Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
31 oktober 2023
Groener Gras Festival
Het klimaat verandert. En wij zijn nu aan zet! We laten er geen gras over groeien. We starten nu. Vandaag. Samen. Want het gras mag groener in Boxtel! Tijdens de Nationale Klimaatweek zijn er verschillende activiteiten waar je aan mee kunt doen om iets te doen voor een beter klimaat. De Nationale Klimaatweek is van 30 oktober tot en met 5 november 2023. 
Het Groener Gras festival op 5 november wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Boxtel. Wij vinden het belangrijk om een podium te geven aan iedereen die groen bezig is, om mooie initiatieven te ondersteunen én om inwoners te inspireren om groen bezig te zijn. Samen.

Lees verder
Toet toet toet hier komt de Groenstoet!
Op donderdag 2 november trekt de groenstoet door de wijk Selissen. Een caravaan met bakfietsen vol planten en compost trekt door de wijk. Samen met tuinmannen en medewerkers van Waterschap de Dommel gaan we voortuinen in de wijk Selissen vergroenen. Tegels worden eruit gewipt en planten, bloemen en bloembollen worden in de grond gezet. Door het ontstenen en het vergroenen, verbetert de biodiversiteit en de wateropvang.

Lees verder
Agenda raadsvergadering dinsdag 7 en woensdag 8 november

Op dinsdag 7 november aanstaande vergadert de gemeenteraad om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. De vergadering wordt voortgezet op 8 november. Tijdens deze vergadering neemt de raad besluiten over de onderwerpen die deze avond op de agenda staan. Je bent van harte welkom om de vergadering te volgen vanaf de publieke tribune in de raadzaal. Ook wordt de raadsvergadering uitgezonden. Op de dag van de vergadering plaatsen we een link op de homepage om de vergadering te bekijken. Via deze rechtstreekse uitzending zie en hoor je wat er in de raadszaal wordt besproken. Ga naar de conceptagenda en de bijlagen. Via de kalender kun je naar de juiste datum

Lees verder
Stempassen voor Tweede Kamerverkiezing op 22 november 2023
Op woensdag 22 november 2023 vindt in Nederland de Tweede Kamerverkiezing plaats. De stempassen worden uiterlijk 8 november bezorgd.

Uiterlijk 08 november 2023 bij de kiezers bezorgd
De stempassen moeten uiterlijk 08 november 2023 bij de kiezers bezorgd zijn. De stempas is zowel een 'bewijs van uitnodiging' als het exclusieve bewijs van jouw kiesgerechtigdheid. Het bezit van deze pas vormt voor het stembureau het bewijs dat je jouw stem nog niet bij een ander stembureau hebt uitgebracht. De stempas is voorzien van echtheidskenmerken en een uniek nummer. Met de stempas kun je binnen Boxtel zelf bepalen in welk stembureau je jouw stem uitbrengt. Zonder stempas én identiteitsbewijs kun je niet stemmen.  

Lees verder
Stemmen in een andere gemeente?
Op woensdag 22 november 2023 vindt in Nederland de Tweede Kamerverkiezing plaats. 

Stempas omzetten in kiezerspas
Wil je in een andere gemeente gaan stemmen dan in je woongemeente? Dan moet je jouw stempas laten omzetten in een kiezerspas. Je kunt hiervoor tot en met vrijdag 17 november 17.00 uur een schriftelijke aanvraag indienen bij het bureau verkiezingen. Het verzoek moet voor 17.00 uur bij ons binnen zijn. Je kunt je ook persoonlijk bij de gemeente melden met je stempas en deze ter plekke laten omzetten in een kiezerspas. Dat kan uiterlijk tot 21 november 12.00 uur. Maak hiervoor een afspraak.

Lees verder
Werkzaamheden in Boxtel
Er zijn verschillende wegwerkzaamheden en afsluitingen in de gemeente Boxtel.

Groot asfaltonderhoud Achterberghstraat
Van maandag 06 november 07.00 uur tot vrijdag 24 november 17.00 uur is de Achterberghstraat vanuit alle rijrichtingen afgesloten. 

Werkzaamheden Parkweg in Boxtel
Op woensdag 1 november vinden er werkzaamheden plaats aan de Parkweg in Boxtel. Er wordt een glasvezelstation geplaatst.

Lees hier meer over de werkzaamheden in onze gemeente.
Bekendmakingen
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten