Tysk venstrefløjsikon vil have strammet flygtn ingepolitikken

5 months ago


Text only:

En af Die Linkes frontfigurer har oprettet en bevægelse, der skal gøre op med Angela Merkels åbne politik over for tilrejsende.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser

 
 
 
 
 
TIRSDAG DEN 11. SEPTEMBER 2018
 
 
 
 
Sahra Wagenknecht (forrest) præsenterede Aufstehen sammen med Ludger Volmer fra De Grønne og Simone Lange fra socialdemokraterne. Foto: AP/DPA/Kay Nietfeld.
Godmorgen.
 
Angela Merkels løfte om, at 'wir schaffen das' har vist sig at være svært at opfylde for den tyske regering. Nu samler en af landets mest populære venstrefløjspolitikere Sahra Wagenknecht fra Die Linke en bevægelse, der skal arbejde for en stram flygtningepolitik. Hun er medstifter af den nye bevægelse Aufstehen - der vel bedst kan oversættes til Rejs Jer.
 
Ifølge Politiken er det blevet modtaget med stor iver af mennesker, der vil støtte projektet - en omstændighed, der ifølge hende viser, at »venstrefløjens partier har gjort noget forkert«. Wagenknecht vil vinde nogle af de venstrefløjsvælgere, der er gået til det indvandringskritiske Alternative für Deutchland (AfD) tilbage: »Vi henter de utilfredse mennesker, der er vrede og føler, at de ikke bliver hørt, tilbage«.
 
Wagenknecht har tidligere været under beskydning i Die Linke efter at have taget afstand fra de åbne grænser og krævet en indsats for at få styr på de økonomiske migranter i landet. Kritikere beskylder bevægelsen for at være et pr-projekt for hende selv og for at splitte venstrefløjen. Men i givet fald er det et projekt, der lanceres på et velovervejet tidspunkt: Der har været heftige højreorienterede protester over to asylansøgeres knivdrab på en ung mand i Chemnitz og venstreorienterede protestdemonstrationer mod de højreorienterede demonstrationer - hændelser, der har givet AfD fremgang i meningsmålingerne.
 
 
 
 
 
Sverigedemokraterne går frem
Det gør den rødgrønne blok også efter søndagens riksdagsvalg i Sverige. Der er opdaget fejl i optællingerne, der betyder, at der nu rykkes på resultatet. Sverigedemokraterne får et ekstra mandat og er nu på 63, mens det borgerlige Centerpartiet mister et mandat. Det sidste medfører, at den borgerlige fløj, Alliansen, er på i alt 142 mandater, mens de rødgrønne står til at sætte sig på 144 pladser, skriver Ritzau. I morgen ventes brevstemmer og stemmer fra udlandssvenskere at blive opgjort. Der er en mulighed for, at de omkring 200.000 stemmer, der venter, kan ændre mandatfordelingen på ny.
 
 
 
 
 
Trump indfører sanktioner mod ... en domstol
Den amerikanske præsident vil ramme lande, der samarbejder med Den Internationale Straffedomstol om efterforskning af eventuelle krigsforbrydelser i Afghanistan.  Det kan komme til at involvere amerikanske soldater. Og det er Trump ifølge Politiken ikke til sinds at lade ske. »USA vil benytte alle nødvendige midler for at beskytte vore egne og vore allieredes borgere fra uretfærdig retsforfølgelse i denne illegitime domstol«, siger hans sikkerhedsrådgiver, John Bolton.
 
 
 
 
 
»Hele verden kommer til at betale prisen«
Den tyrkiske præsident, Recep Erdogan, advarer om følgerne af den syrisk-russiske offensiv mod de tilbageværende Islamisk Stat-krigere i Idlibprovinsen. Det vil få sikkerhedsmæssige og humanitære konsekvenser for Tyrkiet og Europa, siger han ifølge Ritzau. Erdogan sidder med nøglen til et af EU's uløste problemer, migrantkrisen, hvor mange er kommet via Tyrkiet. Det har fået unionen til at indgå aftaler med Tyrkiet og bl.a. betale for en mur langs grænsen til Syrien.
 
 
 
 
 
Præster behøver ikke at være teologer
Et udvalg under kirkeministeren foreslår, at andre end teologer skal kunne trække i præstekjolen. Manglen på præster bør medføre, at religionssocioliger eller andre akademikere kan besætte stillingerne efter at have en tillægsuddannelse, fremgår det af Kristeligt Dagblad.
 
 
 
 
 
En million mennesker skal evakueres i USA
De har fået besked på at flytte sig fra kystområderne i North og South Carolina, som orkanen Florence ventes at banke ind i torsdag aften. Store motorveje gøres ensrettede for at kunne klare den store trafik af mennesker, der skal bringes på god afstand af det voldsomme uvejr, skriver New York Times. Ikke alle efterlever ordren: »Økonomisk set er det hårdt at skulle tage af sted og finde et hotelværelse«, siger en beboer på en ø ud for kysten. Han vil blive i sin lejlighed og håbe det bedste.
 
 
 
 
 
Podcast: Hvorfor Sverige og Europa driver mod højre
Søndag fik Sverige noget, som resten af Europa har døjet med i årevis: Et dilemma af rang. Hvad gør man med et højreradikalt parti, man helst vil tie ihjel, men dårligt kan regere udenom?
Hør dagens afsnit af 'Du lytter til Politiken', hvor vi taler med Michael Jarlner, der er international redaktør på Politiken.
 
 
 
 
Tirsdagen byder på:
 
 
træskibskonkurrencen Limfjorden Rundt, hvor 72 skibe stævner ud fra Løgstør med kurs mod Skive.
 
 
første nummer af JP/Politikens Hus' nye Børneavisen kommer på gaden
 
 
indledningen af en retssag i Vestre Landsret 09.00 mod to mænd, der skød løs foran et menneskefyldt supermarked i Aalborg, inden de kørte i bil ind i en menneskemængde. Byretten fandt, at der ikke var tale om noget drabsforsøg.
 
 
Københavns Byret indleder 09.30 sag mod tre mænd, der er tiltalt for særdeles grov mishandling af et offer, der ville forlade banden Loyal to Familia.
 
Årsdage:
 
 
For 90 år siden træder 64 unge mennesker ind over dørtærskelen til den nye universitetsuddannelse i Jylland, som den blev kaldt, da man flyttede uddannelsespladser ud i landet og skabte en ny institution i den jyske hovedstad. I dag er Aarhus Universitet vokset en del.
 
 
For 45 år siden blev Chiles socialistiske præsident Salvador Allende afsat ved et amerikanskstøttet militærkup og erstattet af den brutale diktator Augusto Pinochet, der gik i gang med at jage fagforeningsfolk, venstreorienterede og andre, som han skaffede af vejen ved blandt andet at smide dem ud fra helikoptere over Stillehavet.
 
 
For 17 år siden gennemførte al Qaeda sin hidtil mest omfattende terroraktion, da militante muslimer kaprede flere passagerfly i USA og fløj dem ind i World Trade Centerhøjhusene i New York og i det amerikanske forsvarsministerium Pentagon i Washington.
 
  
Med venlig hilsen
Søren Astrup
Journalist

 på Politiken

 
 
 
Annonce
 
 FORSTYRRELSER:
 
 
 
 
 
MATRIARKATET
 
 
Der er ikke grænser for, hvor meget man kan spørge en sagesløs kunde om
 
 
 
 SVIGTER VI DE MINDSTE?
 
 
 
 
DEBATINDLÆG
 
Pædagogmedhjælper forskrækket: Mange af børnene er i institution i 9 timer
 
 
 
 FRA ARKIVET:
 
 
 
 
KULTUR
 
Forskere: Dansk og svensk er fremmedsprog, ikke nabosprog
 
 
 MEST LÆSTE DE SIDSTE 24 TIMER
 1
'Den korte radioavis' stopper på Radio24syv
   
2
Kunstnere fra hele Europa opfordrer til boykot af Eurovision i Israel
   
3
Jeg er forelsket i Danmark
   
4
71-årig nordmand er blevet verdensberømt for sin nøgenprotest mod 'krydstogtgalskab'
   
5
Forholdet er ikke i balance, og derfor katastrofalt at være vidne til
 
 
 
 

SE HVILKE NYHEDSBREVE DU ABONNERER PÅ

 Hvis vores daglige nyhedsbrev ikke kan stille din tørst efter gode historier, så kan du få
endnu mere Politiken på:
 
 
Du er tilmeldt Politikens nyhedsbrev med e-mail-adressen newsletter@newslettercollector.com

Frameld nyhedsbrevet

 

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019