Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
De zomer is bijna voorbij en de Bieb is klaar voor een nieuw seizoenKom voorproeven op het UITfeest of doe een gratis rondleiding op Open Monumentendag. En de ticketverkoop voor het gratis festival BoekTok Live, de officiële opening van de Boekenweek van Jongeren, is gestart, dus lees snel door!
S
 
Kom naar het UITfeest in Bieb Neude! Op zondag 10 september geven we een voorproefje van onze programma's van dit najaar met theater, spelletjes, games, dichten en delen, filosofie, borduren, schrijven, gesprekken, muziek en meer!

Kom bijvoorbeeld naar Dichten & Delen, een open podium, waar je in de breedste zin van het woord je woorden kunt delen. Een gedicht, een verhaal, een rap of een ander talent: alles is welkom en iedereen is vrij om op te staan en plaats te nemen achter de microfoon. Doe je mee?

Ook in Overvecht is het feest, daar kan je luisteren naar een unieke audio-installatie met verhalen over de wijk.
 
Bekijk het programma   S
S
 
 

Op zaterdag 9 september is het weer Open Monumentendag. Het landelijke thema van dit jaar is 'Levend Erfgoed'. Verken Bieb Neude in een uur tijdens een gratis rondleiding. 

 
Reserveer hier   S
 
S
Festival BoekTok Live!

Kom op 15 september naar het gratis festival BoekTok Live in Bieb Neude! Het is de officiële opening van de Boekenweek van Jongeren. Ontmoet je favoriete (YA-)schrijvers zoals Ruta Repetys van 'Ik moet je verraden' en Ali Hazelwood van 'De liefdeshypothese', ga zelf aan de slag bij de leukste workshops, win vette prijzen bij de Beste-Boek-Bingo en stap op het podium bij de Poëzie Karaoke. Daar wil je bij zijn!

 
Tickets   S
S
 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
S
Is niet voor iedereen vanzelfsprekend
 
Ongeveer 30.000 Utrechters hebben moeite met lezen en schrijven. En met het begrijpen en gebruiken van schriftelijke en digitale informatie. Van vrijdag 8 september t/m vrijdag 15 september besteden we tijdens de Week van Lezen en Schrijven extra aandacht aan het onderwerp laaggeletterdheid. Er is van alles te doen. Voor iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven en voor (taal)coaches, docenten en vrijwilligers. Kom naar een spreekuur, doe de letterbingo, volg een workshop of schuif aan bij de lunchlezing.
 
Lees meer   S
S
Nederlands Film Festival – expo Storyspace
 
Bieb Neude is ook dit jaar weer het podium voor de expositie Storyspace van het Nederlands Film Festival. De 10 geselecteerde projecten die kans maken op het Gouden Kalf voor Beste Digitale Cultuurproductie 2023 zijn van 22 t/m 28 september te zien en ervaren in de Grote hal. De digitale verhalen komen tot leven dankzij slimme chatbots, AI en XR, gaming en online documentaires.
 
Lees meer   S
S
 
 

VPRO’S Tegenlicht onderzoekt op eigenzinnige wijze de (inter)nationale ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven. Praat daarover verder na de uitzending met deskundige gasten en medebezoekers. Maandag 11 september is de eerste van dit nieuwe seizoen genaamd ‘Maak ‘t simpel’. Over dossiers waarin de overheid vastloopt.  

 
Reserveer hier   S
 
S
 

Vanaf september staan er weer mooie familievoorstellingen in het theater van Bieb Neude. Gebaseerd op de mooiste boeken of verhalen. Reserveer nu je tickets voor de première van 'Mijn huis is jouw huis' tijdens de Kinderboekenweek, ‘Kunst’ en ‘De Kleine Prins’. Of ontdek ‘Mee met de dierenambulance’ naar het gelijknamige boek van Bibi Dumon Tak. En: Als bieb-lid krijg je 50% korting op een ticket!

 
Tickets   S
S
 

Met een biebpas haal je veel meer in huis dan alleen boeken, zo krijg je namelijk toegang tot tal van gratis online cursussen. Ga je voor een cursus fotografie of Photoshop? Of wil je alles leren over persoonlijk leiderschap?

 
Bekijk het aanbod!   S
S
 

Bij de Bibliotheek Utrecht werken mensen die echt om hun stad en buurt geven. Voor een ander klaarstaan en de stad elke dag een beetje mooier willen maken. Bekijk hier wat jij voor Utrecht kan betekenen. Help je mee bouwen? We kijken uit naar je!  

 
Bekijk vacatures   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open