Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 10 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Tweede Kamer wil verdere verlichting administratieve lasten NOW-controle
De Tweede Kamer heeft een motie van de leden Amhaouch en Palland (CDA) aangenomen over verdere vermindering van de administratieve lasten van de NOW. Daarbij wordt specifiek de derdenverklaring benoemd.
Lees verder »
Geen schade door naheffingsaanslag, klant moet Hoofddorps accountantskantoor betalen
Het Hoofddorpse Nunc Aut Nunquam Pensioen mag niet de vermeende schade als gevolg van een naheffingsaanslag vpb verrekenen met de openstaande facturen van plaatsgenoot Activa, Accountants & Belastingadviseurs (AA&B), oordeelt de kantonrechter. Er is namelijk helemaal geen schade. De Belastingdienst heeft geen boetes opgelegd, maar slechts hetgeen nageheven waartoe zij gerechtigd was.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nieuwe software voor urenregistratie, planning en facturatie? Gebruik deze eisen en wensenlijst.

Op zoek naar een moderne oplossing voor urenregistratie, planning en facturatie? Maak dan een goed vergelijk tussen verschillende aanbieders en vergelijk ‘appels met appels’. Om dit vergelijk makkelijk te maken, bieden wij een handige vragenlijst die je gratis mag gebruiken voor je pakketselectie.

Download eisen en wensenlijst »
Geen administratie voeren leidt niet automatisch tot veroordeling wegens benadeling schuldeisers
Als een verdachte bestuurder van een failliete vennootschap geen administratie heeft gevoerd kan daaruit niet zonder meer worden geconcludeerd dat de bestuurder daarmee de aanmerkelijke kans heeft doen ontstaan dat de rechten van de schuldeisers werden verkort en evenmin dat hij die kans bewust heeft aanvaard. Dat concludeert Advocaat Generaal (A-G) Bleichrodt.
Lees verder »
Verwijzing naar persberichten Accountantskamer onvoldoende: beleggers Imtech vangen bot
De rechtbank Amsterdam heeft de eisen van tien beleggers tegenover vier voormalige bestuurders en een commissaris van het failliete installatiebedrijf Imtech afgewezen. Ze zijn deels verjaard en bovendien onvoldoende concreet, oordeelt de rechter.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vermogensoverdracht naar de kinderen gaat over theorie én emotie! Voorkom ruzies!

Hoe overtuig je je cliënt van de nut en noodzaak van een schenkingsplan en passend testament? Wat zijn de mogelijkheden om te schenken met de warme of koude hand? Hoe voorkom je ruzies tussen kinderen en welke voorzorgsmaatregelen kun je treffen? Jeroen Knol praat je bij op 24 juni. Hij helpt je om de balans te vinden tussen financiële voordelen en emotionele beperkingen.

Lees verder »
Digitalisering bij administratie- en accountantskantoren: waar is de meeste winst te behalen?
Nederlandse administratie- en accountantskantoren hebben bijna driekwart van hun bedrijfsprocessen gedigitaliseerd. Dat bleek onlangs uit een online steekproef door Kien Onderzoek, in opdracht van Visma Software en Accountancy Vanmorgen. Bij welke processen is er nog het meeste te winnen?
Lees verder »
Promotie: de impact van audit technology op auditing
Audit Technology kan een positieve kwaliteitsimpuls geven aan de accountantscontrole. Dat concludeert promovendus Eric Mantelaers, die heeft onderzocht wat de impact is van audit technology op auditing. Op vrijdag 18 juni om 16.00 uur verdedigt hij zijn proefschrift ‘An evaluation of technologies to improve auditing’ aan de Open Universiteit.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountancy Gemak verlengt ISO 27001-certificering met 3 jaar

Accountancy Gemak, leverancier van slimme softwareoplossingen voor de accountant en de ondernemer, heeft zijn ISO 27001-certificering succesvol behaald voor een periode van drie jaar. ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging.

Lees verder »
Forensisch accountant moet duidelijkheid geven over omstreden mondkapjesdeal Van Lienden
Een forensisch accountant doet momenteel onderzoek naar twee overeenkomsten over de inkoop van mondkapjes, waaronder die met Relief Goods Alliance BV van mediafiguur en CDA’er Sywert van Lienden. Dat schrijft minister Van Ark voor Medische Zorg en Sport aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
Taakstraf geëist tegen boekhouder die ‘uit medelijden’ hielp bij belastingfraude
Een uit Syrië afkomstige Eindhovense koerier (51) moet 10 maanden de cel in wegens belastingfraude, vindt het OM. De boekhouder van de man kwam er naar eigen zeggen in 2017 achter dat hij veel teveel aan voorbelasting aftrok, maar deed daar ‘uit medelijden’ niets aan.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
AFAS Software wint prijs voor goed werkgeverschap
Oproep aan accountants, belastingadviseurs en administratieve dienstverleners: maak werk van cybersecurity
OPLEIDINGEN
Online congres Continuïteit: technologie, toekomstperspectief, financiering en WHOA
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
30 juni 2021
Arbeid en Recht (2)
Fiscount
15 juni 2021
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)
Markus Verbeek Praehep
1 september 2021
VACATURES
Senior Assistent Accountant
Schuiteman
Ede
Relatiebeheerder BonsenReuling Doetinchem
BonsenReuling
Doetinchem
Manager Accountancy & Advies
Lentink De Jonge
Harderwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN