kunst kijken' 
Elk kwartaal verschijnt in de reeks ‘Kunst kijken’ een nieuw thematisch kunstboekje. Maak kennis met de schitterende kunst van verschillende hedendaagse kunstenaars. Elk boekje telt gemiddeld 52 pagina’s op A5-formaat.

Wilt u elk kwartaal het nieuwste kunstboekje ontvangen? Neem dan een abonnement op de reeks. U krijgt na uw aanmelding elk kwartaal een kunstboekje plus Nationale kunstcadeaubonnen thuisgestuurd. Een abonnement kost slechts € 24,80 per jaar, inclusief verzendkosten. Voor dit bedrag ontvangt u jaarlijks 4 kunstboekjes en minimaal € 40 aan Nationale kunstcadeaubonnen. Meldt u zich deze maand nog aan? Dan krijgt u een extra kunstboekje cadeau. Veel kijkplezier!
Ja, ik wil elk jaar 4 kunstboekjes ontvangen!
Mooie kunstreis van onze partner SRC Reizen!

Gouden ornamenten, kleurrijke bloemmotieven en gestileerde vormen… de uitbundige jugendstil ziet u in Wenen overal. Rond 1900 bruiste de stad: onder de naam Wiener secession creëerden kunstenaars als Gustav Klimt, Joseph M. Olbrich en Otto Wagner hier de mooiste kunst. SRC Reizen neemt u op deze 7-daagse reis mee naar de Oostenrijkse hoofdstad. Hier bewondert u de gouden koepel van de Wiener secession en de prachtige paviljoens op het Karlsplatz. Ook bezoekt u de villa’s van Otto Wagner en Gustav Klimt en bekijkt u ‘De Kus’ in het Belvedere. Deze kunstreis van onze partner SRC mag u niet missen!

Ik wil op reis met SRC
Wandkleed van € 45.879,40 wordt alleen maar duurder

Het is 4,70 meter lang, 1,50 meter breed en kost 45.879 euro en 40 cent. Kunstenaar Mart Veldhuis uit Amsterdam verkoopt een wandkleed dat evenveel kost als de hoogte van zijn studieschuld. Het tapijt genaamd Eigen Schuld wordt sinds gisteren tentoongesteld in het Dordrechts Museum. Het kleed vormt volgens de kunstenaar de stem van de leengeneratie: de studenten die in de afgelopen jaren geen studiebeurs kregen en geld moesten lenen van de overheid om hun studie te betalen. Op het kleed is de overheid als schuldverlener te zien in de vorm van twee grote leeuwen met dolken.

"De leeuw komt zijn schuld terughalen. Je hebt het gevoel dat je constant door de overheid achtervolgd wordt omdat je nog geld schuldig bent", verwoordt Veldhuis het gevoel van een leenstudent.
Veldhuis heeft het tapijt bewust onoverzichtelijk gemaakt, zodat het overprikkelend werkt. Volgens de kunstenaar is dat vergelijkbaar met de druk die een studieschuld heeft op je mentale gezondheid. 

Volledig artikel op NOS.nl
Leuk voor op de camping of op het terras:

Art Memory, nu voor maar € 5,-

De lente is begonnen en daarmee ook de tijd van het genieten van de zon op het terras of op de camping. En daar hoort natuurlijk ook een spelletje bij.

Hoe leuk zou het zijn om het oeroude spelletje Memory te combineren met uw liefde voor kunst? Dat kan met Artmemory! Het spel bestaat uit 64 kaarten met 32 werken van Nederlandse hedendaagse kunstenaars. 
Het spel is nu te koop via de webwinkel van Stichting Kunstweek van € 12,95 voor slechts € 5,- exclusief verzendkosten. Met wie gaat u een potje Artmemory spelen?
Bestel het spel snel!
Kort nieuws:
  • Vijftig jaar na zijn dood wordt het werk van Picasso gevierd met vele tentoonstellingen en publicaties. >> lees meer
  • Maastrichtse kunstverzamelaar Willy Gilissen (84) overleden. >> naar artikel
  • Expositie Kees van Dongen drukstbezochte expositie ooit in museum Singer Laren
 U ontvangt dit bericht omdat u tijdens één van onze kunstbeurzen heeft aangegeven graag op de hoogte te blijven van de activiteiten van De Kunst Collega's. Als u deze Kunst Flits niet meer wilt ontvangen, kunt u zich hieronder eenvoudig uitschrijven via de daarvoor bestemde link.

U bereikt ons via:
hallo@dekunstcollegas.nl
Postadres: Oeverkruid 13 | 4941 VV Raamsdonksveer

Wilt u uw voorkeuren veranderen?
U kunt hier uw gegevens 
updaten of uitschrijven voor Kunst Flits.