Kennisbanken E-installatie
Online versie
“Tweezijdig tandemzonnepaneel heeft de toekomst”

De opbrengst van zonnepanelen kan een forse sprong maken door twee typen zonnecellen te combineren én ze dubbelzijdig te gebruiken. Onderzoekers hopen binnen een paar jaar een marktklaar concept te hebben met een combinatie van silicium- en dunne-film perovskiettechnologie.

Lees verder >
Meterkast met regenjas

Timmerfabriek Nijhuis Toelevering zet steeds vaker vroeg in het bouwproces prefab meterkasten met regenjas neer, zodat de netbeheerders alvast met de aansluiting aan de gang kunnen.

Lees verder >
Schakel- & besturingspanelen en de warmtehuishouding

Paneelbouwers moeten, om kwaliteit te kunnen leveren, zeker aandacht besteden aan de warmtehuishouding in de schakelkast.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Laad met Libra Charging Solutions
In samenwerking met Gerrit de Jonge Techniek uit Goes, heeft Libra Charging Solutions een nieuw laadplein gerealiseerd. Achter het hekwerk van de klant, is het laadplein voorzien van zwarte Webasto laders. Benieuwd naar elektrisch laden?
Lichtberekeningen: de brongegevens

Bij het maken van lichtberekeningen vormen verschillende aspecten een uitdaging. In dit bericht gaat het over brongegevens.

Lees verder >
Proeffabriek voor superbatterijen

De Leids-Eindhovense start-up LeydenJar opent medio 2020 een proeffabriek voor de productie van een nieuwe generatie accu’s. 

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Met ABB steek je er bovenuit

We moeten met z’n allen meer werk verzetten in minder tijd en kunnen de werkdruk amper aan. Dat terwijl het tegelijkertijd steeds lastiger wordt om extra handen te vinden. Een verandering van het bouwproces is noodzakelijk en stekerbaar installeren biedt uitkomst.

Lees verder >
(advertorial)
ROVC
Heb jij ‘m al gehaald?
Werk jij aan gasverbrandingsinstallaties? Dan moet jij vóór 2021 het Bewijs van Vakmanschap Koolmonoxide behalen. Begin aan je CO-certificering door de examentraining bij ROVC te volgen. Je sluit de lesdag direct af met de theorietoets. Zo ben jij klaar voor het praktijkexamen.
Blog
Wat moet een projectleider elektrotechniek weten over BIM?

Projectleiders elektrotechniek worden soms zenuwachtig bij hun eerste BIM-project. Dat hoeft niet. 

Lees verder >
(advertorial)
alt
Noodverlichting: nieuwe oplossingen voor veilig vluchten
Noodverlichting is meer dan dat bordje met een rennend mannetje: wettelijke voorschriften, bouweisen en technische mogelijkheden. Leer alles over de allerlaatste trends en ontwikkelingen. Volg 4 december ons webinar over noodverlichting. 
Whitepaper
Ledverlichting

In deze gratis whitepaper staat beperking van het energiegebruik van ledverlichting centraal. Waar moet rekening mee worden gehouden, wat zijn de mogelijkheden? Dat leest u in deze uitgebreide whitepaper van Installatie Journaal.

Lees verder >
BIM en de ervaringen van installatiebedrijven

Steeds meer installateurs werken in BIM. In deze gratis whitepaper leest u de ervaringen van verschillende installatiebedrijven bij diverse bouwprojecten.

Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright