Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 17 november 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant blijkt watersportondernemer: boete en waarschuwing om PE-verplichting geschrapt
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft het hoger beroep van een inmiddels uitgeschreven accountant tegen zijn veroordeling door de Accountantskamer gegrond verklaard. De NBA wijzigde haar standpunt in hoger beroep, nadat duidelijk werd dat de man als watersportondernemer geen enkele specifieke deskundigheid had aangewend dan wel had kunnen aanwenden waarover een accountant gewoonlijk beschikt.
Lees verder »
Uitbreiding steun na nieuwe coronamaatregelen: geen NOW, wel TVL en geld voor sectoren
Het kabinet heeft dinsdag bekendgemaakt welke financiële steunmaatregelen er komen voor bedrijven die worden geraakt door de nieuwe coronamaatregelen die sinds afgelopen zaterdag gelden. Bij de aankondiging van die nieuwe maatregelen liet premier Rutte al weten dat er nieuwe noodsteun zou komen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe overleven uw cliënten 2022?

Door de coronacrisis verkeren uw cliënten misschien in zwaar weer. De NOW-ondersteuning is gestopt en moet mogelijk worden terugbetaald. Is het bedrijf van uw klant nog wel levensvatbaar?
In deze whitepaper is te lezen hoe accountants cliënten kunnen helpen hun ondernemingen gezond voort te zetten. Ook gaan deskundigen in op de vraag hoe je dient te handelen als discontinuïteit onafwendbaar is.

Download de gratis whitepaper »
Hoekstra: oog houden voor kleine accountantskantoren
Het ministerie van Financiën heeft na signalen over ontevredenheid bij een klein deel van de MKB-accountants over de mate waarin zij binnen de NBA worden vertegenwoordigd en bediend een actieve rol gespeeld om verschillende stromingen tot een constructieve samenwerking binnen de NBA te bewegen.
Lees verder »
Mkb-accountant. Hoe verder?
Novaa-voorzitter Marco Moling herkent zich niet in de indruk van minister Hoekstra dat door de NBA serieuze inspanningen worden geleverd om de mkb-accountant binnen de beroepsorganisatie een volwaardige rol te geven, betoogt hij in een opiniebijdrage op Accountancy Vanmorgen:
Lees verder »
ADVERTORIAL
“Gewoon in de Dapas Compliance Manager”

PEP en sanctiecheck volledig geïntegreerd in de DCM. De Wwft vereist dat u personen en organisaties op diverse punten controleert, variërend van PEP- en sanctielijsten tot insolventieregisters. Deze controles zijn handig voor uw eigen administratie, maar essentieel bij een mogelijke controle van de toezichthouder.

Heeft u compliance op orde? »
Realtime accounting. Wat is het en wat is ervoor nodig?
Realtime accounting is een term die je steeds vaker hoort in de accountancywereld. Maar wat is het? Wat heb je ervoor nodig? En wat zijn de voordelen voor de accountant én de ondernemer?
Lees verder »
Privacy First verliest kort geding in hoger beroep over UBO-wetgeving
De Nederlandse UBO-wetgeving hoeft niet buiten werking gesteld te worden. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag beslist in een hoger beroepzaak die de Stichting Privacy First had aangespannen tegen de Nederlandse Staat. Het wachten is nu op het Europees Hof van Justitie (HvJEU), dat zich ook over de rechtmatigheid van UBO-wetgeving buigt.
Lees verder »
Geen arbeidsovereenkomst voor nieuwslezeres
Heeft een nieuwslezeres van Omroep Gelderland een overeenkomst van opdracht of een arbeidsovereenkomst? Over die vraag boog de rechtbank Gelderland zich onlangs.
Lees verder »
DNB ontevreden over witwascontroles Rabobank
De Nederlandsche Bank (DNB) heeft Rabobank in een aanwijzing opgedragen om een aantal gebreken in de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) te herstellen. De toezichthouder ziet tekortkomingen bij Rabobank in de uitvoering, vastlegging en uitbesteding van het cliëntenonderzoek, transactiemonitoring en melding van ongebruikelijke transacties.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
BDO: COVID-19 verscherpt tweedeling tussen ziekenhuizen
Geen steun in Tweede Kamer voor afschaffen dividendbelasting
Spanning arbeidsmarkt verder toegenomen: werkgelegenheid naar nieuw record
OPLEIDINGEN
Online cursus Vennootschapsbelastingplicht voor verenigingen, stichtingen en coöperaties
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
25 november 2021
Maak kennis met Visma eAccounting Accountancy
Visma
25 november 2021
Gebruikelijkheidscriterium in de werkkostenregeling
Extendum
1 december 2021
VACATURES
Compliance officer vaktechneut (24-32 uur in overleg)
UNP accountants adviseurs
Klantmanager
Finance Plus
Reeuwijk
Accountant Internationaal
Visser & Visser
Doetinchem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN