Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 
2 mei 2024
Uitnodiging Netwerkbijeenkomst Wonen & Zorg
 
 

Netwerkbijeenkomst Wonen en Zorg:

Community Building - Een thuis voor iedereen, daar hebben we elkaar voor nodig!

Donderdag 6 juni 2024

13.30 uur – 17.00 uur in De Brug, Amersfoort

In Amersfoort werken we aan een gezond, actief en prettig leven voor iedereen, samen met inwoners en partners in de stad. Een leven waaraan iedereen op zijn eigen manier meedoet, met passende zorg en ondersteuning voor wie dat nodig heeft, ook als je (even) in een kwetsbare positie bent. Een thuis voor iedereen, daar hebben we elkaar voor nodig. Samenleven doe je immers met elkaar, niet naast elkaar. Niet alleen als buren in eenzelfde gebouw, maar ook als bewoners in een buurt, wijk of gebied.

Wat is nodig?
Dat klinkt natuurlijk mooi, maar wat is ervoor nodig om dat te laten slagen? Wat vraagt dat van bewoners, corporaties, welzijnswerk, zorgpartijen en de gemeente? Hoe maken we de verbinding? Waar lukt dat binnen al bestaande afspraken, wat maakt dat succesvol en wanneer is extra inzet nodig? Hierover gaan we graag met u in gesprek. Met de opbrengst kijken we waar we nu staan, welke wensen en behoeften er zijn en welke (on)mogelijkheden we zien.

Voor wie?
De Netwerkbijeenkomst Wonen & Zorg is bedoeld voor bestuurders, professionals, organisaties die actief zijn in huisvesting, zorg en welzijn en voor overige belangstellenden. De bijeenkomst is gratis.

Hieronder leest u meer over het programma van de Netwerkbijeenkomst en welke vragen we onszelf en elkaar stellen op 6 juni. Onder het programma staat hoe u zich kunt aanmelden.


Programma

13.30 uur

Inloop en ontvangst

14.00 uur

Welkom door wethouder Micheline Paffen-Zeenni en
Programmamanager Els van Kooten

14.10 uur

Een theoretische blik op community building
Edwin Nieman & Anke Hamers, Hogeschool Utrecht

Twee docenten van de master Community Development aan de HU komen vertellen over de theorie achter community building. Waar kan dit ondersteunend zijn in een stad? Zij schetsen een inspirerend beeld van community builing. Naar aanleiding van dit verhaal krijgen de bezoekers een definitie van community building mee, zoals we die verder deze dag gebruiken.

14.40 uur

Praat en Plak-ronde
Wat hebben we gehoord en wat betekent dat voor de aanwezigen? We gaan hierover in kleine groepen in gesprek en noteren de belangrijkste aandachtspunten op sticky notes.

15.00 uur

Dialoogronde

We gaan in drie groepen uiteen om verder met elkaar in gesprek te gaan over drie thema’s. Verschillende experts leiden de gesprekken en nodigen iedereen van harte uit om vragen te stellen en het verdiepende gesprek aan te gaan.

  1. In gesprek over complexgerichte community building
    Moslin Adnana & Matthias van Klaveren, GAPPH
    De community builder van onder andere de Lichtpenweg komt vertellen over zijn rol, de interventies die hij inzet en de vraagstukken die hij tegenkomt binnen complexgerichte community building. Wat kan complexgerichte community building betekenen voor de stad Amersfoort? In welke complexen en met welke doelgroepen is het passend om dit in te zetten?

  2. In gesprek over gebiedsgerichte community building
    Agnita van ‘t Klooster, Bob Venus & Pieter de Wit, Indebuurt033

    Hoe bouw je aan een community die verder gaat dan een gebouw of locatie? Hoe bouw je met een gebied, wijk of buurt aan verbinding? Wat vraagt dat van de buurt? Hoe bereik je de inwoners? Wat voor rol kan kunst spelen in verbindingen leggen en versterken van een community? De community coaches van Indebuurt033 komen vertellen over hun rol en de interventies die zij inzetten. Zij leggen ook de verbinding met bestaande voorzieningen en lichten toe hoe beide zich tot elkaar verhouden.

  3. In gesprek over community Care
    Marc van Leent, Bijzondere plekken & ervaringsdeskundige
    Vanuit Bijzondere plekken vertelt Marc van Leent over het bouwen van communities, waarbij de focus niet ligt op 'stenen stapelen', maar op de creatie van betekenisvolle verbindingen. Met ontmoetingsplekken streeft Bijzondere plekken ernaar om sluipende segregatie tegen te gaan. Samenleven doe je namelijk met elkaar, niet naast elkaar. Deze sessie biedt een unieke kans om te brainstormen over hoe we onze stad nog inclusiever en levendiger kunnen maken.

15.50 uur

Vangst van de dag - plenaire terugkoppeling

16.00 uur

Netwerkborrel

17.00 uur

Einde bijeenkomst



Aanmelden

Aanmelden kan door vóór 31 mei een mail te sturen naar wonen-zorg@amersfoort.nl. Geeft u daarin ook aan welke Dialoogronde uw voorkeur heeft? We proberen daar bij de indeling zoveel mogelijk rekening mee te houden. Maar: vol = vol.

Wat: Netwerkbijeenkomst Wonen & Zorg, thema Community Building
Wanneer:
6 juni 2024
Tijdstip:
13.30 – 17.00 uur
Locatie:
De Brug, Schuilenburgerweg 2. 3816 TB Amersfoort

Bereikbaarheid: De Brug is gunstig gelegen ten opzichte van snelwegen en beschikt over ruime gratis parkeergelegenheid op het terrein en in de buurt. Wie met het OV komt, kan met lijn 8 naar de halte Euterpeplein reizen.

We hopen u die middag te ontmoeten om informatie met elkaar te delen en om elkaar te inspireren!
 
Volg ons
F   T   Y   I

Afmelden voor nieuwsbrief / gegevens wijzigen
Afmelden voor alle nieuwsbrieven
Contact