Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 3 juni 2021 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Nu online: Zomerdans Magazine

Al plannen voor de zomer? Laat je inspireren door ons Zomerdans Magazine!

We mogen weer! Nu het publiek weer welkom is kunnen we uitkijken naar een prachtige zomer. Wij zetten de leukste dansevenementen op een rijtje in ons Zomerdans Magazine. 

Lees in ons Zomerdans Magazine alles over de leukste dansevenementen.

Wil jij nooit meer iets missen op het gebied van dans? Abonneer je dan op Dans Magazine: hét tijdschrift voor dansliefhebbers. Verwacht bijzondere reportages, mooie interviews, handige tips en het laatste nieuws. 

Je hebt al een abonnement vanaf 16,99 euro!

Neem een abonnement


Top 3 Dansnieuws

We mogen weer! Na maanden kunnen dansscholen en theaters ein-de-lijk hun deuren openen.

Van 5 tot en met 30 juni 2021 organiseert Maas theater en dans LIJF010, een wandeling van vier kilometer door Delfshaven. Het project bestaat uit acht kunstfoto’s van acteurs, dansers en ons publiek op grote billboards, een podcast met verhalen, speciaal gecomponeerde muziek en film.

Goed nieuws voor dans- en muziekliefhebbers! The Greenhouse Dances van LeineRoebana gaat zeer waarschijnlijk in juni alsnog op tournee. 

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Ingezonden mededeling

Afgewezen op een dansvakopleiding maar nog niet uitgedanst?

Schrijf je in voor een tussenjaar of vakopleiding op het LWDI. Wij feliciteren onze 2020-2021 studenten Merel Bastiaans, Ezra van Gijsel en Sanne Vree met toelating tot een HBO dansopleiding. Het LWDI leidt dansers op tot docent Klassieke Dans of bereid hen voor op audities. Naast dagelijkse trainingen worden wekelijks 4 lessen opgenomen voor het online platform: LBallet. 
 


Uniek: Publiek mag langskomen in studio Conny Janssen

Altijd al willen weten hoe en waar de dansers van dansgezelschap Conny Janssen Danst repeteren? Dat kun je nu zien bij de nieuwe voorstelling FRAMED Extended. Van 9 t/m 27 juni is er nieuw en geremasterd werk van jonge makers te bewonderen.


Jordy Dik over bijzonder dansproject met dementerende ouderen: ''Wij vertellen hun verhaal''

Afgelopen maart heeft Codarts Rotterdam, in samenwerking met choreograaf Jordy Dik, een dansproject vormgegeven vanuit de verhalen van dementerende ouderen. Wij mochten Jordy interviewen over dit bijzondere project.


Justin Bekker (25) maakte een dansfilm voor Scapino: ''Ik wilde dans op een filmische manier benaderen''

De dansfilm All you have to do is wonder speelt zich af in de wonderlijke wereld van diergaarde Blijdorp. Nu vanwege corona de theaters, concertzalen en musea dicht zijn, gaan filmmaker Justin Bekker en zeven dansers in All you have to do is wonder op zoek naar wat zij het meeste missen: verwondering. De dansers laten zich meenemen in de verschillende werelden van Blijdorp. Ze kijken, voelen, luisteren en bewegen mee met wat hen het meest verwonderd.


Oeps: Een wind tijdens de balletles

Wanneer je lekker aan het dansen bent, kun je werkelijk alles om je heen vergeten. De muziek staat hard, je bewegingen voelen goed en je kunt er helemaal voor gaan. Complete ontspanning dus, maar je kunt misschien ook nét iets te veel loslaten. Het overkwam de 17-jarige Emma* tijdens de dansles.


“Dat twee dingen tegengesteld van elkaar zijn, wil nog niet zeggen dat het ook botst''

Melomaniac van regisseur Jolanda Spoel is een unieke cross-over van breakdance en muziek voor jongeren en jong volwassenen. Dansers van Maas theater en dans en musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek. Wij mochten Jolanda interviewen.


One Dance Challenge: 5x de leukste video's

Misschien heb je deze danstrend al voorbij zien komen op sociale media: de One Dance Challenge. Deze challenge op Drake’s nummer ‘One Dance’ wordt inmiddels wereldwijd uitgevoerd en is uitgegroeid tot een van dé Tiktok-dansjes. Danseres en choreografe Regina Eigbe bedacht de choreografie en gebruikte zowel bewegingen uit hiphop als Afrikaanse dans. Wij zetten de vijf leukste video’s op een rijtje!


 


Ben jij de nieuwe stagiair(e) van Dansmagazine.nl?

Heb jij een vlotte pen en ben je op zoek naar een inspirerende stage waarmee je iedere dag met schrijven aan de slag bent? Dan zijn wij op zoek naar jou! Dansmagazine.nl is de website van het enige Nederlandse tijdschrift over dans: Dans Magazine. Alle dansstijlen komen aan de orde, als ook voorstellingen, dansgezelschappen, choreografen, dansers en festivals.


Ingezonden mededeling

Steun het boekenvak, bestel bij Bazarow.com

Bazarow is een verkopende boekensite die inkomsten laat terugvloeien naar mensen in het boekenvak. We hebben dezelfde prijzen en voorwaarden als de grote internetreuzen, maar je euro’s worden beter besteed. Met een bestelling bij Bazarow steun je schrijvers, vertalers, uitgevers én boekhandels. En als de sector weer sterker wordt, komen er alleen maar mooiere boeken en steun je zo natuurlijk ook je zelf, als lezer!


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 

 


Ingezonden mededeling

Op zoek naar een leuk tijdschrift voor jezelf of om cadeau te geven? 

Onze uitgever Virtùmedia is iets nieuws gestart: een webshop boordevol tijdschriften met karakter zoals Bergen Magazine, Yoga International, Archeologie Magazine, Pf Fotografie Magazine, Schrijven Magazine en nog veel meer mooie titels. 

Van een los nummer tot een voordelig abonnement, voor jezelf of als cadeau, bij TijdvoorTijdschriften.nl slaag je altijd!

Tijd voor Tijdschriften, de webshop voor tijdschriften met karakter.

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2021. Alle rechten voorbehouden.