Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 6 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NBA reageert op kabinetsplannen accountancy: steun voor verbreding en intensivering AFM-toezicht
De NBA herkent zich in het beeld dat de kwaliteit van de wettelijke controles nog niet altijd is waar deze moet zijn. Extern toezicht dient onafhankelijk te zijn, ook in de perceptie van de buitenwereld. De NBA steunt dan ook de door de CTA en de MCA gedane aanbevelingen ten aanzien van het toezicht op […]
Lees verder »
Uitspraken Accountantskamer | April 2020
Op Accountancy Vanmorgen vind je momenteel veel berichten over corona. Begrijpelijk, de coronacrisis heeft nogal wat impact op het werk van de accountant. In de hausse aan coronaberichten kan het zijn dat je andere berichten die ook van belang zijn voor de praktijk over het hoofd ziet. De redactie van AV heeft de uitspraken van […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessies in verband met corona van Accountancy Vanmorgen

13, 14 en 15 mei | 12:00 tot 13:00 uur | 1 PE-punt
In samenwerking met Fiscaal Vanmorgen organiseert Accountancy Vanmorgen een aantal Lunch & Learnsessies in verband met de coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent en volg een interactieve online cursus over Vermogen en fiscaliteit ten tijde van corona (NIEUW), De impact van Corona op liquiditeit en (dis)continuïteit of Reorganiseren kun je leren, ontslagaanvragen door de corona-crisis (NIEUW). Slechts € 59,-.

Lees verder »
‘Luchtbelfaillissement’ medisch verhuurbedrijf levert betrokken accountants veroordeling op
Jarenlang mooie jaarcijfers publiceren en dan toch failliet gaan als gevolg van acute liquiditeitsproblemen. Het gebeurde Bussman BV uit Beuningen in september 2016, een verhuurbedrijf van mobiele medische units. De curator van Bussman vond het maar verdacht en spande een tuchtzaak aan tegen vier betrokken accountants.
Lees verder »
Vingerafdrukken werknemers verwerken leidt tot hoge boete
Een werkgever had geen vingerafdrukken van werknemers mogen verwerken en krijgt daarom een hoge boete, heeft de Autoriteit Persoonsgegevens bepaald. Werknemers hadden hun vingerafdrukken moeten laten scannen voor aanwezigheids- en tijdsregistratie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Actualiteiten oudedagsvoorzieningen

Wat zijn de nieuwe en komende wettelijke maatregelen van het Pensioenakkoord? Denk aan het voorstel Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen. Ruben Stam praat u op 12 mei bij en gaat ook in op de actualiteiten lijfrentevoorzieningen, recente rechtspraak en beleidsbesluiten en op de invloed van Corona op o.a. de pensioenpremies en dekkingsgraden.

Lees verder »
Tot 4 jaar cel voor grootschalige internationale boilerroomfraude
De rechtbank Noord-Holland heeft uitspraak gedaan in megafraudezaak Zevenblad. De kwestie kwam aan het rollen na FIOD-onderzoek naar de grootschalige en internationale boilerroomfraude, gepleegd in de periode van 2004 tot in het najaar van 2013.
Lees verder »
Vermogen en fiscaliteit, ontslagaanvragen, liquiditeit en (dis)continuïteit: experts praten u bij over de impact van corona
Vermogen en fiscaliteit, ontslagaanvragen en liquiditeit en (dis)continuïteit: het zijn belangrijke actuele onderwerpen voor accountants die hun klanten door de crisis helpen. Daarom is er op 13, 14 en 15 mei een nieuwe ronde Lunch & Learnsessies. De interactieve online sessies kregen van eerdere deelnemers met een 8,5 gemiddeld een hoge waardering.
Lees verder »
Corona | Fiscaal akkoord Nederland en België over grenswerkers
België en Nederland hebben een fiscaal akkoord gesloten voor grensarbeiders die op dit moment door de coronacrisis gedwongen thuiswerken.
Lees verder »
Cryptodiensten snel onder Wwft-verplichting en toezicht DNB
Op 21 april is de wet aangenomen die regelt dat aanbieders van cryptodiensten onder het integriteitstoezicht van De Nederlandsche Bank vallen. Naar verwachting gaat de nieuwe wetgeving in op 18 mei, meldt de centrale bank. DNB roept aanbieders van cryptodiensten daarom op om vóór die datum een registratie bij DNB aan te vragen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Unit4 Bedrijfssoftware en Xperity gaan strategisch partnership aan

Het ontwikkelen van bedrijfssoftware en het implementeren ervan zijn twee totaal verschillende disciplines, veelal uitgevoerd door verschillende partijen. In de markt is te zien dat deze partijen steeds intensiever samen gaan werken. Zo ook Unit4 Bedrijfssoftware en Xperity.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | NOW, TOZO of TOGS – vergelijk en combineer
Meer dan 9 miljoen belastingaangiftes 2019 ontvangen
Corona | ‘Accountantscontrole vanuit letter én geest van steunmaatregelen’
Corona | Oproep: verleng NOW-regeling tot na de bouwvak
OPLEIDINGEN
Webinar: Digitaal overtuigen
Yuki
8 mei 2020
HBO-PROGRAMMA MODERNE BEDRIJFSADMINISTRATIE
HAN
12 mei 2020
Accountancy Tour Webinar 2: Boekhoud Gemak
Unit4 Bedrijfssoftware
14 mei 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN