NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Uber Freight trekt zich terug uit Europa
 
De Duitse vrachtmakelaar Sennder neemt de Europese activiteiten van Uber Freight over. Uber verwerft als onderdeel van de deal een minderheidsbelang in Sennder.
 
 
 
#
 
Chemiereus BASF vertrouwt de Rijn niet meer
 
De Duitse chemiereus BASF heeft een ingrijpend noodplan ontwikkeld waardoor extreem lage waterstanden niet langer een logistieke nachtmerrie en financiële strop zullen opleveren, zoals in 2018 voor de Zuid-Duitse standplaats Ludwigshafen aan de Rijn.
 
 
 
#
 
Kwart beurswaarde Nikola verdampt na clash met short-seller
 
Leugens, fraude en manipulaties. Volgens shortseller Hindenburg Research misleidt Nikola beleggers en potentiële afnemers van zijn elektrische en waterstoftrucks. Nikola-topman Trevor Milton ontkende eerst alle aantijgingen, maar in een uitgebreidere reactie op maandag gaf het bedrijf wel toe dat de truck in een omstreden promotievideo inderdaad niet zelfstandig reed.
 
 
#
 
Maut-gemor ondanks augustusopsteker
 
De LKW Maut, de Duitse vrachtwagentol, zorgt momenteel voor enig chagrijn bij onze oosterburen, waarover zo dadelijk meer, maar de tol steekt het bedrijfsleven tegelijkertijd een hart onder de riem. Dat is te danken aan de LKW-Maut-Fahrleistungsindex, een economische barometer die in augustus zowaar een hoger niveau blijkt te hebben bereikt dan in dezelfde maand...
 
 
 
#
 
6500 banen op de tocht door vrachttaks kabinet
 
Een kwart van vrachtvluchten en 12% van het vrachtvolume (214.000 tot 231.000 ton) dreigt op Schiphol te verdwijnen op als het kabinet de plannen voor een belasting op vrachtvluchten komend jaar doorvoert. Dat is een van de harde conclusies uit het eindrapport over de effecten van de geplande vliegbelasting, die staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën) dinsdag...
 
 
 
#
 
Video: ‘MSC Mia’ sleurt bij vertrek kraan mee
 
De ‘MSC Mia’ van 23.750 teu heeft bij het vertrek uit de Spaanse haven Valencia een containerkraan omgetrokken. Daarbij is de kraanmachinist licht gewond geraakt.
 
 
 
#
 
Ronald Paul: ‘Maasvlakte 2 had een stuk groter gemoeten’
 
Liever was Ronald Paul (60), mister Maasvlakte voor intimi, doorgegaan als coo van Havenbedrijf Rotterdam, doch hogere goden beslisten anders. Maar de sector is nog niet van hem af. Hij is een man met een missie: ‘Nederland denkt veel te klein als het om infrastructuur gaat, dat moet echt anders.’ Als het aan Paul had...
 
 
 
#
 
‘Pakketgiganten grote winnaars coronacrisis’
 
De winstvooruitzichten voor de koeriers FedEx, UPS en DHL voor dit jaar zijn uitstekend te noemen. Door de coronacrisis valt de groei van het pakketvervoer structureel hoger uit. Dit stelt de grote drie in staat om de prijzen ook flink op te schroeven.
 
 
#
 
Benoeming Pesselse (ex-Uniport) in top Steinweg opmaat ‘grote stappen’
 
Voormalig Uniport-directeur Peter Pesselse wordt per 1 oktober opgenomen in de directie van de Rotterdamse havengroep Steinweg-Handelsveem. Ook wordt hij lid van de raad van bestuur van Handelsveem Beheer.
 
 
 
#
 
‘Kabinet pakt knelpunten niet aan’
 
Het kabinet kiest deze Prinsjesdag voor een begroting die in het teken staat van het stimuleren van de economie. Toch bieden het derde steunpakket, een Nationaal Groeifonds, belastingverlaging en het naar voren halen van onderhoud in de infrastructuur volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) onvoldoende soelaas. ‘Teleurstellend’, zegt TLN-voorzitter Elisabeth Post over de infrastructuurbegroting.
 
 
 
#
 
‘Lijnvaart blijft een ontransparante markt met de huidige piekprijzen’
 
De rederijen hebben ondanks het hoge aantal blank sailings in de afgelopen maanden toch veel geld verdiend. Ze presenteerden stuk voor stuk klinkende halfjaarcijfers. En dat is een doorn in het oog van verladers die dat moeten betalen, zoals Blokker.
 
 
 
#
 
APMTR waarschuwt voor vertraging door langzaamaanacties
 
Containeroverslagbedrijf APMTR op de Maasvlakte waarschuwt zijn relaties voor mogelijke vertraging als gevolg van langzaamaanacties op de terminal. Volgens het bedrijf hebben de acties ‘een flinke impact’.
 
 
 
#
 
Daimler ontvouwt plannen eActros met groot bereik en waterstoftruck
 
Daimler start als alles volgens plan verloopt in 2024 met de productie van de eAcros LongHaul-truck, een elektrische vrachtwagen met een bereik van 500 kilometer. Ook zet het concern de komende tien jaar in op waterstof.
 
 
#
 
‘Queen of the Netherlands’ bestookt met molotovcocktails
 
De ‘Queen of the Netherlands’, een sleephopperzuiger van het Nederlandse baggerbedrijf Boskalis, heeft in Indonesië een georganiseerde aanval te verduren gekregen waarbij honderden milieuactivisten en vissers het vaartuig bestookten met molotovcocktails en stenen.
 
 
 
#
 
Eerste elektrische Scania heeft bereik van 250 kilometer
 
Scania heeft zijn eerste volledig elektrische vrachtwagen op de markt gebracht. De truck kan worden uitgerust met verschillende batterijpakketten, waarvan het grootste een actieradius biedt van 250 kilometer.
 
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam