Unge kvinder er mere veluddannede end mænd - men deres pension bliver ved at være mindre

5 months ago


Text only:

Læs i denne uge om pensionsgab mellem kønnene, lav svensk kronekurs og finanskrisens følger for vores børn og børnebørn
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser

 
 
 
 
 
MANDAG DEN 10. SEPTEMBER 2018
 
 
 
 
Nicoline Olsen Sjøberg ved godt, at hun kunne have fået højere løn og pension ved at vælge et andet fag end sygepleje. Men det giver mest mening for hende.
Velkommen til ugens udgave af Politiken Penge, som sætter fokus på, hvordan store, globale begivenheder og de valg, vi træffer, også påvirker vores privatøkonomi.
Det gælder bl.a. valget af uddannelse, som for unges vedkommende stadig er meget kønsopdelt. Og når unge kvinder fortsætter med at gå ind i de typiske kvindefag, der generelt er lavere lønnet end brancher med flest mænd, grundlægger de et efterslæb på løn og pension, advarer PFA.
Men det er stadig vigtigt at vælge efter lyst og motivation, understreger Danske Studerendes Fællesråd - og det er præcis, hvad 29-årige Nicoline Olsen Sjøberg har gjort. Efter 7 år som soldat læser hun nu til sygeplejerske, for jobbets indhold er vigtigere end en høj løn, mener hun.
For de yngste i samfundet er der også udsigt til lavere indtægt, end der kunne have været. Finanskrisen har nemlig påvirket den danske økonomi så kraftigt, at eksempelvis en 11-årig dansker kommer til at tjene 715.000 kroner mindre i sit liv, end hun ellers kunne have gjort.
Det skyldes bl.a. den politiske ageren op til og under finanskrisen, erkender Venstres Kristian Jensen. Førende økonomer advarer om, at vi kan være ved at gentage de samme fejl.
Kort nyt:
I Sverige er der masser af løse ender efter valget i går, men allerede før stemmerne blev afgivet, sendte investorernes usikkerhed om den politiske fremtid den svenske kronekurs nedad.
Nu koster en svensk krone omkring 70 danske øre, og mens forbrugere med nem adgang til en svensk shoppetur glæder sig, er det skidt for dansk eksport, rapporterer Børsen.
Der er stadig lav inflation herhjemme, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. Forbrugerpriserne er kun steget 1 procent i august i forhold til august 2017. I EU er målet at have en inflation omkring 2 procent årligt.
Danske Banks hvidvask-skandale fortsætter med at vokse. Wall Street Journal opgør nu de lyssky transaktioner gennem den estiske filial til knap 100 milliarder kroner. Det fik aktien til at falde så meget, at aktionærerne på en enkelt dag mistede samlet 7 milliarder kroner.
 
  
Med venlig hilsen
Dorthe Lønstrup
Journalist
 
 
 
FORBRUG OG LIV
 
Sygeplejerskestuderende: »Jeg er her ikke for at tjene kassen. Mit arbejdsliv bliver langt, og det skal være sjovt«
 
 
 
 MEST LÆSTE DE SIDSTE 24 TIMER
 1
Jeg er forelsket i Danmark
   
2
Mange af børnene er i institution i 9 timer
   
3
Se livedækningen af det svenske valg
   
4
Helt ærligt, Kjær, Schmeichel og Eriksen - I kalder på solidaritet, men I er selv usolidariske overfor det fællesskab, der har skabt jeres succes
   
5
Forholdet er ikke i balance, og derfor katastrofalt at være vidne til
 
 
 
 

SE HVILKE NYHEDSBREVE DU ABONNERER PÅ

 Hvis vores daglige nyhedsbrev ikke kan stille din tørst efter gode historier, så kan du få
endnu mere Politiken på:
 
 
Du er tilmeldt Politikens nyhedsbrev med e-mail-adressen newsletter@newslettercollector.com

Frameld nyhedsbrevet

 

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019