Bekijk online
Uitnodiging opening tentoonstelling in de Sint-Niklaaskerk
Chileens volksverzet met naald en draad

Amsab-ISG en Amnesty International regio Gent nodigen u van harte uit op de opening van de tentoonstelling Chileens volksverzet met naald en draad, op zaterdag 20 juli om 12 uur in de Sint-Niklaaskerk in Gent. De tentoonstelling liep eind 2023, begin 2024 in de publieksruimte van Amsab-ISG en wordt tijdens de Gentse Feesten in een ander concept hernomen.
 
 Op 11 september 1973 nam generaal Augusto Pinochet met een staatsgreep de macht in Chili over van de democratisch gekozen president Salvador Allende. Tijdens de coup en gedurende de daaropvolgende dictatuur, die zeventien jaar aanhield, werden tienduizenden mensen opgepakt, gevangengezet, gemarteld en vermoord.
In deze context verenigden vrouwen en familieleden van de vermiste gevangenen zich, op zoek naar hun verwanten. Tegelijkertijd hadden ze nood aan een inkomen en een uitlaatklep voor hun trauma. In het maken van de arpilleras vonden ze beide. Op de stof van gebruikte bloemzakken borduurden honderden Chileense vrouwen dag na dag de geschiedenis van hun land.
 
Programma:

  • Het concept van de tentoonstelling door Irma Prado Pizarro
  • De politiek-maatschappelijke context door Leo Ghysels

Daarna bieden we een drankje aan en kan u de tentoonstelling bezoeken.
De tentoonstelling is een samenwerking tussen Amnesty International regio Gent en Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis.

Schrijf je hier in
Facebook
Twitter
Website
Instagram
Uw inschrijving voor de nieuwsbrief?
U kan uw gegevens wijzigen of uitschrijven voor de nieuwsbrief.
© Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, Bagattenstraat 174, 9000 Gent
Tel + 32 9 224 00 79