Uitnodiging meeting ‘Procederen bij de bestuursrechter in coronatijden’ |
Geen afbeeldingen? Bekijk webversie
Uitnodiging meeting ‘Procederen bij de bestuursrechter in coronatijden’
Kantoor van Adriaanse van der Weel advocaten

Uitnodiging meeting ‘Procederen bij de bestuursrechter in coronatijden’

Donderdag 23 april a.s. van 14.00 tot 14.30 uur

Na de uitbraak van de coronacrisis hebben de gerechten hun deuren gesloten en worden, ook in het bestuursrecht, alleen nog in urgente zaken zittingen gehouden. Er hebben zich echter sindsdien diverse relevante ontwikkelingen voorgedaan.

Gisteren stemde de eerste kamer in met de Tijdelijke wet COVID 19 Justitie en Veiligheid. Die wet maakt het mogelijk om, als het houden van een fysieke zitting in verband met corona niet mogelijk is, partijen te horen door middel van een “tweezijdig elektronisch communicatiemiddel”. De Afdeling en de rechtbanken hebben hun procesregelingen aangepast aan de huidige situatie. En er zijn de eerste uitspraken die wat meer licht werpen op hoe bestuursrechters omgaan met de huidige situatie.

Donderdag a.s. (23 april) houden wij van 14.00 tot 14.30 uur een videobijeenkomst over procederen bij de bestuursrechter in tijden van corona. Wij zullen u een overzicht geven van de belangrijkste ontwikkelingen. Verder geven wij procedeertips en is er gelegenheid om vragen te stellen. Mocht u ons vooruitlopend op de bijeenkomst vragen willen stellen, dan kunt u uw vragen sturen naar helpdesk@avdw.nl.

De bijeenkomst wordt gehouden met behulp van het programma Starleaf. Via deze link kunt u deelnemen aan de bijeenkomst. U hoeft Starleaf niet te downloaden om te kunnen meedoen. Voorwaarde voor deelname is dat u uw identiteit bekend maakt. De bijeenkomst wordt niet opgenomen.