Beste John ,

Deze maand bieden we naast onze eigen webinars, in samenwerking met andere culturele instellingen in Eindhoven, het #EindhovenFestival aan! Zo kun je thuis lekker vanuit je luie stoel, met een dekentje en een drankje, genieten van een gevarieerd online aanbod. 

Ook testen we een nieuwe app uit: de TijdschriftenBieb. Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Flair en Yoga Magazine. De app is gratis voor bibliotheekleden. Download 'm nu!

Wij wensen je alvast fijne feestdagen!
de Bibliotheek Eindhoven
-

Webinar: Is president Biden bereid om ons te beschermen?
Do 10 december, 20.00 uur, Online 

Er ging een zucht van verlichting door Europa nadat een meerderheid van de Amerikanen in het stemhokje de voorkeur gaf aan Joe Biden als president. Maar is die hoop terecht? Sinds de Tweede Wereldoorlog kennen we de Amerikanen als bevrijders en beschermers. Historicus en politiek analist Ivo van de Wijdeven neemt ons mee op reis door de geschiedenis om te kijken of dat beeld van bevrijders en beschermers wel terecht is.

-
-

Webinar Gustav Klimt - Di 15 december, 20.00 uur, Online

In dit webinar staat de kunstenaar Gustav Klimt (1862 - 1918) centraal. Klimts werk bestaat vooral uit schilderijen, maar hij heeft ook collages, tekeningen en muurschilderingen vervaardigd waaronder de beroemde Beethovenfries. Door kunsthistorica Erna Charbon-van Heck.

-

Interview: Teun van de Keuken - Wo 16 december, De Witte Dame & Online

Teun van de Keuken, journalist, columnist en programmamaker, is op 16 december te gast tijdens Rondje Brabant Presenteert in de Bibliotheek Eindhoven. Hij wordt geïnterviewd door Theo Verbruggen. Al jaren is Teun één van de gezichten van Keuringsdienst van Waarde (KRO) dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel.
Naast de livestream is er een beperkt aantal fysieke plaatsen beschikbaar. Wees dus snel, want op = op!

-


-

Livestream: Beethoven - Di 22 december, 20.00 uur, Online

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren in Bonn. Een mooie gelegenheid voor kunsthistorica Erna Charbon en pianist Frans van Tuijl om in het leven en de muziek van deze componist te duiken. Deze livestream toont een muzikale ontdekkingsreis langs het leven van Beethoven. Bekijk alvast dit filmpje om in de stemming te komen.

-


 

-

Het nieuwe programmaboekje is uit

Vanaf 7 december ligt ons nieuwe programmaboekje in de bibliotheek. Neem hem gratis mee voor een overzicht van het nieuwe programma, de nieuwste boeken en leuke tips. je vindt het programmaboekje ook in Licht op Eindhoven.

Wil je het volgende boekje per post ontvangen? 
Meld je hier aan.
-
photo5.png

Kloppen jouw gegevens nog?

Soms is het nodig dat we contact opnemen met onze klanten. Bijvoorbeeld over een reservering, of om te informeren over wijzigingen of vernieuwingen. En soms lukt dat niet omdat het telefoonnummer, e-mailadres of postadres niet meer klopt. Vandaar onze vraag: kloppen jouw gegevens nog? Je kunt ze eenvoudig controleren en aanpassen via Mijn gegevens. Let op: aanmelden doe je met je geboortemaand + geboortejaar. (Wanneer je geboren bent op 11 juni 1970 is het wachtwoord 0670.)
-
Kom je naar de bibliotheek? Bekijk alle maatregelen en bereid je bezoek voor.

-
Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven de algemene nieuwsbrief van de Bibliotheek Eindhoven te willen ontvangen. Klik op een van de onderstaande links om je voorkeuren te wijzigen of af te melden.

Afmelden Wijzigen gegevens Reageren