UITNODIGING
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie
COC Midden-Nederland, Art.1 Midden Nederland, Patiëntenorganisatie Transvisie en Paula Vennix organiseren tijdens het Midzomergracht festival het evenement ‘Themamiddag Transgenderouderen’ voor transouderen, professionals zorg en welzijn en overige geïnteresseerden. Met het evenement willen zij ruimte geven om ervaringsverhalen te delen, waarmee professionals aan de slag kunnen om hun dienstverlening te verbeteren en hun sensitiviteit t.a.v. transpersonen te verhogen. Op het programma o.a. de film TransAnders van Kim Bras, een lezing van Paula Vennix en aandacht voor het boek ‘Nieuwe Namen, transgenderouderen in beeld’ van Eveline v/d Putte. Belangstellenden zijn welkom vanaf 13.30 uur, het programma start om 14.00 uur. Tegen 16.30 uur sluiten we af en is er tijd om na te praten met een drankje.
Ja, ik kom naar de 'Themamiddag Transgenderouderen'
Bekijk hier een teaser van de film 'TransAnders' van Kim Bras.

ART.1 MIDDEN NEDERLAND


Art.1 Midden Nederland is het expertisecentrum voor gelijke behandeling en bestrijding van discriminatie voor alle gemeenten in provincie Utrecht. Ze staan klaar voor mensen die te maken hebben (gekregen) met ongelijke behandeling en discriminatie. Ze geven advies, helpen met het zoeken naar een oplossing of het opzetten van een procedure. Daarnaast organiseren ze evenementen en themabijeenkomsten, adviseren en trainen ze professionals in bijvoorbeeld cultuursensitiviteit en geven ze voorlichtingen in het basis-, voortgezet- en hoger onderwijs. 

PATIËNTENORGANISATIE TRANSVISIE


Patiëntenorganisatie Transvisie zet zich in voor mensen met vragen rondom hun genderidentiteit en voor hun familie, naasten en relevante omgeving. Transvisie behartigt de belangen van transgender personen in overleggen met overheid, toezichthouders, zorgverleners en zorgverzekeraars. Voor de doelgroep organiseert Transvisie zelfhulp in de vorm van individueel en groepsgewijs lotgenotencontact. Aan mensen uit de doelgroep en andere geïnteresseerden verstrekt Transvisie informatie over alle vormen van transgenderzijn, en de gevolgen daarvan op het leven van mensen.

PAULA VENNIX


Paula Vennix, voorheen Paul Vennix (1946), heeft als psycholoog en sociaal seksuologisch onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Sociaal Sexuologisch Onderzoek (nu Rutgers) diverse onderzoeken verricht over mannelijkheid en vrouwelijkheid, sekserollen, gender en transgender.

COC MIDDEN-NEDERLAND


Het COC komt al sinds 1946 op voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Sinds 18 januari 1950 is het COC ook in de regio Utrecht actief. Eerst onder de naam COC Utrecht en later onder de naam COC Midden-Nederland. COC Midden-Nederland heeft diverse werkgroepen waar enthousiaste vrijwilligers veel activiteiten organiseren voor diverse doelgroepen. Ook komt het COC op scholen voor het geven van voorlichting en is actief als belangenbehartiger richting politiek en maatschappelijke organisaties.
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Copyright © 2018 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by MailChimp






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Art.1 Midden Nederland · Kaap Hoorndreef 42 · Utrecht, 3563 AV · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp