Uitnodiging • MensenrechtencaféXL • Bewegingsvrijheid
9 december 2016 • Internationale Dag van de Mensenrechten
De Utrechtse Mensenrechtencoalitie organiseert, in samenwerking met Art.1 Midden Nederland en Gemeente Utrecht, een MensenrechtencaféXL ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Mensenrechten. Organisaties en personen die zich inzetten voor het versterken van de Utrechtse mensenrechtencultuur nodigen wij hiervoor graag uit.
 
We hopen dat u er bij bent op vrijdagavond 9 december van 17.00 tot 23.00 uur in
Het Huis Utrecht.
 

Bewegingsvrijheid


17.00 DebatGaan-en-staan-waar-je-wil is op straat en in openbare gebouwen niet vanzelfsprekend als je in een rolstoel zit. Surfen op internet klinkt lekker vrij, maar word je ondertussen niet in een digitaal keurslijf gestopt? Als je donkere huid hebt, heb je een meer dan gemiddeld grote kans dat de politie je staande houdt. Voor een gay stel is hand in hand lopen niet overal zondermeer mogelijk. Ook in het onderwijs, op de arbeidsmarkt en over landsgrenzen bewegen we ons niet allemaal even vrij. 
Waar komen de verschillen vandaan? Wanneer wordt een verschil een beperking? En hoe rekenen we ermee af? 

Hierover praten we onder leiding van Elisabeth van den Hoogen.
Het gesprek wordt geopend door prof.dr. Antoine Buyse, hoogleraar Mensenrechten, directeur van het Mensenrechteninstituut van Universiteit Utrecht (SIM).
Daarna werpen vijf mensen een scherpe blik op het thema: Ellen Bijsterbosch van SETUP; Frank Sanders en Thomas Maas van de Wheelchair Mafia; de Utrechtse Shelter City gast Osman A. en Mohammed Anouar van ControleAltDelete. Deze inleiders vormen het panel voor het gesprek.
Tot slot spreekt wethouder Kees Diepeveen over bewegingsvrijheid, mensenrechten en de stad.

18.30 Diner 

20.00 Voorstelling
Funda Müjde speelt haar gloednieuwe show: Funda draait door. Ze geeft prijs hoe ze - na een ernstig ongeluk waardoor ze in een rolstoel belandde - haar levenslust hervond met haar een-emotie-duurt-slechts-90-seconden-theorie. Ze vertelt over de angstige en hilarische momenten in haar reis met de handbike naar Istanbul. Ook haar Turkse roots komen aan bod: ze duikt haar familiegeschiedenis in. 

21.30 Café Borrelen en napraten.

De toegang is gratis.
Aanmelden kan t/m maandag 5 december met dit aanmeldformulier. Het aantal plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang.
Verspreid de uitnodiging in uw netwerk!
Zie
www.humanrightsutrecht.nl voor meer informatie en updates van het programma.

U ontvangt deze uitnodiging misschien twee keer, omdat u bent opgenomen in het adressenbestand van de Utrechtse Mensenrechtencoalitie en van Art.1MN. Onze excuses daarvoor.
Copyright © 2016 Art.1 Midden Nederland, All rights reserved.
Nieuwsbrief

Our mailing address is:
Art.1 Midden Nederland
Kaap Hoorndreef 42
Utrecht, 3563 AV
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp