Overzicht van 300 e-commercebedrijven‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Neem een duik in de cijfers

Webversie

Twinkle100

De gezamenlijke omzet van de grootste webshops in Nederland is in 2022 met 2% gedaald


Dat blijkt uit de nieuwe Twinkle100. Niet eerder in de geschiedenis van de Twinkle100 (16 edities) kwam het voor dat de gezamenlijke online omzet daalde.

'Het is voor het eerst dat we een daling zien in de gezamenlijke omzet, sinds de Twinkle100 in 2008 voor het eerst verscheen’, meldt Twinkle hoofdredacteur Daniël Verheij.

Wel is het volgens Verheij belangrijk om te melden dat de omvang van de Twinkle100 in zestien edities ook is gegroeid: in 2008 ging het om een lijst van 100 bedrijven, vanaf 2015 waren dat er 200 en sinds vorig jaar zijn het er 300.


Je ziet hierin duidelijk terug hoe online retail zich heeft ontwikkeld in ons land. E-commerce is in de afgelopen jaren gigantisch gegroeid, met name tijdens en vlak na de coronapandemie kon het niet op en ging de online omzet door het dak.


Ben jij benieuwd welke 300 online retailers er in de lijst staan? Bestel dan nu de nieuwste Twinkle100.

Bestel 'm hier!

Je kunt de Twinkle100 ook in combinatie kopen met een jaarabonnement op Twinkle Magazine. Dan ontvang je 10x per jaar Twinkle Magazine en word je heel het jaar op de hoogte gehouden van het meest actuele nieuws over online retail. De redactie besteedt dagelijks aandacht aan online marktontwikkelingen over onder andere betalen, klantcontact, logistiek, marketing, technologie en wetgeving.

Twinkle
HvA

Centre for Market Insights