Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie
HOE VERDER NA BLACK LIVES MATTER?
Experts geven handvatten voor een inclusiever Nederland

2 november 2020 - 20:00 uur - TivoliVredenburg Utrecht of via livestream

 

Als lid van het Utrechts Pietenpact, medeorganiseert Art.1 MN op 2 november 2020 het evenement 'Hoe verder na Black Lives Matter?'. Van harte nodigen we u uit om deel te nemen aan het gesprek in TivoliVredenburg of de avond online te volgen via de livestream. 

Zwarte Piet verdwijnt uit steeds meer intochten, uit het Sinterklaasjournaal en uit de webwinkels. Een overwinning voor alle activisten die al zo lang tegen deze racistische karikatuur strijden, en een bewijs dat sociale verandering mogelijk is. Tegelijkertijd vragen de Black Lives Matter-protesten van afgelopen zomer onze aandacht over racisme in Nederland; nog altijd een actueel, hardnekkig probleem dat zich op tal van plekken manifesteert. Hoe gaan we - vijf maanden na de vele BLM-protesten door heel Nederland - met elkaar verder?

Over deze vraag buigen zich de volgende sprekers:
  • Jerry Afriyie, dichter en mensenrechtenactivist, oprichter van Nederland Wordt Beter en één van de bekendste gezichten van de anti-zwarte pietdemonstraties. Hoe kijkt hij, negen jaar na het eerste protest door hem en Quinsy Gario in Dordrecht, terug?
  • Aminata Cairo, expert op het gebied van inclusief onderwijs. Aminata was tot de zomer van 2020 lector Inclusive Education op de Haagse Hogeschool, na een carrière als onderzoeker in met name de Verenigde Staten. Hoe kunnen onderwijsinstellingen institutioneel racisme aanpakken?
  • Patricia Wijntuin, onderzoeker en docent aan de Hogeschool Utrecht. Patricia is gespecialiseerd in diversiteit in steden en organisaties. Wat is ervoor nodig je thuis te voelen in je buurt en stad?
  • Leroy Lucas, oprichter van Keti Koti Utrecht en één van de initiatiefnemers van de BLM-demonstratie op het Jaarbeursplein in juni 2020. Wat kan de Gemeente Utrecht doen om ruimte te maken voor diverse stemmen? 
Dit programma wordt gepresenteerd door Ebru Aydin, docent, gespreksleider en fotograaf.

Kom je ook? Koop hier je tickets. Je kan het evenement ook volgen via een livestream (houd de website in de gaten voor details). 

Like en volg ook onze Facebook-pagina! #jijteltmee #ooknu
TICKETS
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2020 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp