‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
 
 
 
 
POLITIKEN BØGER
 
 
 
»Jeg har skrevet en tekst, hvorefter en mand tog sit liv. Det er vældig, vældig få journalister i verden, der har den erfaring, og det har jeg«, fortæller Åsa Linderborg.
Kære læser!
 
Sikke en valggyser. Og gysene lyder også fra litteraturens verden. I den seneste udgave af Bøger satte vi i anledning af Halloween fokus på fantastisk litteratur, spøgelseshistorier og fantastik.
 
Herhjemme har bl.a. Jonas Eika, Olga Ravn, Theis Ørntoft, Kaspar Colling Nielsen og Leonora Christina Skov skrevet mystiske, magiske, overnaturlige og sci-fi-inspirerede fortællinger. Spørgsmålet er om moderne romanuniverser er nødt til at søge væk fra realismen for at indfange klimakrise, krige og racisme?
 
Her kan du læse hvad Adda Djørup, Charlotte Weitze og Anne-Marie Vedsø Olesen mener om den fantastiske litteraturs potentiale. Anne-Marie Vedsø Olesen mener hendes eget sprog bliver »bedst«, når hun skriver i de fantastiske genrer. »Sproget sættes fri, og pludselig bliver det vildt, energifuldt og lyrisk. Når jeg skal skrive meget realistisk, bliver det ofte banalt og uden nerve«.
 
     
 
Lilian Munk Rösing peger i en kommentar på spøgelsernes betydning i litteraturen. De giver stemme til de umælende: ofrene, de glemte, de statsløse, de overhørte og skæve. I bøgernes verden kan selv døde tage ordet. Det rummer en politisk mulighed for at lade de undertrykte komme til orde, mener hun. Her er hele kommentaren.
 
     
 
Børnene holder også af gys, og Steffen Larsen giver i sin anmeldelse, som er her, fem hjerter til Patrick Leis og hans sultne zombier, fejlslagne laboratorieforsøg og umættelige virus i ’Necrodemic’-serien.
 
     
 
De døde går ikke igen, men af Birgitte Kjærs interview med Åsa Linderborg fremgår det, at den svenske avisredaktør og forfatter er klar over, at hendes navn for altid vil være forbundet med teaterchefen Benny Fredrikssons selvmord, efter den behandling han fik af hende i avisen. »#MeToo-dækningen stak af i Sverige. Det blev en konkurrence om klik og opmærksomhed«, siger Åsa Linderborg. Linderborgs dagbog fra et tragisk og lærerigt år er netop udkommet på dansk. Her er hele interviewet. Kulturredaktør Mette Davidsen Nielsens kritiske anmeldelse af Linderborgs bog kan du læse her.
 
     
 
I Nobelpristager Louise Glücks poesi spiller for længst afdøde søskende og forældre en nøglerolle. I den seneste udgave af Bogfolk, som du kan høre her, går vi bag om Glück: »Det er et faretruende projekt at trænge så dybt ind i sig selv, som hun gør«, siger Kim Skotte, som har læst den amerikanske digters poesi i årevis.
 
God læselyst!
 
 
 
FLERE HISTORIER FRA BOGREDAKTIONEN:
 
 
 
Smuk bog om Cæsar som kulturelt fænomen er oplagt som årets julegave
 
 
 
Annonce
 
Annonce
Annonce
 
Svend Brinkmann må finde sig i at blive drillet påfaldende meget i ny bog
 
Svend Brinkmann må finde sig i at blive drillet påfaldende meget i ny bog Svend Brinkmann må finde sig i at blive drillet påfaldende meget i ny bog
 
 
5 hjerter til uafrystelig roman: De kølige betragtninger fortalt fra et barneperspektiv får det til at løbe koldt ned ad ryggen på én
 
5 hjerter til uafrystelig roman: De kølige betragtninger fortalt fra et barneperspektiv får det til at løbe koldt ned ad ryggen på én 5 hjerter til uafrystelig roman: De kølige betragtninger fortalt fra et barneperspektiv får det til at løbe koldt ned ad ryggen på én
 
 
 
MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER
 
1 Live: Biden tager føringen i vigtig delstat
 
 
 
2 Var bange for at blive beskyldt for racisme: Vagt undlod at gribe ind over for terrorist med bombe i rygsækken
 
 
 
3 Ekspert: Vi står over for skrækscenariet
 
 
 
4 Konspirationsteoretiker valgt ind i Kongressen: »Det er svært at overvurdere betydningen af dette øjeblik«
 
 
 
5 Steve Bannon hjalp Trump til sejren i 2016: Hvis Trump taber, kommer han til at stille op igen
 
 
Annonce
 
 
 
Sundhedsfaglig leder i Center for Børn og Forebyggelse - Ishøj Kommune
 
Frist: 15/11/2020 Læs mere
 
Fagchef for Børn og Familie, Brøndby Kommune
 
Frist: 29/11/2020 Læs mere
 
Centerleder til Center for Pædagogik
 
Frist: 06/12/2020 Læs mere
 
Generationsskifte, Leder af Sundhedsafdelingen til Sundhed og Ældre
 
Frist: 20/11/2020 Læs mere
 
Forretningsorienteret National Engagementschef til mobilisering i kampen for en bæredygtig og retfærdig verden
 
Frist: 22/11/2020 Læs mere
 
Se alle jobs