‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
 
 
 
 
POLITIKEN MAD
 
 
 
 
 
Den her uge byder både på en sund kålret og den store Thanksgiving-menu. Foto: Chris Tonnesen
Kære Læser


For efterhånden en del år siden boede jeg i San Francisco og var så heldig at opleve en ægte, amerikansk Thanksgiving med kalkun, tranebærsauce og søde kartofler. Det var fantastisk. De færreste laver en kalkun, men hvis du får lyst til at prøve har vi Price brødrenes komplette udgave af det store måltid.

Ellers begynder vi i den mindre avancerede ende, hvor der er croque madame på menuen mandag. Dog i en version med grønkål, så du også får nogle gode vitaminer med.


Det er sæson for rodfrugter. Tung og trist, tænker mange, men ikke hvis de bliver bagt sprøde og kommer i selskab med en cremet tahindressing. Et stykke kød eller salat til og aftensmaden er hjemme.


Vi bliver i det mellemøstlige hjørne og kommer krydret lam med abrikoser på bordet onsdag. I den her tid gør retter fyldt med farver og varme sig godt som et værn mod kulden og mørket.


Torsdag har du mulighed for at lave den store Thanksgiving-kalkun, og fredag kommer en herlig efterårsret med kastanjer, æbler sammen med en stegt grisekotelet.


Lørdag skruer vi op for sundheden, hvor der er savoykål med kapers og karry. Den franske kål har nemlig godt af en tur på panden, så den bliver blød og nemmere at spise.


Sæson for risalamande nærmer sig. Hvis du er på jagt efter et alternativ kommer her en syrligere og friskere udgave. Så kan du smugstarte julen her i november.
 
 
 
Med venlig hilsen
Mette Mølbak
på Politiken
 
 
 
MED ET GRØNT TWIST
 
 
 
Croque madame med grønkål
 
OPSKRIFTER
 
 
 
 
RIG PÅ FIBRE
 
 
 
Sprøde pastinakker med tahindressing
 
OPSKRIFTER
 
 
 
 
SOM I MARRAKECH
 
 
 
Krydret lam med abrikoser
 
OPSKRIFTER
 
 
 
 
AMERIKANSK HØSTFEST
 
 
 
Her er brødrene Prices komplette kalkunmenu
 
OPSKRIFTER
 
 
 
 
TID TIL AT SAMLE KASTANJER
 
 
 
Svinekoteletter med sauterede kastanjer og syrlige æbler
 
OPSKRIFTER
 
 
 
 
SMÆK PÅ SMAGEN
 
 
 
Karrykål med kapers og koriander
 
 
EFTERÅRSMAD
 
 
 
 
 
FORKÆL FAMILIEN
 
 
 
Syrlig risdessert
 
OPSKRIFTER
 
 
 
 
MEST LÆSTE DE SIDSTE 24 TIMER
 
1 Laura fik sin krops--behåring fotograferet i s-toget: Vi er alle blevet manipuleret til at tro, at kvindekroppen skal være glatbarberet
 
 
 
2 Den sexede tronfølger: Nyt portræt af kronprinsen er flirtende lummert
 
 
 
3 Den lange OL-sølvvinder er død
 
 
 
4 Madanmeldelse: Hyggeligt Østerbro-brasserie er sådan et sted, man har lyst til at besøge igen og igen
 
 
 
5 Forstå statens regnemodeller på 5 minutter