Nieuwsbrief Roots - 23 november
Roots

Natuurfotografie

HET SPOOK VAN DE BERGEN

Hoog in de Himalaya leeft een katachtige die zelden wordt waargenomen: de sneeuwluipaard. Fotograaf Vincent Munier vond het mysterieuze dier na veel omzwervingen in de onherbergzame hoogten van Tibet en maakte een unieke fotoserie. In de nieuwe Roots van december vind je de 10 pagina's tellende reportage.
Foto: Vincent Munier

Roots

Eetbare wilde planten

FEESTELIJK KOKEN

Wil je graag een feestelijke maaltijd maken met eetbare wilde planten? Zaterdag 9 december kun je onder leiding van Leah Groeneweg aan de slag met verrassende smaken uit de natuur. Locatie: Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2, Assen (DR). Tijd: 17-20 uur. Prijs: € 32,50 (kinderen € 17,50).
Foto: Edwin Giesbers

Roots

Excursie

STRANDVONDSTEN

Houd je van struinen langs de vloedlijn, op zoek naar mooie strandvondsten? Ga dan op zaterdag 25 november eens mee met de strandexcursie van IVN Zuid-Kennemerland. Schelpdieren, kwallen, zeewormen, de gidsen van het IVN helpen je soorten herkennen in de buurt van de Zuidpier van IJmuiden. Locatie: nabij Kennemerboulevard 540, IJmuiden (NH). Tijd: 14-15.30. Prijs: gratis. Vooraf aanmelden verplicht.
Foto: Edwin Giesbers

Roots

Lekker lezen over natuur

ONMISBARE BOEKEN

De feestmaand staat voor de deur. Welke natuurboeken mogen beslist niet ontbreken op je verlanglijst? Uit de oogst van 2017 tipt Roots 5 titels. Van een boek over wolven tot een bijzondere veldgids over vogels in Europa.
Foto: Daniël Mulder

IN DE NIEUWE ROOTS VAN DECEMBER

- Ode aan de salamander

- Zeldzaam: sneeuwluipaarden in Tibet

- Natuurommetje door Paleispark Het Loo

- Hollandse wadvogels in Afrika

- Achter de schermen bij Waarneming.nl

- Alles over hulst en de maretak

Roots
Roots

Landgoed Slangenburg

SNIJD JE EIGEN LEPEL VAN HOUT

Wil je graag iets bijzonders doen en maken in de natuur? Zondag 3 december kun je op Landgoed Slangenburg op stap met de boswachter in een zeventiende-eeuws landschap. Na de wandeling ga je hout zagen en leer je de beginselen van het lepelsnijden. Vervolgens ga je zelf aan de slag om een eigen lepel te maken. Vertrekpunt: Landgoed Slangenburg, Kasteellaan, Doetinchem (GD). Tijd: 9-16.30 uur. Prijs: € 115 (incl. koffie/thee en een stevige lunch).
Foto: VersHout

Roots

Diergedrag

NOOIT MEER SLAPEN?

Of ze nu klein zijn of groot. Lopen, vliegen of zwemmen: bijna alle dieren slapen. De één doet een kort dutje, terwijl een ander uren onder zeil is. Maar zijn er ook dieren die nooit slapen? Roots zocht het uit.
Foto: Pixabay

Roots

ONTDEK DE NATUUR VAN LITOUWEN

De Koerse Schoorwal, een schiereiland in de Oostzee bij Litouwen, is bijna 100 kilometer lang en op het smalste punt niet meer dan zo’n 400 meter breed. Het is het thuis van indrukwekkende stuifduinen, ongerepte bossen, prachtige stranden en vele vogelsoorten. En van een paar pittoreske dorpjes ook. Een gebied om te ontdekken!

Roots

Ebrodelta in Catalonië

VOGELAARSPARADIJS

Roots bezoekt de Spaanse Ebrodelta. Het is een van de belangrijkste wetlands in Europa en een waar luilekkerland voor vele duizenden vogels. En in het achterland van de Ebrodelta vind je vale gieren en steenarenden.
Foto: Niels Kooyman

Volg Roots ook op
Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2017 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer