Bekijk online
Logeion logo

Tweekly

 
22 februari 2023

Johan Remkes wint Machiavelliprijs 2022

Nieuws

Johan Remkes wint de Machiavelliprijs 2022 voor de communicatie tijdens de stikstofcrisis. Dat heeft de stichting Machiavelli bekendgemaakt. De prijs wordt jaarlijks toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie. "Johan Remkes verbindt partijen en weet een vastgelopen dialoog weer op gang te brengen", aldus de jury. “Met een scherpe blik op de inhoud en tegelijk een warm gevoel voor het aanwezige sentiment weet hij mensen te binden en in beweging te brengen."

Kandidaten voor de ledenraad van Logeion zijn bekend
Verenigingsnieuws

Tweeëntwintig communicatieprofessionals hebben zich kandidaat gesteld voor de nieuwe ledenraad van Logeion. Het bestuur van Logeion is opgetogen over het aantal aanmeldingen van betrokken leden die zich in willen zetten voor het communicatievak en de vereniging. Tegenkandidaten kunnen zich tot en met 5 maart aanmelden. 

Omgaan met polarisatie in communicatie
Celia Noordegraaf | CSC

Vrijwel alle communicatieprofessionals hebben in hun werk te maken met het feit dat de maatschappij in toenemende mate polariseert. Het vertrouwen in de samenleving neemt af, het wantrouwen in instanties, bedrijven en organisaties neemt toe. Wat kun je als communicatieprofessional doen om het tij te keren? In het CSC-webinar ‘Polarisatie en wantrouwen’ op 16 februari deelden twee communicatiewetenschappers hun visie.

Benut je opleidingsbudget voor je lidmaatschap van Logeion

Tip! Je opleidingsbudget kan worden benut voor je lidmaatschap van Logeion. Superhandig als je al lid bent, maar ook een goede reden om lid te worden. Want met een lidmaatschap van Logeion blijf je bij in het communicatievak. Je krijgt gratis toegang tot tien geselecteerde bijeenkomsten per jaar. Daarnaast heb je nog de keuze uit ruim vijftig andere interessante bijeenkomsten, waar je met flinke korting naartoe kunt. Als lid van Logeion krijg je trouwens ook nog acht keer per jaar vakblad C in de bus. Dus benut je opleidingsbudget en word snel lid van Logeion, als je dat nog niet bent.

Noud Bex in C: de afdronk van 38 jaar communicatie
Sander Grip | Sneak preview C

Noud Bex, mister crisis, ging begin 2023 met pensioen. Hij was vergroeid met crisiscommunicatie, al doet het bureau dat zijn naam draagt veel meer dan dat. Voor C blikt hij terug op zijn carrière en kijkt hij vooruit naar de uitdagingen die aan de poorten van het vak rammelen. Met een glas bier, want in Bex schuilt ook een zytholoog, oftewel een gecertificeerd bierkenner.

Verandert het vak door technologie?
Arjen Boukema | Sneak preview C

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een steeds sneller tempo op. Razend interessant, vindt de een. Best bedreigend, vindt de ander. Welke gevolgen heeft technologie op het communicatievak? Worden we ‘eruit geprogrammeerd’ of maakt het ons werk interessanter, makkelijker of juist ingewikkelder? In C02 komen Menno van Doorn (foto), Christine Liebrecht, Julian van der Kleijn en Jaap de Bruijn hierover aan het woord.

Logeion zoekt frisse medior communicatieprofessional
Vacature

Logeion is op zoek naar een gedreven, enthousiaste en sprankelende medior communicatieprofessional. Je wordt bij Logeion verantwoordelijk voor de communicatie naar de leden en overige stakeholders. Je krijgt een belangrijke rol in de plannen van de vereniging om de betrokkenheid van de leden te stimuleren en de bekendheid van Logeion in de branche te vergroten.

Whitepaper ANP: Vergroot je betrouwbaarheid met expertcommunicatie

Jij hebt als communicatieprofessional de boodschap van je organisatie vast al scherp. Met expertcommunicatie verspreid je die boodschap, zonder betaalde advertenties. ANP Business vertelt je in vijf stappen hoe je kennis van jou of je collega's omzet in publiciteit. Download het handboek gratis.

Lees verder - blauwe pijl

Speciaal voor leden

Ledenvoordeel

Korting op workshop 'Participatie of Polarisatie'

Een succesvolle participatiebijeenkomst is gebouwd op een goed doordacht programma en een uitvoering, waarbij iedereen zich betrokken voelt. Meningen worden opgehaald en beslissingen worden genomen, zonder dat emoties uit de hand lopen. Leden van Logeion krijgen 15 procent korting op deze praktische training.
Lees verder - blauwe pijl

2201 Tweekly Banner 1400 x 400

Vacatures

RET NV

Communicatieadviseur
Rotterdam | 36 uur

NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek)

Communicatieadviseur Interne Communicatie met focus op intranet
Den Haag | 32 - 38 uur

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

Medior Communicatieprofessional Informatiehuishouding
Groningen/ hybride | 32-36 uur

Banner Tweekly 11-1-2023 vacaturenieuwsbrief def

Word lid        Uitschrijven        Privacyverklaring