Nieuwe podcast: het wintergeluid van de kolgans | Natuurboek van het jaar
GRATIS VERZENDING

GRATIS VERZENDING

De nieuwe Roots van NOVEMBER is uit. Bestel hier, de verzending is gratis.
Roots
Vogelnieuws
1.000 BUIZERDS GEZIEN IN 1 UUR

Duizelingwekkende aantallen buizerds trokken afgelopen week over Nederland en België. Op diverse trektelposten werden honderden exemplaren gezien. Maar het hoogtepunt was voor Texel en Vlieland: daar werden meer dan 1.000 buizerds in een uur geteld. Roots-redacteur Paul Böhre legt uit hoe dat kan.
Foto: buizerd in vlucht / Marcel van Kammen

Roots
Wasplaten
ORCHIDEEËN VAN DE DUINEN

Wasplaten hebben prachtige kleuren en vormen. Ze worden daarom ook wel de orchideeën onder de paddenstoelen genoemd. En oktober is de beste tijd om deze bijzondere wasplaten te vinden.
Foto: Paul Böhre

Roots
Gear voor buiten
DE ZON IN JE HAND

Roots test regelmatig outdoorspullen die het leven van een natuurliefhebber net iets fijner maken. Omdat de dagen korter worden en de nachten langer, proberen we de Seeker 2 pro van Olight. Een zaklamp ja, maar wat voor een.
Foto: iStock

Roots
Nieuwe podcast
WINTERGELUIDEN

Vanuit Rusland vliegt de kolgans nu massaal Nederland binnen om hier te overwinteren. Ruim een half miljoen zijn er al, en er komen er nog een half miljoen aan. In deze aflevering van Notenkrakers luisteren we naar hun fascinerende geluid.
Foto: kolgans / Henny van Egdom

Advertorial
Roots
 
MEER WETEN OVER DE AMERIKAANSE PRESIDENTS- VERKIEZING 2020?

Download de gratis EW verkiezingsgids en lees alles over hét politieke spektakel van 2020. De gids gaat in op: De belangrijkste data, de werking van de verkiezing, de twee kandidaten, welke staten bepalend zijn voor de uitslag en geeft een portret van alle 44 presidenten.

SCHEURKALENDER & AGENDA VOL NATUUR

Ze zijn er weer: de Roots Natuuragenda 2021 en de Roots Scheurkalender 2021.Beide voorzien van prachtige natuurfoto’s.

De agenda bevat een handige weekindeling én de scheurkalender bevat iedere dag een natuurweetje of quizvraag (met antwoord).

Roots
Roots
Natuurnieuws
BOMENBOEK WINT JAN WOLKERS PRIJS 2020

De prijs voor het beste natuurboek is gewonnen door de Vlaamse wetenschapper Valerie Trouet. Zij won met haar boek Wat bomen ons vertellen de Jan Wolkers Prijs 2020.
Foto: Melchert meijer zu Schlochtern

Roots
PIXPERIENCE WOWSCAPES

Dit weekend is PiXperience WOWscapes. Een inspirerend online-event over landschapsfotografie met de béste landschapsfotografen uit NL en BE.
Deze online-editie vormt tegelijk een complete cursus landschapsfotografie, omdat je alles kunt terugkijken tot eind 2020.
Naast alle praktische presentaties, zijn er elke dag live Q&A's en is er een virtuele beursvloer. Bestel vandaag nog je ticket voor € 42,50 (Morgen wordt de prijs € 59,50).

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer