Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 23 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Vijlbrief tegen verkorting teruggavetermijn BTW
Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën meent, anders dan NOB, dat de beperkte vooruitgang in de liquiditeitspositie van de ondernemer die een snellere BTW-teruggaaf krijgt niet of nauwelijks opweegt tegen de toename van de administratieve lasten voor diezelfde ondernemer.
Lees verder »
Den Haag hoeft beslag op huizen en Porsche frauderende controller niet op te heffen
De gemeente Den Haag hoeft het beslag dat het heeft gelegd op twee huizen, de bankrekeningen en een Porsche van een frauderende controller niet op te heffen. Dat heeft de Rechtbank Den Haag bepaald in een kort geding dat door de ontslagen controller en zijn echtgenote was aangespannen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis cursus: De ondernemer en de auto

Vrijwel al uw klanten hebben een auto, maar zijn zij ook op de hoogte van de soms onverwachte fiscale gevolgen van deze auto? Onze docent mr. H.A. Elbert brengt uw kennis op autobelastinggebied weer op peil en geeft u tools om uw klanten direct praktisch advies te geven en hen te behoeden voor onverwachte valkuilen en risico’s. Bovendien krijgt u voor deze cursus 2 PE-uren toegekend! Volg nu de gratis proefcursus.

Lees verder »
Hoekstra wil uitvoering toezicht op niet-OOB’s per 2022 naar AFM, forse kritiek SRA
Minister Hoekstra van Financiën gaat voorlopig uit van een scenario waarin de AFM de uitvoering van het toezicht op de niet-OOB-accountants per 1 januari 2022 overneemt van NBA en SRA. Dat schrijft de minister in een Kamerbrief over de toezichtkosten van de AFM.
Lees verder »
Uithoflijnkwestie nog niet helemaal voorbij: provincie en gemeente soebatten over ‘spooktrap’
Met de goedkeuring en publicatie van de jaarstukken over 2018 en 2019 voor de provincie Utrecht leek afgelopen zomer een einde gekomen aan een langslepende kwestie over ruim € 12 miljoen aan niet verantwoorde kosten voor de aanleg van de Uithoflijn. Accountant PwC nam per saldo een afboeking van € 4,8 miljoen op in de jaarrekening […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kan jij je kantoor nog beter maken?

Hoe kan jij je onderscheiden van de rest? Tijdens deze sessie krijg je tips en concrete handvatten van Marco Muilwijk. Hij doet dit aan de hand van tips en geeft je concrete handvatten waarbij software een hulpmiddel is.
Kom naar de gratis sessie van AFAS tijdens de AV-week op donderdag 24 september van 15.00 – 15.30 uur. Meld je hier aan.

Lees verder »
Topmodel doet aangifte tegen Belastingdienst
Topmodel Lonneke Engel doet aangifte bij de Rijksrecherche tegen de Belastingdienst wegens onder meer stalking en valsheid in geschrifte. Engel woont al ongeveer twintig jaar in New York en is naar eigen zeggen jaren op de huid gezeten door de fiscus, die wilde weten waar zij feitelijk woont.
Lees verder »
NOB: waarom VUT-regelingen niet opnieuw fiscaal faciliteren?
De NOB vraagt zich af waarom het kabinet met het Wetsvoorstel bedrag ineens, RVU en verlofsparen voor een uitbreiding van het fiscaal gefaciliteerd verlofsparen en een vrijstelling van de RVU-heffing ‘met elk hun eigen voorwaarden en bijkomende complexiteit heeft gekozen’, in plaats van het opnieuw fiscaal faciliteren van VUT-regelingen met een beperkte duur en/of hoogte.
Lees verder »
Belastingplan 2021 en autobelastingen: wat valt er op?
Tja, je zou zeggen dat er over auto’s (en autobelastingen) altijd wat te doen is, toch? Dit jaar valt het reuze mee, hoewel er ook een flinke vereenvoudiging (mogelijk lastenverzwaring) in het Belastingplan verstopt zit.
Lees verder »
Handreiking stagiairs: echte of fictieve dienstbetrekking?
Als je een stagiair aanneemt kan sprake zijn van een echte of fictieve dienstbetrekking, of er is helemaal geen dienstbetrekking. En wat zijn de gevolgen als een stagiair na de stageperiode in vaste dienst komt?
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Information Security Officer Harmen: houd je thuiskantoor veilig

Het coronavirus COVID-19 heeft veel uitdagingen met zich mee gebracht. Eén daarvan is thuiswerken en de kwetsbaarheden in informatiebeveiliging die hierbij komen kijken. We spraken erover met Information Security Officer Harmen Thiewes van PinkWeb.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nihilaangifte meer dan 15 maanden – brief Belastingdienst volgt
KvK: Nederlandse ondernemers vrij positief
OPLEIDINGEN
Boekhouding kan slimmer, eenvoudiger en leuker (gratis)
Yuki
22 september 2020
Welk softwarepakket past bij mijn organisatie? (meerdere dagen en meerdere tijden)
Accountancy Vanmorgen
23 september 2020
Meer vertrouwen = meer snelheid + minder kosten
Fiscount
11 november 2020
VACATURES
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
(gevorderd) Assistent accountant
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN