UITNODIGING

Diversiteitsweek 2024

uitnodiging opening & programma overzicht


Beste



Van 28 september tot en met 5 oktober nemen we je mee op een onvergetelijke reis onder het thema “Jong van hart, jong van geest”.


We starten de week met een feestelijke opening bij het Cultuurhuis op de Coninckstraat 58 (Naast theater de Flint).  Het belooft een inspirerende middag te worden. Micheline Paffen (Wethouder Inclusie & Diversiteit), Bernice Calmes (Dir. Discriminatie.nl Provincie Utrecht) en Yoka Kreeft en de kinderen van Kunstkids Liendert trappen de middag af. Singer-Songwriter duo Veerle en Nora verzorgen de muzikale intermezzo’s. Verwacht een mooie mix van muziek, dans, rap, kunst en inspirerende gesprekken met jong en oud.


Je bent van harte uitgenodigd voor de opening. Wel graag even vooraf aanmelden!



De diversiteitsweek staat bol van de activiteiten die jong en oud verbinden. Duik in prikkelende debatten, neem deel aan in inspirerende dialogen en laat je raken door krachtige theater- en filmvoorstellingen.


Met hartelijke groet,



Bernice Calmes, directeur
ART1MN - Discriminatie.nl Provincie Utrecht


PROGRAMMA

Enkele hoogtepunten uit het programma van de diversiteitsweek 2024:


Colorful Rhythms: Muziek zonder grenzen

Maandag 30 september, 19.30u – 22.00u KadeCafe, Eemplein, Amersfoort

Een gevarieerd programma met optredens die culturen overbruggen en een warme, inclusieve sfeer creëren. Van traditionele melodieën tot hedendaagse ritmes, gebracht— deze avond biedt een podium voor unieke muzikale expressies en ontmoetingen. ism BuddytoBuddy, COA Amersfoort, Vluchtelingenwerk Amersfoort


Dialoogtafels ‘De Toekomst maak je zelf’

dinsdag 1 oktober – 16.00u – 18.00u, het Element, Kaliumweg 2, Amersfoort

Scholieren en studenten gaan met elkaar in gesprek over thema’s die direct van invloed zijn op jouw leven en toekomst. Onderwerpen als de kansen op de arbeidsmarkt, jongerenhuisvesting, gelijke kansen en sociale druk staan centraal.


Potluck Avond – Proef van een andere wereld

dinsdag 1 oktober, 19.30u – 21.30u, Personeelsrestaurant Stadhuis Amersfoort , Stadhuisplein 1, Amersfoort

Beleef een gezellige en inspirerende potluckavond met het thema “Proef van een andere wereld”! Tijdens deze avond brengen we vluchtelingen uit het COA Amersfoort, statushouders en inwoners van Amersfoort samen. In een ongedwongen sfeer delen we verhalen, genieten we van heerlijke zelfgemaakte gerechten en ontdekken we nieuwe smaken uit verschillende culturen.


In de bres voor toegankelijkheid – Een eerbetoon aan twee pioniers

Woensdag 2 oktober 2024, Aanvang 20.00u, inloop 19.30u, Locatie: Foyer Meander Medisch Centrum, Maatweg 3, 3813 TZ Amersfoort

Een eerbetoon aan twee personen die zich jarenlang hebben ingezet voor toegankelijkheid in Nederland: Rick Brink (eerste Minister van Gehandicaptenzaken van Nederland) en Aldo Markus (Voorvechter voor beter toegankelijk openbaar vervoer).


Uit Mijn Leven – De Belevenisfabriek

Donderdag 3 oktober – Rietveldpaviljoen, Zonnehof, Theatervoorstelling door de Belevenisfabriek

Uit Mijn Leven: Als je verlaten bent door je kind. Een theatervoorstelling met nagesprek over pijn, boosheid, schaamte, en rouw die geen rouw mag zijn. Over vooroordelen. Over vraagtekens. Over de onophoudelijke zoektocht naar de liefde. Over ouderverlating.


Impact! Muziektheater & panelgesprek

Zaterdag 5 oktober – 14.00u, Springplank producties – Cultuurhuis – Coninckstraat 58, 3811 WK Amersfoort

IMPACT gaat over een bekende vlogster op YouTube met een instabiele thuissituatie, een fanatieke sportster die zich verzet tegen de hectiek van social media, en hun vrienden en vriendinnen. Wat betekent hun gedrag op social media voor hun persoonlijk welbevinden en hun vriendschappen?


Benieuwd wat er nog meer op het programma staat? Kijk dan op https://2024.diversiteitsweek.nl en meld je aan voor een of meer activiteiten!

Over de diversiteitsweek

De Diversiteitsweek is een initiatief van Gemeente Amersfoort, Art1MN Discriminatie Provincie Utrecht en SDGHUB in samenwerking met verschillende partners uit de stad.

De diversiteitsweek is een week waarin we aandacht geven aan de verscheidenheid in onze samenleving en de weerstand die dat soms oplevert. Tijdens deze week maken we verschillen zichtbaar, tastbaar en bespreekbaar. En dragen zo bij aan een maatschappij waarin iedereen zich , ongeacht herkomst of achtergrond, met of zonder beperking, zich welkom voelt.