Klik hier om deze e-mail in uw internetbrowser te bekijken

Ontdek het laatste nieuws van Uitgeverij Matrijs!


De Romeinse Limes-serie voor €59,95, tentoonstelling & boek 'De getekende stad. Utrecht 1550-1900' en De wolf in de Lage Landen in De Stentor.

Aanbieding



Grens van het Romeinse Rijk. De limes in Gelderland, Utrecht & Zuid-Holland (€74,85) als set voor maar liefst €59,95!

Met de verschijning van De limes in Utrecht en een hernieuwde uitgave van de uitverkochte De limes in Zuid-Holland is onze Romeinse limes-serie compleet. Dat vieren we graag met een speciale prijs voor de volledige serie, die sinds 1 november te koop is voor €59,95.

Nieuwe titels

Grens van het Romeinse Rijk. De limes in Utrecht
Door het hart van ons land liep ooit de limes, de grens van het Romeinse Rijk. Het boek vertelt de verhalen van soldaten, kampbewoners en landbouwers die zo’n 2000 jaar geleden hun sporen achterlieten in het Utrechtse landschap. Hun leven wordt in beeld gebracht door middel van vondsten, plattegronden en reconstructietekeningen. Het boek bundelt de actuele kennis over Romeins Utrecht en nodigt uit om daar meer mee te doen, zowel wetenschappelijk als toeristisch.

Op 1 november werd tijdens een feestelijke Romeinendag in Castellum Hoge Woerd het boek gepresenteerd.
De wolf in de Lage Landen. Een historisch overzicht
Wandelende wolven door woonwijken, welpen op de Veluwe – voor de meeste mensen is het een beeld dat moet wennen. Toch is de wolf verre van een vreemde in de Lage Landen. Zo zwierven wolven al omstreeks 1230 door Drenthe en vielen er aan het begin van de negentiende eeuw jonge slachtoffers in nabij Roermond. Dit boek is het resultaat van archiefonderzoek en vormt de eerste volledige geschiedenis van de wolf in Nederland en België op basis van oorspronkelijk bronnenmateriaal.

Een interview met uitgever Toine Maas over het boek stond in De Stentor op 21 oktober.
De getekende stad. Utrecht in oude tekeningen, 1550-1900 (hernieuwde uitgave)
De getekende stad. Utrecht in oude tekeningen 1550-1900 geeft een prachtig overzicht van de belangrijkste topografische tekeningen in de collectie beeldmateriaal van Het Utrechts Archief. In totaal zijn bijna 400 tekeningen van zo’n 120 kunstenaars geselecteerd, waaronder topstukken zoals de kerktekeningen van Pieter Saenredam uit 1636 en de serie tekeningen van Herman Saftleven van de ruïne van het schip van de Dom na de storm in 1674.

Het AD en DUIC interviewden auteur Tolien Wilmer ten gelegenheid van de verschijning van het boek en de opening van de gelijknamige tentoonstelling bij Het Utrechts Archief op 14 oktober.

Archeologie in Nederland
In december valt het nieuwe nummer van Archeologie in Nederland weer bij de abonnees op de mat! Dit keer komen nieuw ontdekte tijdelijke Romeinse legerkampen aan bod, de toegelichte spectaculaire vondst van een prehistorisch heiligdom met zonnekalender in Tiel-Medel en hoogtepunten uit het recent gepresenteerde 'Noord-Holland in het eerste millennium'.

Ben je geïnteresseerd en wil je graag een abonnement op Archeologie in Nederland? Bestellen kan via onze website.

Verschijnt binnenkort

Zeeuwse zeeweringen. Werken aan de Zeeuwse kust 1944-2015
Verschijnt op 8 december!

Zeeuwse zeeweringen toont de veelomvattende verdediging van Zeeland op de grens van land en water. Het vertelt hoe aannemers de kolossale werken, die technisch vaak ook nog eens heel gecompliceerd waren, tot stand brachten. Hoe de waterbouw er reuzensprongen maakte, hoe geen kustvak onberoerd bleef. Hoe Zeeland beschermd moest worden, want nergens anders aan de Nederlandse kustlijn was dit werk zo vaak van levensbelang.
 

Uitgeverij Matrijs in het nieuws!

Het interview met uitgever Toine Maas in De Stentor over 'De wolf in de Lage Landen'.
Het interview met auteur Tolien Wilmer in het Algemeen Dagblad over 'De getekende stad'.
Nieuwsbericht op RTV Vlissingen over het aankomende boek 'Zeeuwse Zeeweringen'.
Facebook Facebook
Website Website
E-mail E-mail
Instagram Instagram

Wilt u in de toekomst geen e-mails meer ontvangen van Uitgeverij Matrijs?
U kunt zich hier afmelden voor deze nieuwsbrief.
 






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Uitgeverij Matrijs · Lange Nieuwstraat 12 · Utrecht, Utrecht 3512 PH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp