Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 8 september 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Europese uitspraak toepassing nultarief bij ketentransacties
Het Europees Hof van Justitie heeft uitspraak gedaan over de toepassing van het nultarief bij ketentransacties. Deze uitspraak is met name van belang in situaties waarbij goederen worden verhandeld via meerdere schakels maar met slechts één (grensoverschrijdende) vervoersbeweging van leverancier aan uiteindelijke afnemer.
Lees meer
 
 
Grote bedrijven gaan elektrisch rijden
Grote bedrijven in Nederland stappen in toenemende mate over op elektrisch rijden. Royal HaskoningDHV maakt bekend dat in 2021 het volledige wagenpark 100% elektrisch zal zijn. Dat gaat om 500 auto’s.
Lees meer
 
Gratis whitepaper Advertorial

Adviseer klanten bij de start van hun bedrijf
Advies geven aan startende ondernemers? Gebruik de tips uit deze gratis whitepaper: van het bepalen van de bedrijfsvorm tot het inrichten van de administratie.

=> Download nu

 
Corporate governance code officieel aangepast
Met een publicatie in het Staatsblad zijn de jongste gedragsregels voor beursnoteerde ondernemingen officieel vastgelegd. Vanaf 2018 moeten die verantwoording afleggen over de nieuwste corporate governance code.
Lees meer
 
 
Tanja Nagel toezichthouder EY
Tanja Nagel is toegetreden tot de raad van commissarissen van accountantskantoor EY Nederland. 
Lees meer
 
Visionplanner on tour Advertorial

Het klinkt mooi allemaal. Jaarrekeningen veel efficiënter samenstellen. Meer tijd voor sparren met de klant. Je klant vier keer per jaar tussentijdse cijfers laten zien in de cloud! Maar hoe werkt dat precies? Welkom bij Visionplanner. Welkom bij één van je vakgenoten. Een kantoor dat weet wat er komt kijken bij de betrouwbare uitoefening van het vak en zijn ervaringen graag met je deelt.

=>Meer informatie?

 
Partnerbegrip verandert in Belastingplan 2018
Het Belastingplan 2018 kent een wijzigingsvoorstel van het partnerbegrip voor de toeslagen en inkomstenbelasting, waardoor pleegkinderen waarvoor een pleegzorgvergoeding is ontvangen uitgezonderd worden voor partnerschap.
Lees meer
 
 
Veel vragen over Nadere Voorschriften Kwaliteitssystemen 
In de eerste helft van 2017 heeft de NBA-helpdesk veel vragen (887) gekregen over de Nadere Voorschriften Kwaliteitssystemen (NVKS).  Veel vragen betroffen de voorwaarden om te kunnen samenwerken met een administratiekantoor. 
Lees meer
 
Accountancy kring 2017-2018 Advertorial

SRA organiseert op 14 locaties Accountancy kringen van 2,5 uur. In het nieuwe programma van de SRA-Accountancy kring komen o.a. aan de orde: de wijzigingen in de Wwft, uitfasering pensioen in eigen beheer, actualiteiten DGA & echtscheiding, actualiteiten EV, aandachtspunten samenstelpraktijk en pensioenactualiteiten. Sluit u aan bij één van de 14 regionale kringen en verdien 15 PE-Punten. Maak uw keuze =>

 
Beroepsbevolking telt meer hoogopgeleiden
Met het toenemende aantal hoogopgeleide jongeren is de laatste jaren ook het aandeel hoogopgeleide werkenden in de gehele beroepsbevolking toegenomen. Zo werkten in administratieve beroepen in 2003 nog 29 procent hoogopgeleiden, en was dit in 2016 opgelopen naar 44%. Dit meldt het CBS op basis van een nieuwe analyse.
Lees meer
 
 
Aangifte afkoop PEB vaak te vroeg of via onjuiste BV
De aangifte van de afkoop van het pensioen in eigen beheer gaat niet altijd goed. De Belastingdienst ziet met regelmaat dat soms de verkeerde BV’s aangifte doen of dat BV’s te vroeg aangifte doen.
Lees meer
 
 
Cloudoplossing Visma voor projectadministratie
Visma Software breidt zijn cloudoplossingen verder uit met Visma.net Project Accounting.
Lees meer
 
 
Consumentenprijzen 1,4% hoger
Consumentenprijzen zijn in augustus vergeleken met dezelfde maand vorig jaar met 1,4% gestegen. Voor juli was dat cijfer 1,3%. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Lees meer
 
 
Novak profileert zich met filmpje
De Novak heeft een filmpje laten maken waarin de boodschap ‘Wij zijn de MKB-accountant’ wordt benadrukt. Het filmpje maakt deel uit van de imago-campagne van Novak.
Lees meer
 
Top 6 kantoren Cloud Award 2017 bekend Contentpartner
Na een lang, intensief beraad heeft de 5-koppige jury van de Exact Cloud Award de top 6 kantoren geselecteerd. Maar liefst 4.000 unieke stemmen zijn er dit jaar uitgebracht.  De 6 kantoren zijn: 216, Baker Tilly Berk, De Jong Accountants en adviseurs, HLB Van Daal en Partners, Van’t Hul adviseurs – fiscalisten – accountants en […]
 
Waarom u wilt werken met tweestapsverificatie Contentpartner
Het is bijna dagelijks nieuws: hackers die inbreken in digitale systemen. Cybercriminaliteit neemt toe. Gelukkig zijn er relatief eenvoudige procedures, tweestapsverificatie, waardoor grote problemen voorkomen kunnen worden.
 
Training Frauderisicofactoren Opleiding
Een van de maatregelen om de kwaliteit van controlewerkzaamheden te vergroten is om frauderisico’s tijdig te onderkennen en ernaar te handelen. Uit praktijkonderzoek blijkt dat mogelijke frauderisicofactoren nog onvoldoende gesignaleerd, besproken en gemeld worden. Het Algemeen Bestuur van de NBA heeft om die reden besloten de training ‘Frauderisicofactoren’ als verplichte PE-training vast te stellen voor […]
 
Stoomcursus Erfrecht Opleiding
Erfrecht is een delicate kwestie. Als u uw cliënt verkeerd adviseert kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Erfrecht goeroe Bernard Schols praat u in één dag bij over alles wat u moet weten over het erfrecht. Na deze cursus bent u in staat om uw cliënt een zo optimaal mogelijk advies te geven, waarmee uw […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn