Bekijk online
Logeion logo

Tweekly

 
26 juni 2024
Winnaar Galjaardprijs 2023 had het voor geen goud willen missen

'Ik had dit voor geen goud willen missen'

Interview Galjaardwinnaar 2023

De Politie Eenheid Rotterdam was in 2023 de winnaar van de Galjaardprijs voor beste publieke communicatie met de campagne Operation CookieMonster. Na een dataroof waren de persoonlijke gegevens van zo'n 50.000 Nederlanders in handen van criminelen. De politie Rotterdam zette een speciale tool online waarmee iedereen zelf kon checken of zijn of haar gegevens ook op straat lagen. Patricia Wessels won met haar team voor deze campagne de Galjaardprijs 2023 en is dit jaar lid van de jury. We vroegen haar wat het winnen van de Galjaardprijs de organisatie nou eigenlijk heeft opgeleverd.

Communicatietrends 2024: richting geven aan de transitie

De veranderende rolopvatting van ons vak in een tijd van transitie: dat is de algemene trend en de beweging waar we middenin zitten. Dat concludeert het TrendTeam van Logeion. Tijdens C-day24 presenteerde het TrendTeam aan communicatieprofessionals drie ‘opgaven’: Neem stelling, Waardeer luisteren en Zoek naar betekenis.

Bij de zorgtransitie speelt communicatie een grote rol
Zorgtransitie en de rol van communicatie
Vakgroep zorgcommunicatie | Blog

Bij zorgorganisatie Thebe is het team Communicatie vanaf het begin nauw betrokken bij het verandertraject dat nodig is om de zorg in de toekomst houdbaar te houden. De dubbele vergrijzing en een tekort aan zorgpersoneel maken dat elke zorgorganisatie anders moet gaan werken en de zorg anders moet organiseren. Bij deze zorgtransitie speelt communicatie een grote rol.

Het TrendTeam en Kim Spinder openen de dag
Aftermovie C-day24

C-day24 was een geslaagd feest met ruim 700 enthousiaste vakgenoten. Keynotes Kim Spinder, Huib Koeleman, Jitske Kramer en het TrendTeam van Logeion zorgden voor een interessant en leerzaam plenair programma. Daarnaast konden deelnemers hun vakkennis nog bijspijkeren met de diverse C-for-yourself-kennissessies. Heb je C-day24 gemist of wil je nog even nagenieten? Bekijk hier de aftermovie.

Podcastrecensie: 'De Taalstaat'
Peter van den Besselaar | Recensie

"Mijn zaterdagen volgen een vaste routine: zwemmen, markt, slager, supermarkt en dan thuis de zaterdagkranten, espresso én het radioprogramma de Taalstaat op NPO1. Wie op zaterdag de live uitzending mist van de Taalstaat kan op een eigen moment de podcast beluisteren. Met radiomakers Frits Spits en Margriet Vromans als vakmensen is dit programma een klein feestje."

Cornerstone_banner 26-6

Whitepaper LexisNexis
E-book: Haal meer uit jouw media intelligence
LexisNexis | Whitepaper

Met media intelligence haal je meer uit de data die je verzamelt in de media. In dit e-book gaat LexisNexis in op vier pijlers die je leren hoe je deze data analyseert en interpreteert. Zo kan jij altijd adequaat reageren op berichtgeving over jouw organisatie of merk.

Whitepaper SchaalX
De communicatiefuncties van de toekomst
SchaalX | Whitepaper

Hup! Weer die ballenbak in! Ga spelen, experimenteren en ontdekken. Maar hoe zorg je als manager ervoor dat jouw team de juiste futureproof skills heeft? Welke persoonlijke vaardigheden worden key? Lees het in de whitepaper van SchaalX en ga nu aan de slag voor het communicatievak van morgen.

Videonieuwsbericht tweekly_26-6_animatie_1400x400

Vacatures

NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek)

Programmamedewerker Kennisrotonde Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek
Den Haag | 32-38 uur

NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek)

Hoofd onderwijsonderzoek bij het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek
Den Haag | 32-38 uur

Gemeente Amsterdam

Senior communicatieprofessional Erfpacht en Uitgifte
Amsterdam | 32-36 uur

Goudappel

Medior Communicatieadviseur
Deventer en Amsterdam | 32-36 uur

Yacht banner tweekly 26-6

Word lid        Uitschrijven        Privacyverklaring