Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 15 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Uitfasering PEB: zijn indexatielasten onder voorwaarden aftrekbaar?
Zijn indexatielasten bij afkoop of omvorming van pensioen in eigen beheer in alle gevallen aftrekbaar? Tijdens de parlementaire behandeling van het wetsvoorstel tot het uitfaseren van het pensioen in eigen beheer was daar onduidelijkheid over. Een Novelle gaf duidelijkheid. Bij afkoop of omvorming in een oudedagsverplichting zijn de nog niet in aanmerking genomen indexatielasten direct of […]
Lees meer
 
 
En, hoe komt u aan die centen in het buitenland?
Een Nederlandse ondernemer in doe-het-zelf-artikelen blijkt een appeltje voor de dorst bewaard te hebben op een Zwitserse bankrekening. In 2014 besluit hij schoon schip te maken en doet hij een beroep op de zogenoemde inkeerregeling.
Lees meer
 
Nieuwe klanten aantrekken: 6 tips Advertorial

Wat is de beste manier om nieuwe klanten te werven? Denk aan online zichtbaarheid, netwerken, gebruik van social media én een duidelijke toevoegde waarde leveren.

Bekijk deze 6 tips over het aantrekken van nieuwe klanten. =>

 
Staat gaat in hoger beroep tegen uitspraak fosfaatreductieregeling
De Staat gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter waarmee onlangs een beperkt aantal boerenbedrijven is uitgezonderd van de fosfaatreductieregeling. Voor alle andere melkveebedrijven blijft de fosfaatreductieregeling onverkort van toepassing.
Lees meer
 
 
Wat te doen met 1,4 miljoen?
Een CFO ontvangt een flink bedrag op certificaten die hij in het verleden heeft aangekocht. Om precies te zijn is hij toentertijd als lid van het management van X uitgenodigd om deel te nemen om te investeren in X  door middel van een winstdelende lening aan Y BV.
Lees meer
 
Geen vergunning en toch IT- en wettelijke audits? Advertorial

Q-Concepts maakt het mogelijk. Welke voordelen bieden wij u?
– Uw overige dienstverlening blijft behouden;
– Kwaliteit en verantwoordelijkheid controledossier volledig gewaarborgd;
– Profiteer van onze natuurlijke adviesfunctie;
– Maak gebruik van onze gratis Q-pe Academy-faciliteiten.

Nieuwsgierig? Bekijk de site van Q-Concepts =>

 
NOAB vraag duidelijkheid ministerie over bijdrage Zvw bij PEB-afkoop
Is de inkomensafhankelijke bijdrage Zvw nu wel of niet verschuldigd over de afkoopsommen voor het PEB? Daarover bestaat volgens NOAB in de accountancybranche grote onduidelijkheid. Reden voor de brancheorganisatie om hierover een praktijknotitie op te stellen en duidelijkheid aan het ministerie van financiën te vragen.
Lees meer
 
 
Reactie Eumedion op conceptbesluit aanvullende maatregelen accountantskantoren
Eumedion kan zich in algemene zin vinden in het Besluit aanvullende maatregelen accountantsorganisaties, maar heeft nog wel enkele opmerkingen en vragen. Dat schrijft de belangenbehartiger van institutionele beleggers in reactie op het ontwerpbesluit. 
Lees meer
 
 
Tilburg University en PwC lanceren nieuw instituut voor familiebedrijven
Tilburg University en PwC richten samen een universitair fonds op dat meer wetenschappelijk onderzoek en onderwijs mogelijk gaat maken over thema’s die familiebedrijven raken.
Lees meer
 
 
NBA-Werksessie tweestrijd bij bedrijfsopvolging of overdracht in familiebedrijf
Woensdag 11 mei spraken ongeveer 30 accountants in business elkaar over tweestrijd bij bedrijfsopvolging of overdracht in het familiebedrijf tijdens de NBA-werksessie familiebedrijven: “Je staat er niet alleen voor”.
Lees meer
 
 
Kabinet: Miljardenbesparing op regeldruk gehaald
De afgelopen vier jaar heeft het kabinet een reductie van de regeldruk gerealiseerd van 2,48 miljard euro. Hiermee is het streefcijfer van het kabinet van 2,5 miljard euro vrijwel volledig behaald. Dat blijkt uit de eindrapportage ‘Goed Geregeld’ die door minister Kamp van Economische Zaken, mede namens ministers Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, aan […]
Lees meer
 
LegalThings lanceert juridische Smart Contracts in Ethereum Blockchain Contentpartner
Na de eerste juridische toepassing van blockchain in Europa, lanceert LegalThings nu de eerste juridische Smart Contracts in de blochchain Ethereum. Een Smart Contract kan worden omschreven als een stuk programmacode wat is opgeslagen en wordt uitgevoerd in de Blockchain.
 
Back to the Basics Opleiding
Het arbeidsrecht moet als gevolg van de invoering van de WWZ in 2015 opnieuw uitgevonden worden. Niet iedereen heeft mogelijk de slag gemaakt en voor starters op het gebied van het arbeidsrecht worden de diverse onderwerpen bij de ‘basis’ opgepakt. Deelnemers die nog moeten (in)groeien zullen baat hebben bij deze bijeenkomst(en). Inhoud Opzegging van een […]
 
Accountant RA – Manager non profit Vacature
Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever, een multidisciplinaire accountantskantoor (accountants worden hier omringd door specialisten: fiscalisten, juristen, HR managers en ICT goeroe’s), geeft aan ondernemers de vrijheid om te ondernemen en de rest van de problematiek of uitdagingen te laten in handen van dit kantoor. Teamsgewijs wordt er altijd snel geschakeld, innovatieve oplossingen en professionele begeleiding draagt zorg […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn