Ouderavond: het (online) welzijn van jongeren
 
 
 

Uitnodiging Online Ouderavond
‘Hoe verhogen we het (online) welzijn van jongeren?'

Beste Customer Customer,

Sinds de coronacrisis zijn jongeren nóg meer online: om te leren, voor sociaal contact en entertainment. Naast de voordelen die het gebruik van digitale middelen met zich meebrengt zijn er ook vragen en zorgen over somberheid, geen (leer)motivatie, online seksueel misbruik en pesten. Voor ouders is het een flinke uitdaging om hun tieners te begrijpen, te begeleiden en mediawijzer te maken.

In het kader van Safer internet Day organiseren ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en Safer Internet Centre (SIC) in samenwerking met Bureau Jeugd en Media (BJM) op dinsdag 9 februari een online ouderavond over het (online) welzijn van jongeren in tijden van corona. Want hoe stel je grenzen aan het gamen, aan sociale media? Wat leer je ze over online grenzen op het gebied van liefde en seks? Hoe motiveer je ze om toch te leren?

Programma
Freek Zwanenberg (BJM) gaat live in gesprek met twee experts over wat ouders kunnen doen om hun tieners beter te begeleiden in deze lastige tijden. Nienke Luijckx, zelf jongere en voorzitter van het LAKS, schetst een beeld van hoe Nederlandse jongeren zich op dit moment voelen. Met een van de experts, Jacqueline Kleijer (BJM), wordt extra aandacht besteed aan het thema ‘liefde en seksualiteit online’. Tijdens de ouderavond wordt er veel aandacht besteed aan de vragen van ouders die gesteld kunnen worden via de chat.

Titel: Online ouderavond: hoe verhogen we het (online) welzijn van jongeren?
Datum: dinsdag 9 februari 2021
Tijd: 20.00 uur - circa 21.00 uur 
Vorm: online
Safer Internet Day 2021 
Op dinsdag 9 februari is het Safer Internet Day: dé dag in het jaar waar vele activiteiten over heel de wereld worden georganiseerd met het thema: 'together for a better internet’. Het Nederlandse Safer Internet Centre brengt deze dag onderzoeksresultaten uit met het thema online welzijn van kinderen in tijden van corona en het thema liefde en seksualiteit. Daarnaast zal er ook een campagne van start gaan waarin het mogelijk is om via online kaarten iemand te bedanken die het online leven een stuk leuker heeft gemaakt tijdens de pandemie. Houd hiervoor onze socialmediakanalen in de gaten!

De Safer Internet Day-activiteiten in Nederland worden mede mogelijk gemaakt door de SIC-partners: Veilig Internetten, Netwerk Mediawijsheid, EOKM, Helpwanted.nl, Google, Vodafone-Ziggo en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. 

Met vriendelijke groet,


ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, Safer Internet Centre & Bureau Jeugd en Media