Uitzendbureaus profiteren niet van recordcijfers arbeidsmarkt
Flexmarkt
Online versie
PW
Uitzendbureaus profiteren niet van recordcijfers arbeidsmarkt
Het aantal vacatures is in het tweede kwartaal van dit jaar toegenomen tot een recordaantal van 284.000, meldt het CBS. Bij de uitzendbureaus lijkt de groei tot stilstand te komen, al ging het aantal uitzendbanen zonder correctie voor seizoensinvloeden wel met 45.000 omhoog.
(advertorial)
alt
fleXevent
Kom naar het FleXevent op 3 december 2019 met topsprekers als: Wim Davidse, Henk Geurtsen en Han Mesters. Word tijdens hét FleXevent binnen een paar uur op hoog niveau bijgepraat over de actualiteiten waar de flexbranche in 2020 mee te maken krijgt.

Stel je vragen aan de flexdeskundigen. De experts nemen de belangrijkste wijzigingen met ons door en werpen een blik op de toekomst. 

PW
Werkgevers vragen in vacatures vaker om beheersing Chinees
Werkgevers vragen in vacatures steeds meer naar mensen die Chinees spreken, constateert Indeed. Het afgelopen jaar werd in vacatures 68% vaker gevraagd om een kandidaat die de Chinese taal machtig is. Tot vorig jaar nam die vraag nog af.
PW
Zelfstandigen Bouw valt over zzp-contracten BAM
Bouwbedrijf BAM hanteert zzp-contracten die het mogelijk maken om zzp’ers vier weken gratis te laten werken. Belangenvereniging Zelfstandigen Bouw heeft BAM daarom een brief geschreven met het verzoek die bepaling uit het contract te halen dat aan zelfstandigen wordt voorgelegd. 
(advertorial)
alt
Bent u al voorbereid op de WAB?
Per 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking. Dit betekent werk aan de winkel voor HR. Schrijf u nu in voor de WAB klassen waarin topadvocaten u in één dagdeel klaarstomen voor deze wet. Alles wat u vóór 1 januari 2020 zoal moet doen om voor de WAB klaar te zijn, hoort u in de WAB klas
PW
Niet elke koffietent is blij met flexwerkende klant
De (meestal wat jongere) zzp’er die met zijn laptop urenlang een tafeltje in een hippe koffiebar bezet houdt, draaiend op één consumptie: dat beeld is inmiddels algemeen bekend. Bij eigenaren van horecazaken groeit de ergernis. Hier en daar geldt een laptopverbod: ‘Ik hoef jouw kantoor niet te faciliteren.’
PWhttps://www.flexmarkt.nl/brancheinformatie/omzetdaling-adecco-nederland-eerste-halfjaar/
Adecco Nederland kan tij nog niet keren
Adecco Nederland heeft in het tweede kwartaal de omzet opnieuw stevig zien dalen. De inkomsten zijn met meer dan 10% afgenomen. Wereldwijd boekt Adecco Group een lichte omzetdaling, maar wel een verbetering van het resultaat.
Banner
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright